Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Αιτωλικό: παρουσία του Κ. Καζάκου έκλεισε η 5η Θεατρική Συνάντηση Ερασιτεχνικών Ομάδων

Αιτωλικό:  παρουσία του Κ. Καζάκου έκλεισε η 5η Θεατρική Συνάντηση Ερασιτεχνικών Ομάδων

033-DSC_0335

Με την τιμητική παρουσία του σημαντικού σκηνοθέτη και ηθοποιού κ. Κώστα Καζάκου, έκλεισε με επιτυχία η 5η Θεατρική Συνάντηση Ερασιτεχνικών Ομάδων “Θεάτρου Όψεις”, Αιτωλικό 2016

Ο “Αρχοντοχωριάτης” εμφανίσθηκε στο κατάμεστο υπαίθριο θέατρο Αιτωλικού, μπροστά σε ένα υπέροχο κοινό που σεβάστηκε και χειροκρότησε θερμά το συνολικό αποτέλεσμα όλων των συντελεστών της παράστασης. Στην πρεμιέρα του «Αρχοντοχωριάτη», μιας παράστασης που υπηρέτησε με συνέπεια και σεβασμό τη θεατρική λειτουργία, το κοινό γέλασε με την ψυχή του, αλλά πήρε και πολλά μηνύματα που αφορούσαν την σημερινή δύσκολη πραγματικότητα, και άλλα που βάζουν τον άνθρωπο μπροστά στην επιλογή του σωστού και του λάθους.

H ανακοίνωση του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου “το Αιτωλικό” αναφέρει:

Ένας από τους σκοπούς του «Θεάτρου Όψεις» είναι κάθε χρόνο να αφιερώνουμε τη Θεατρική αυτή Συνάντηση σε ανθρώπους της τέχνης. Για φέτος η 5η Θεατρική Συνάντηση «Θεάτρου Όψεις» λοιπόν αφιερώθηκε στον Κώστα Καζάκο. Η εκπρόσωπος του Συλλόγου μας κα Πολυτίμη Καραγάκια, παρουσίασε και αναφέρθηκε στην καλλιτεχνική πορεία του εώς σήμερα και ιδιαίτερα στις θεατρικές και κινηματογραφικές στιγμές του.

Έπειτα ο ηθοποιός και σκηνοθέτης κ. Κώστας Καζάκος απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό, δηλώνοντας ενθουσιασμένος από την προσέλευση και τη στήριξη του κοινού στο θεσμό αυτό και συγχαίροντας τον Πολιτιστικό Σύλλογο και τη Θεατρική του Ομάδα για αυτή την πρωτοβουλία και την προσπάθεια να αναδείξει το Ερασιτεχνικό Θέατρο.

Ήταν μια βραδιά θεατρικού πολιτισμού, που την πλησίασαν και την στήριξαν με τις καλύτερες προθέσεις, όχι μόνο οι Αιτωλικιώτες, αλλά και πολύς κόσμος από τη Ναύπακτο, την Πάτρα και φυσικά από το Αγρίνιο, το Μεσολόγγι και την ευρύτερη περιοχή.

Θα θέλαμε λοιπόν να ευχαριστήσουμε όλες τις ομάδες που φιλοξενήθηκαν, οι οποίες ανταποκρίθηκαν με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό στην πρόσκλησή μας, να συμμετάσχουν στο “Θεάτρου Όψεις” και στήριξαν την προσπάθειά μας να διοργανώσουμε για πέμπτη συνεχή χρονιά την Θεατρική αυτή Συνάντηση.

Φέτος λοιπόν παρακολουθήσαμε στην Τελετή Έναρξης του “Θεάτρου Όψεις” το υπέροχο έργο του Ι.Καμπανέλη «Η Αυλή των Θαυμάτων» από τη Θεατρική Ομάδα του Πολ. Συλλόγου Παναιτωλίου «Χρήστος Καπράλος». Γελάσαμε, με το μπέρδεμα των ηρωίδων του Μποστ στο έργο του Λεωνίδα Τσίπη «Το Διαμάντι και το Κήτος ή Ολόκληρος ο Μποστ σε 1 ώρα» από τη Θεατρική Ομάδα Παραμυθιάς «ΘΕΑΤΟ». Πολύ καλοί «εραστές του Θεάτρου» αποδείχτηκε η Θεατρική Ομάδα Παραβόλας, μία σχεδόν νεοσύστατη ομάδα η οποία μας χάρισε μια πολύ όμορφη βραδιά με το έργο του Ζωρζ Φεϋντώ «Ράφτης Κυριών». Τέλος, η Θεατρική Ομάδα Νεάπολης Δήμου Αγρινίου μας πρόσφερε μια ειδυλλιακή παρωδία του «βουνού και της στάνης!», με το έργο του Ντίνου Σπυρόπουλου «Γκόλφω Φορ Έβερ». Για την δική μας παράσταση “Ο Αρχοντοχωριάτης”, του Μολιέρου σε διασκευή Γιάννη Καλατζόπουλου, που δίδαξε και σκηνοθέτησε η Διονυσία Ολιβώτου, θα μπορούσαμε να παραθέσουμε τον ενθουσιασμό των θεατών και τα συγκινητικά τους λόγια μετά το τέλος της παράστασης, που μας δίνουν δύναμη και επιβραβεύουν το αποτέλεσμα της προσπάθειάς μας.

Σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσουμε τους τοπικούς παραγωγούς για τις προσφορές τους για τα αναμνηστικά καλάθια που προσφέρθηκαν στις φιλοξενούμενες ομάδες, καθώς και στον κ. Καζάκο, τα οποία περιείχαν: Κρασί Μύρκας, αυγοτάραχο Ζαφείρης & Αποστόλης Τρικαλινός, Λάδι Κώστας Σύρρος, ελιές και πάστα ελιάς Δημήτρης Τρικαλινός. Την επιμέλεια των καλαθιών την έκανε η Αμαλία Κοτσάλου με είδη από το Κατάστημα Μοταλίνα.
Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας που εξακολουθούν να μας στηρίζουν στις δύσκολες εποχές.

Ευχαριστούμε λοιπόν τους: Τρικαλινός Α.Ε., Ελληνικές Αλυκές Α.Ε., Αρτοποιητές, Οικοδομικά Υλικά ΑΦΟΙ Σφυρή, Μηχανουργείο Παναγιώτης Χουλιαράς, Μονάδα Επεξεργασίας Κρέατος ΑΦΟΙ Πατρινού, Κέντρα ξένων Γλωσσών Ανδριάννα Τσουκαλά, Σουπερμάρκετ Ψιλογιάννης, Εστιατόριο ΔΗΜΕΛΕ, Ασφάλειες Γιάννης Σιδηράς, Αννα Γαλανού photography, ΕrgoGalleryΜιχ. &Γρ. Κότσαρης, Ιχθυοπωλείο Σκορδάς Θωμάς, Χαρτικά Μοταλίνα, Οινοποιεία Μύρκας και Καφέ Καστανάς.

Επιπλέον, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Αντιδήμαρχο κ. Π. Σταράμο και τον Πρόεδρο Τοπικού Συμβουλίου κ. Γ. Γένδουλα για την υποστήριξή τους στην υλοποίηση αυτού του σημαντικού θεσμού για την πόλη μας
Οφείλουμε να αναφέρουμε ότι φέτος με προσωπική εργασία των μελών του συλλόγου και με τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Γ. Γένδουλα αντικαταστάθηκαν για ακόμα μία φορά όλα τα φθαρμένα τμήματα του Υπαίθριου Θεάτρου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των θεατών των παραστάσεων και των χρηστών του Θεάτρου γενικότερα. Έχουμε χρόνια που λέμε πως το Υπαίθριο Θέατρο Αιτωλικού χρειάζεται τεχνική αναβάθμιση. Ο σύλλογος από το πενιχρό του ταμείο κάνεις συνεχώς παρεμβάσεις αλλά δεν αρκούν. Οι Τοπικοί θεσμικοί παράγοντες που ήταν στο θέατρο και ενημερώθηκαν εξέφρασαν την διάθεση να συμβάλουν προς την κατεύθυνση αυτή. Ελπίζουμε λοιπόν στη συνεργασία για την αναβάθμιση ενός χώρου, του μοναδικού στην πόλη μας όπου εδώ και πολλά χρόνια φιλοξενούνται πολιτιστικές δράσεις, του Υπαίθριου Θεάτρου Αιτωλικού.

Κλείνοντας, ευχόμαστε του χρόνου το “Θεάτρου Όψεις” να συνεχίσει το ταξίδι του για 6η συνεχή χρονιά!. Είναι χαρά μας, που στην πόλη μας εδραιώθηκε ένας θεατρικός θεσμός, ο οποίος κάθε χρόνο προσελκύει στο Αιτωλικό θεατρικές ομάδες από κάθε τόπο, επισκέπτες που αγαπούν το Θέατρο, καλλιτέχνες που θα τιμάμε και θα μας τιμούν με την παρουσία τους.

Επόμενες παραστάσεις για την ομάδα μας και τον «Αρχοντοχωριάτη» στις 7 Αυγούστου στο Δρυμώνα Τριχωνίδας, όπου έχουμε προσκληθεί από τον Πολ. Σύλλογο Γυναικών και στις 12 Αυγούστου «Ο Αρχοντοχωριάτης» ξανά στο Υπαίθριο Θέατρο Αιτωλικού. Παράλληλα η χειμερινή παραγωγή της Θεατρικής μας Ομάδας «Αφεντικά & Δούλοι…» θα βρίσκεται στις 4 Αυγούστου στο 14ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στην Κόρινθο και στις 25 Αυγούστουστο 6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου “Δίστομο 2016”, όπου έχει προκριθεί μεταξύ άλλων Ερασιτεχνικών Ομάδων για να διαγωνιστεί.

Ταυτόχρονα, συνεχίζονται και οι εκδηλώσεις των υπολοίπων τμημάτων του Συλλόγου μας. Στις 16 & 17 Αυγούστου το Εικαστικό Τμήμα εκθέτει τις δημιουργίες του στο Πνευματικό Κέντρο «Ευανθία Καρβέλη» και στις 19 Αυγούστου το Χορευτικό Τμήμα μας παρουσιάζει ένα μουσικοχορευτικό αφιέρωμα με θέμα την απελευθέρωση των Ελλήνων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με χορευτικά δρώμενα απ’ όλη την Ελλάδα.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων:
http://pmsaitoliko.weebly.com/012-DSC_0299

014-DSCF6271 365-DSCF7187

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.