Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Παλιοί και νέοι καναλάρχες, όλοι παλιοί γνώριμοι

Παλιοί και νέοι καναλάρχες, όλοι παλιοί γνώριμοι
5951881
5951881

Δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει την αυθεντική χαρά του πολίτη που ήθελε οπωσδήποτε να δει τον Πρετεντέρη να τρώει τα μούτρα του. Είναι και ταξικό το θέμα, κανείς δεν μπορεί να ταυτιστεί στην Ελλάδα με κάποιον που η γραβάτα του κάνει 200 ευρώ. Είναι αλήθεια ότι έχουν υπερβεί πολλοί τα εσκαμμένα όλα αυτά τα χρόνια κι όχι μόνο στην τηλεόραση. Κάπου είναι και λυτρωτικό για το κοινό να βλέπει «ταπεινωμένους καναλάρχες που επιτέλους κάποιος τους έβαλε να κοιμηθούν στο ράντζο», αρκεί να μιλάμε το άνεργο ή φτωχό «κοινό» κι όχι για βολεμένους. Αυτό όμως αντιμετωπίζεται με μια ολοκληρωμένη παράσταση που μας κάνει να συζητούμε μόνο για τα τηλεοπτικά ΜΜΕ σε τούτη τη χώρα;

Κάποιος που χαίρεται που επιτέλους θα κλείσουν τα «βοθροκάναλα» επιτρέπει στον εαυτό του π.χ. να μην τον πειράζει εκείνος ο οποίος έχει ρίξει το μισό “χιόνι” στην αγορά, από αυτό που αποκαλείται «θαλασσοδάνεια»; Μπορεί να μην τον πειράζει που θα έδιναν οι νέοι ιδιοκτήτες αρχικά 300 εκατομμύρια, μετά 180 και τελικά 16 εκατομμύρια για την πρώτη άδεια όπως ακούγεται;

Δεν τον πειράζει πως “πούλησε” την συχνότητά του κάποτε το ΚΚΕ και από πού την είχε αγοράσει, δεν μίλησε ποτέ γι’ αυτό, απλά τον νοιάζει από που την «αγόρασε» ο Σκάι και αν θα κλείσει μαζί με τους υπόλοιπους κι ο Λυριτζής ή ο Αυτιάς, που έχουν παίξει πιο πολύ ΣΥΡΙΖΑ κι από τον κ. Παππά τον ίδιο;

Επίσης δεν τον ενδιαφέρει ότι αυτές τις μέρες δέρνονται αστυνομικοί και δεν τρέχει τίποτε, ότι τελικά ο ΕΝΦΙΑ δεν έφυγε ποτέ, ότι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί θα έβγαιναν στη σύνταξη με πλασματικά ένσημα για να γλιτώσουν από τον νόμο Κατρούγκαλου αν δεν το έπαιρνε χαμπάρι το Ελεγκτικό Συνέδριο; Δεν τον πειράζει που την ώρα που κάπου 130.000 συνταξιούχοι θα λάβουν μειωμένες επικουρικές;

Αρκεί να μην δει ξανά την Όλγα Τρέμη στην τηλεόραση. Ας αρχίσει να ρωτάει όμως και την ΕΣΗΕΑ που τις τελευταίες ώρες έπαθε κανονικό πανικό γιατί ξέρει ότι οι αυριανοί άνεργοι εκείνη θα δείρουν στο τέλος. Όχι την Τρέμη, την ΕΣΗΕΑ.

Μπορεί να βάζει κάποιος τη λέξη “διαφάνεια” μαζί με “σφραγισμένους τοίχους”, δήθεν για να εγκλωβιστεί η διαπλοκή μέσα;

Μάλλον δεν τον νοιάζει να είναι σύμβουλος του κράτους ο κ. Μαντζουράνης που επί σκανδάλου Κοσκωτά ο στρατηγός Γρυλάκης, σύμβουλος του Μητσοτάκη, είχε γράψει σε βιβλίο ότι του είχαν δώσει 20 εκατομμύρια και του είχαν εξασφαλίσει μη-καταδίκη αν κατέθετε και “έκαιγε” τον Κουτσόγιωργα! Τόσο νέο και τόση μη διαπλοκή, που ο υπουργός κ. Σπίρτζης είπε ότι δεν ξέρει ούτε το ΠΑΣΟΚ(!) ούτε τον μπαμπά Καλογρίτσα αλλά μόνο τον γιο. Και στην διαδικασία χθες πήγε ο γιος!

 «Πλεόνασμα» υποχρεωτικού χαρατσιού

Και κάτι για την καλή ΕΡΤ που μεταδίδει αποκλειστικά και τις λιτανείες της Εκκλησίας- που θα την έβαζε ο ΣΥΡΙΖΑ να πληρώσει ΕΝΦΙΑ: Όταν σε ένα χρόνο έχεις 180 εκ. από χαράτσι (ΔΕΗ)και σου μένουν 90 εκ. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ, απλά έφαγες 90 εκατομμύρια! Μάλλον ως εκ του ρόλου χθες το ίδρυμα είχε στείλει έναν καημένο ρεπόρτερ να ρωτά όσους προσέρχονταν με φωνή όλο αγωνία: “για να είστε εδώ πάει να πει ότι νομιμοποιείτε την διαδικασία, δεν είναι έτσι;”

Αυτές τις μέρες έχουν φτιαχτεί δεκάδες ψευδο-λογαριασμοί σε όλα τα δίκτυα που θέλουν να υπενθυμίζουν στον απλό κόσμο δύο πράγματα: Το πρώτο, ότι οι παλιοί καναλάρχες δεν είχαν πάρει άδειες, αλλά κάτι προσωρινό χωρίς να πληρώσουν, πράγμα αληθές. Αλλά τότε γιατί δεν τους βάζουν να πληρώσουν; Γιατί έπρεπε να μπορούν να “μπουν” κι άλλοι, λέει. Πόσοι; Μόλις τέσσερις γιατί έτσι λέει το Ινστιτούτο της Φλωρεντίας που όμως δεν μπόρεσε να ειδοποιήσει και την Κύπρο, όπου με 800 χιλιάδες κατοίκους υπάρχουν 7 κανάλια εθνικής εμβέλειας!

«Μα εδώ έχουμε κρίση και η αγορά δεν σηκώνει δάνεια και διαφημιστική «πίττα» δια 5 ή 6 ή 7». Αλλά σηκώνει 4 καναλάρχες που θα συγκεντρώσουν όλη την «πίττα» πάνω τους;

 Η αληθινή στόχευση

Το δεύτερο που έχουν έγνοια οι δικτυακοί «εκκαθαριστές» είναι να περάσει παντού ότι όποιος έχει αντιρρήσεις με τη διαδικασία ή θεωρεί ότι πρόκειται για σόου ή ότι στήνεται μια νέα διαπλοκή, απλά και όμορφα είναι με το παλιό, είναι υπάλληλοι των καναλαρχών ή θέλουν το κακό της κυβέρνησης, στην καλύτερη περίπτωση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται αυτή η επιχειρηματολογία για να κλείσουν κανάλια με το «σύστημα» των αδειών ή με «τάραγμα στη νομιμότητα»(έκφραση που αδικεί τόσο πολύ τον Ηλία Ηλιού). Το έχει κάνει στο παρελθόν κι ο Τσάβες στην Βενεζουέλα αυτό το κόλπο με τα κανάλια, αλλά εκεί δεν ήταν θεσμοθετημένες οι ανεξάρτητες αρχές όπως το ΕΣΡ.

Εν κατακλείδι, η τηλεόραση πάνω έχει κουμπιά για να αλλάζεις εικόνες. Έχει και off. Αν θεωρείς προπαγάνδα και κιτρινισμό και λαϊκή εξαπάτηση αυτό που λέει π.χ. ο Σκάι, αλλάζεις κανάλι. Ή τουλάχιστον έτσι κάνουν στη Δύση. Γιατί στην Ανατολή και τη Λατινική Αμερική αντί να αλλάζεις κανάλι, σου αλλάζουν τον καναλάρχη, ώστε να είναι «σωστός» και κυρίως να είναι «με τον λαό».

Να προσέξουμε λοιπόν μήπως όλο αυτό γίνεται για να μπορέσουν κάποιοι μεγαλοεργολάβοι, οι οποίοι εδώ και καιρό παίζουν φουλ κυβέρνηση, να μην πληρώσουν φράγκο σε εργαζόμενους και προμηθευτές. Κάποιοι ας πούμε που έχουν όνομα που μοιάζει με… μπό-μπα.

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

7 Σχόλια

 1. antikeimenikos

  Καταρχήν με όλο αυτό που γίνεται ο Μπόμπολας και οι λοιποί παλιοί καναλάρχες με χρέη τη βγάζουν λάδι…

  Βέβαια για να γίνει γνωστό αυτό θα πρέπει να περάσουν 1-2 χρόνια μέχρι να κυρήξουν πτώχευση τα παλιά κανάλια και να σβηστούν τα χρέη…

  Μέχρι τότε ποιος ζει ποιος πεθαίνει, ο Σύριζα θα έχει κάνει την προπαγάνδα του και οι ψεκασμένοι νεοέλληνες θα έχουν ήδη χορέψει στο σύνταγμα…

  Όσο για τα υπόλοιπα, ο νεοέλληνας ΨΟΦΟφόρος ΑΕΡΓΟΣ και ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΣ πλέον έχει φτάσει τόσο χαμηλά, αφού έφαγε το σανό και τώρα πληρώνει με πολλά καπέλα, που πεσμένος στα ΤΕΣΣΕΡΑ έχει αρχίσει να του αρέσει…

  Οπότε όταν γίνουν οι επόμενες εκλογές ο Σύριζα θα παραμείνει πρώτο κόμμα (ίσως με κοινή κάθοδο με το Λεβέντη), ίσως ο Σώρρας μπει στη ΒΟΛΗ, ενώ μέχρι τότε όσους φόρους και να του χώσουν, ότι και να κόψουν, όσους μετανάστες και να κουβαλήσουν, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Ο ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ!!

  ΣΥΝΗΘΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!

 2. Αύγουστος Καίσαρ

  Όλα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.
  Όταν ο κ. Συμψηρής, θεωρεί τον νεοέλληνα ριγμένο στα τέσσερα, επειδή “ανέχεται” το κλείσιμο των ιδιωτικών καναλιών και δεν χάνει ευκαιρία να ρίξει χολή για την ερτ, τ’οτε όλα γίνονται σωστά.
  Σε διαβάζω χρόνια αγαπητέ. Όταν ο φασίστας έστειλε τα ματ στο ραδιομέγαρο είχες λάμψει από χαρά.
  Επειδή όμως αυτά είναι δανεικά, η επιστροφή ήταν τετραπλάσια, έτσι για να γουστάρουμε.
  Πάρε τον Akis και ότι άλλο φρούτο κυκλοφορεί στην πόλη και διοργανώστε πορεία υπέρ της αποκατάστασης της αδικίας.
  Αυτή ήταν η δεύτερη μεγάλη σας ήττα. Η πρώτη ήταν στις 25 Ιανουαρίου του 2015.
  Ήταν να μην πάρετε την κατρακύλα. Αυτό που υπηρετήσατε για δεκαετίες και σας έθρεψε, ψόφησε. Μπορειτε να του κάνετε μνημόσυνο.

 3. antikeimenikos

  23/09/2015
  Για τους μη σανοφάγους…


  ΔΕΝ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ – Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΑΜΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ ΠΡΟΣΗΧΘΗΣΑΝ ΣΤΟ Α.Τ ΚΥΨΕΛΗΣ . ΑΙΤΙΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΗΣ ERTOPEN

  Πρίν απο μία ώρα προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα της Κυψέλης , ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης και ο ταμίας Δημήτρης Κούνης.

  Αιτία η λειτουργία του ιστορικού ραδιοφωνικού σταθμού ERT open .

  ¨Ενα ραδιόφωνο που δημιουργήθηκε απο την ΠΟΣΠΕΡΤ και τους αγωνιζόμενους απολυμένους της ΕΡΤ λίγο μετά την εισβολή των ΜΑΤ στο αυτοδιαχειριζόμενο ραδιομέγαρο.

  Ο ανένδοτος αγώνας της ΠΟΣΠΕΡΤ και των απολυμένων συναγωνιστών συνέχισε και η ertopen έγινε πραγματικά το μετερίζι της δημοκρατίας και η φωνή του κάθε αγωνιστή.

  Απο αυτόν τον ραδιοφωνικό σταθμό πέρασε και μίλησε ακόμα και ο σημερινός πρωθυπουργός η νέα κυβέρνηση του οποίου έκανε αυτό που δεν είχε τολμήσει να κάνει ούτε ο Σαμαράς , να φιμώσει δηλαδή μια φωνή που δεν έπαψε ποτέ να μιλά για όλα αυτά που σήμερα θεωρούνται εκτός του “πολιτικού ρεαλισμού”.

  Σήμερα λοιπόν και λίγο μετά την ορκωμοσία της νέας “αριστερής” κυβέρνησης , η αστυνομία πήγε στο κέντρο εκπομπής της ertopen στο Γαλάτσι με εντολή το κλείσιμο του “παράνομου” πομπού και την σύλληψη των υπευθύνων.

  Προκειμένου να μην προσαχθεί ο τεχνικός που επέβλεπε τον πομπό πήγαν αμέσως ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Π. Καλφαγιάννης και ο ταμίας Δ. Κούνης τους οποίους φυσικά και προσήγαγαν στο Α.Τ Κυψέλης.

  Καλούνται όσοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ μπορούν, να πάνε στο Α.Τ Κυψέλης να συμπαρασταθούν στον πρόεδρο και τον ταμία που είχαν την …τύχη να διωχθούν και απο αριστέρή κυβέρνηση (η προηγούμενη φορά που προσήχθη ο Καλφαγιάννης ήταν στις 7 Νοεμβρίου του 2013 όταν είχαν εισβάλλει τα ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο)

  http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2015/09/ertopen.html

 4. Γ.Συμψηρής

  Αγαπητέ Καίσαρα δεν ξέρω τι θυμάσαι και από πότε διαβάζεις αλλά μιας και χαίρεσαι γιατί νικάς πρέπει να σου πω ότι κι εγώ χαίρομαι. Όσο μπορείς κι ενημερώνεσαι χωρίς να δίνεις ούτε ευρώ στον τοπικό τύπο- με μηδέν κόστος δηλαδή για την τσέπη σου- κι όσο μπορείς να έχεις βήμα στο δικό μου πόνημα και στο site που μισείς, σημαίνει ότι έχουμε ακόμη δημοκρατία.Όταν κάνεις τις φαντασιώσεις σου πραγματικότητα δεν ξέρω τι θα έχουμε…

 5. Γ.Συμψηρής

  Σεπτέμβριε Κ. άλλαξε όνομα γιατί τόσο προσωπικά μηνύματα με μονομανίες και αναφορές και σε άλλα μέσα βγαίνουν ανεπιθύμητα.Είναι αυτόματο(σχεδόν),δεν αφορά εμένα μόνο. Καταλαβαίνεις.

 6. akis roditis

  Το παιδί για τις τυρόπιτες ο “Αυγουστος Καισαρ”, χαίρεται ανώνυμα που οι μπράβοι του Μαρινάκη θα πάρουν το τιμόνι της “δημοκρατικής” ενημέρωσης έναντι 80εκ, βγάζοντας άλλες 1000 οικογένειες στην ανεργία και αναγκάζοντας τα γεροντια με το κομμένο ΕΚΑΣ να πληρώνουν ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ τα 4πλασια για την καθεστωτική ΕΡΤ των κοπριτων “συντρόφων του! Για όλα τα παραπάνω χαίρεται ανώνυμα αλλά επώνυμα κρύβεται και τα χει κάνει πάνω του… Καλοφόρετος ο ΕΝΦΙΑ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.