Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

21 Απριλίου: Προεκτάσεις στο τώρα ως άλλοθι για ασθενή μνήμη..

21 Απριλίου: Προεκτάσεις στο τώρα ως άλλοθι για ασθενή μνήμη..

21η Απριλίου..γνωστό τι έγινε σαν σήμερα: Πραξικόπημα , τανκς, χούντα, Παπαδόπουλος-Πατακός, Μακαρέζος αναλαμβάνουν, αυταρχικό κράτος, ξερονήσια..μετά Πολυτεχνείο, ανατροπή αυτών, στη θέση Ιωαννίδης και άλλοι, Κύπρος εισβολή Τούρκων και πτώση αυτών..

Τα προηγούμενα χρόνια η επέτειος αυτή γιορτάζονταν με ανακούφηση από τους περισσότερους και από μερικούς με νοσταλγία..

Το πουλί της επανάστασης προκαλούσε ανατριχίλα κυρίως αρνητική…

Ίσως γιατί οι γενιές αυτές είχαν περισσότερο επαφή με εκείνα τα χρόνια, καθώς εκείνα τα γεγονότα ήταν πολύ πιο έντονα από τη καθημερινότητα τους..

Τα πράγματα όμως αντιστράφησαν..Εϊμαστε πλέον εμείς στο τώρα στην αρχή δυσάρεστων και επικίνδυνων γεγονότων..Οι νέες γενιές στη πλειοψηφία τους το πουλί της χούντας το βλέπουν μάλλονως κάτι μακρινά αρνητικό. Εξαιρούμε τους πολιτικά ενεργούς και συνειδητοποιημένους..

Eξαιρετικά επικίνδυνο το παραπάνω( Το να ξεχνάς). Μπορεί να ζούμε κρίση, ανεργία, φτώχεια αλλά να κυκλοφορούμε πολλοί μπορούμε, να πηγαίνουμε σχολείο χωρίς να φοράμε στολή μπορούμε, να ακούμε και να διαβάζουμε ότι θέλουμε μπορούμε. Ε και η αστυνομία-όπως και να το κάνουμε-τώρα είναι πολύ περισσότερο “ευγενική” από τα χρόνια εκείνα ( ασχετα με κακως κείμενα που μπορεί να υπάρχουν)..για να μη λέμε ότι θέλουμε.

Θα πουν μερικοί ότι τότε υπήρχε οικονομική τάξη, γίναν έργα, κτλ κτλ.  Μόνο που τότε οι μισθοί ήταν πολύ κατώτεροι των σημερινών, στην επαρχία τα δυσκολοσυντήρητα μικρά σπιτάκια του ενός άντε δύο δωματίων με πολυμελείς οικογένειες ήταν ο κανόνας,  πολλοί για να σπουδάσουν δεν νοικίασαν φυσικά σπίτι, έμεναν σε άλλες οικογένειες και πολλά πολλά άλλα… Αυτά βέβαια ήταν και πριν από τη χούντα και παρέμειναν και λίγο μετά…αλλά επί χούντας δεν αλλάξαν..

Συμπέρασμα;Φτώχεια ! Φτώχεια! ..Που επανέρχεται τώρα με το τανκς των δανειστών. Εμείς πρέπει να ετοιμάσουμε τα δικά μας τανκς για να τους διώξουμε.

Δεν θα φύγουν όμως οι κλέφτες( διεθνείς και ντόπιοι) αν εμείς  επικαλεστούμε”αδιάφθορους” και αδιάφθορες μεθόδους σαν τις παραπάνω γιατί οι ίδιοι οι κλέφτες μπορούν να χρησιμοποίησουν αυτές τις μεθόδους εναντίων μας για να εισπράξουν..

Ας μη βάζουμε εμείς οι ίδιοι το λύκο ανάμεσα μας…

Πέρα από αλληλεγγύη, δράση και πολιτικά αντανακλαστικά  χρειάζεται και ουσιαστική ιστορική μνήμη…

 

Λίνος Υφαντής

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.