Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου, 2020

2013εις Λόγοι ρήξης με το υπάρχον

2013εις-ΛΟΓΟΙ-ΡΗΞΗΣ-ΜΕ-ΤΟ-ΥΠΑΡΧΟΝ
  Και τι δεν έκανε ο εγχώριος κρατικός μηχανισμός για να σταθεί στα πόδια του τον τελευταίο χρόνο. Πασχίζει με ελιγμούς που φαντάζουν το λιγότερο γελοίοι να περισώσει όση αξιοπρέπεια του χει απομείνει προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, χωρίς φυσικά να καταλαβαίνει ότι όσο περισσότερο πυκνώνουν τα σύννεφα τόσο μεγαλύτερη θα είναι η θύελλα !
  Τα πρώτα δείγματα γραφής φάνηκαν στην εξέγερση της Κυριακής της 12ης  Φλεβάρη όταν πάνω από μισό εκατομμύριο αποφασισμένος κόσμος αφού παρά τo χημικό πόλεμο παρέμεινε ως αργά το βράδυ συγκεντρωμένος, έπειτα γονάτισε το κέντρο της Μητρόπολης, πρώτη φορά μετά τον Δεκέμβρη 08΄ με όρους επίθεσης. Στη συνέχεια η κοινωνία έδειξε πως δεν τσίμπησε στον αισχρό εκβιασμό ‘’μνημόνιο ή χρεοκοπία’’ απαντώντας με τη μεγαλύτερη αποχή όλων των εποχών. Αποχή την οποία πολλές Κασσάνδρες έσπευσαν να χαρακτηρίσουν παθητική και απολίτικη αλλά σε πείσμα όλων αυτών, τα γεγονότα δείχνουν μια άλλη αλήθεια. Τα πρώτα λιθαράκια στο οικοδόμημα της κοινωνικής αυτοδιεύθυνσης άρχισαν να μπαίνουν ,καθώς πλήθος ξεπροβάλλουν τα κοινωνικά και εργατικά εγχειρήματα που έχουν ως βάση και πρόταγμα την αυτοοργάνωση και την άμεση δημοκρατία.
•          Η κατάληψη και αυτοδιαχείριση του Νοσοκομείου Κιλκίς από τους εργαζομένους του , στα πλαίσια του δημόσιου (και όχι κρατικού) και κοινωνικού χαρακτήρα της υγείας, θέτοντας το υπό τον πλήρη και άμεσο έλεγχο τους , λειτουργώντας με αμεσοδημοκρατικές αποφάσεις  στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων.
•          Η κατάληψη και αυτοδιαχείριση της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής (ΒΙΟ.ΜΕ.) αποτελεί αιχμή και τομή στους χώρους δουλειάς  καθώς οι εργαζόμενοι  του εργοστασίου , στις απειλές του αφεντικού  σχετικά με το κλείσιμο του εργοστασίου  για λόγους πτώχευσης απάντησαν δυναμικά έξω από κάθε μορφής συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Έθεσαν επί τάπητος το ζήτημα της αυτοδιαχείρισης του εργοστασίου , πρόταση η οποία είναι φορέας και ταυτόχρονα θέτει τις βάσεις για ένα νέο κόσμο , ανοίγοντας παράλληλα το δρόμο για συνεργατικές κοινωνικές κολεκτίβες ,όχι σαν συνέχεια στην κανονικότητας της αρχής της Ιδιοκτησίας αλλά με ένα αντιεξουσιαστικό πρόσημο.
•          Την δυναμική τους εμφάνιση σε όλη την Ελλάδα κάνουν προσπάθειες για κοινωνικά ιατρεία και κοινωνικά παντοπωλεία χωρίς μεσάζοντες καθώς και εγχειρήματα παραγωγών σε Κορινθία και Θεσσαλία για την δημιουργία αγροκολεκτίβων . Το μέλλον αρχίζει να γίνεται παρόν!
  Η επίθεση της εξουσίας ήταν για ακόμη μια φορά ολομέτωπη. Σε αγαστή συνεργασία με  ξένα(ElDorado Gold) και ντόπια κοράκια (Μπόμπολας & Σια) και με την αμέριστη βοήθεια των Μ.Μ.Ε. , στο όνομα της υγιούς επιχειρηματικότητας επιχειρείται το ξεπάστρεμα ενός τεράστιου τμήματος της Β.Α Χαλκιδικής (35.000 στρέμματα) και η μετατροπή του σε μεταλλεία χρυσού καταστρέφοντας ολόκληρο το ζωτικό χώρο της περιοχής και στραγγίζοντας κάθε σταγόνα νερού. Παρά την τρομοκράτηση, της τοπικής κοινωνίας που αντιστέκεται, από τις δυνάμεις καταστολής  να είναι σίγουροι ότι όσο πέτυχαν τα σχέδια τους στον Αχελώο, στην περιοχή του Αστακού, στην Κερατέα τόσο θα πετύχουν και αυτή τη φορά.
  Όσον αφορά τους φασίστες, θα αρκεστούμε στον τρόπο με τον οποίο απαντάει και απαντούσε πάντα το ανταγωνιστικό κίνημα και ιδιαίτερα στο Αγρίνιο(βλ. σπάσιμο γραφείων: ΕΠΕΝ 1982,X.A 2011) δηλαδή με επιθετικές δράσεις. Δημιουργώντας αντιφασιστικά μέτωπα, μαζικά και κοινωνικά!
    ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ
ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ
 
  ΑΥΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ-ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Υ/Γ 1: Kαθώς φαίνεται , όσο η επίθεση του Κράτους προσκρούει σε κοινωνικές αντιστάσεις, τόσο πιο πολύ φαίνεται ο απολυταρχικός χαρακτήρας του. Από το βασανισμό των 15 συλληφθέντων της μηχανοκίνητης αντιφασιστικής μοτοπορείας (30/9) από τις δυνάμεις καταστολής στη Γ.Α.Δ.Α. και την εξευτελιστική μεταχείριση της κοινωνικής αγωνίστριας Στέλλας Αντωνίου στις φυλακές Κορυδαλλού, στη βίαιη καταστολή στις Σκουριές Χαλκιδικής και στην εισβολή σε κοινωνικούς χώρους όπως η Κατάληψη Δέλτα, η Δημοτική Αγορά Κυψέλης και η επί 22 χρόνια κατάληψη Villa Amalias.
Υ/Γ 2 : 29-30/12 Άμεσα ήταν τα αντιφασιστικά αντανακλαστικά της κοινωνίας του Αγρινίου που για ακόμη μια φορά δεν άφησε τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής σε χλωρό κλαρί. Να οργανώσουμε πυρήνες αντιφασιστικής δράσης σε κάθε γειτονιά. Τώρα που είμαστε πολλοί! Τώρα που έχουμε τη δύναμη!

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.