Τρίτη, Ιανουάριος 15, 2019

Οι 21.000 δημόσιοι φορείς, η απεργία και η διαστημική Ελλάς

otan

 

Η Ελλάδα έχει 21.000 φορείς του Δημοσίου(!) όμως, στα σοβαρά, στο προηγούμενο σημείωμα σε τούτο το blog, βρέθηκε συμπατριώτης μας να  μας ψέξει που δεν καταλαβαίνουμε ότι αν ….βγάναμε τον πλούτο μας και τονε παίρναμε για πάρτη μας, δεν θα χρειαζόταν να πλερώνουμε ούτε στο Μετρό, ούτε στα αεροπλάνα ούτε στα βαπόρια!

Ως εκ των ανωτέρω, προσωπικώς, μου φαίνεται πολύ φυσιολογικό να πατάει ένας συνδικαλιστής πάνω στον Άγνωστο Στρατιώτη και να βγάζει ανακοίνωση μετά το… Συντονιστικό ότι δεν ήταν δικός τους, παρότι τελικά αποδεικνύεται ότι ήταν ολόδικός τους…

Φυσιολογικό να μας εξηγεί η ΔΕΗ πως έχει πνίξει τα πάντα με το νερό που είναι κατάδικό της στα μέρη μας, αλλά να μην εξηγεί πως γίνεται και με την διαχείριση των υδάτων σε τόσα φράγματα στην αποκλειστικότητά της, για σχεδόν έναν αιώνα, άλλα μέρη διψούν.

Λογικό επακόλουθο  να παραιτείται και να χλευάζεται ένας επιστήμονας που η ΝΑSA έχει ονομάσει για λογαριασμό του ολόκληρο Αστεροειδή και στη θέση του να μπαίνει ένας ψεκασμένος που λέει ότι ο Όσιος Πορφύριος ο… Καυσοκαλυβίτης μπορούσε να ταλαντώσει τον χωροχρόνο αλλά όχι για λίγο όπως οι φλώροι στο CERN, εκείνος το μαγικό το έκανε για μια ολόκληρη ώρα!

Τέλος, κανέναν δεν εκπλήσσουν  ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και τα συμπαρομαρτούντα όταν κάνουν… απεργία πριν την… απεργία της 1ης  Μαΐου, διότι το τετραήμερο με 30 βαθμούς σταθερά και το σπίτι στη θάλασσα να είναι χορταριασμένο προσφέρεται για προετοιμασία για την μακρά περίοδο του «5 μέσα, 2 έξω» που μοιράζουν οι συνδικαλιστές στην χειμερινή και θερινή τους κατοικία.

Το θέμα μας είναι πάντα το συνταξιοδοτικό μαζί με το δημογραφικό. Το μεγάλο παραμύθι ήταν «πληρώνουμε τα ταμεία μας» και θέλουμε συντάξεις. Τελικά παραμονές της πτώχευσης μάθαμε ότι τα ταμεία είχαν φαλιρίσει νωρίτερα. Το γυρίσαμε στα «δομημένα ομόλογα» και στο «παίξατε τους κόπους του κοσμάκη». Δημοσιογράφοι και βολεμένοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα δεν είπαν ότι στην Ελλάδα το Κράτος πλήρωνε τις μαύρες τρύπες των ταμείων κατά 90%. Η τελευταία φορά που έβγαλαν λεφτά ταμεία ήταν με τη φούσκα του Χρηματιστηρίου επί Σημίτη. Τότε βγήκαν-όλα κι όλα-κάπου 25 δις. Όσα τρία χρόνια οι πρόωρες συντάξεις των κάτω των 58 ετών! Αλλά κι εκείνα φούσκα ήταν…

Καλές κινητοποιήσεις και καλή αναδιανομή πλούτου! Οι αληθινοί συντηρητικοί, οι αντιδραστικοί σε τούτο τον τόπο φοράνε χρόνια την λεοντή του προοδευτικού και ρεμβάζουν στις παρυφές των «κινημάτων». Για να μην γίνει ποτέ τίποτε, να μην αλλάξουν τα προνόμιά τους.

 

Γ.Σ.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.