Δευτέρα, Οκτώβριος 14, 2019

2011:Το ΕΣΠΑ «ξέχασε» την…Αιτωλοακαρνανία

Η πολυσυζητημένη επανεκκίνηση τ ης οικονομίας σίγουρα απαιτεί παράλληλη αναπτυξιακή πορεία. Περιηγηθήκαμε λοιπόν στην ιστοσελίδα του ΕΣΠΑ που αφορά την υπερπεριφέρεια  Δυτικής Ελλάδας-Ιονίων Νήσων-Πελοποννήσου.Εκεί λοιπόν πήγαμε στα νέα του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος. Κοιτάζοντας μέχρι την αρχή της χρονιάς με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι κανένα από τα «νέα» δεν αφορούσε το νομό μας. Αντίθετα τη τιμητική της από τις 3 περιφέρειες είχε η Πελοπόννησος με…29 αποτελέσματα που αντιστοιχούσαν σε αυτή ( Διακύρηξεις, προκηρύξεις προγραμματων κα). Ακόμα και η Δυτική Ελλάδα υστερούσε σε αυτές με μόλις 5…αποτελέσματα στην ίδια πείπου μοίρα με τα Ιόνια..νησιά.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά λοιπόν..εκτός και αν ξέχασαν να αναρτήσουν αλλα αποτελέσματα οπότε πάμε πάσο.(Περισσότερα:http://www.dytikiellada-peloponnisos-ionio.gr/)

Η πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ (Προγραμματική περίοδος 2007-2013) πάντως  θα εξεταστεί την Δευτέρα 20 Ιουνίου, σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας. Εισηγητής του θέματος θα είναι ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας. Η συνεδρίαση θα αρχίσει στις 5 το απόγευμα της Δευτέρας σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Πόρτο Ρίο».Σύμφωνα με την πρόσκληση της συνεδρίασης που υπογράφει ο Πρόεδρος του Σώματος Κώστας Καρπέτας, έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι βουλευτές της Περιφέρειας, οι Δήμαρχοι όλων των Δήμων της Περιφέρειας, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσος Αποστολόπουλος, η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Διονυσία Μαράτου, ο Προϊστάμενος της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Μιχάλης Τζωρτζής καθώς και ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Παναγιώτης Στεφόπουλος και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Δημήτρης Καραβίδας.    

(Περισσότερα:http://www.dytikiellada-peloponnisos-ionio.gr/)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.