Πέμπτη, 15 Απριλίου, 2021

28η Οκτωβρίου: Στο Καστελόριζο κυματίζει η μεγαλύτερη ελληνική σημαία

28η Οκτωβρίου: Στο Καστελόριζο κυματίζει η μεγαλύτερη ελληνική σημαία

Η ελληνική σημαία γίγας που υψώθηκε στο Καστελόριζο έχει διαστάσεις 21Χ35 μέτρων, βάρος 100 κιλών, εμβαδό 750 τετραγωνικών μέτρων και είναι φτιαγμένη ολόκληρη από μετάξι

Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου και με αφορμή την Επέτειο του Όχι, μια ομάδα Κρητικών, οι «Bloblos», με δικά τους έξοδα, έφτασαν στο Καστελόριζο, φέρνοντας μαζί τους μια ελληνική σημαία γίγας, για να την υψώσουν στην ακριτική γη. Πράγματι, στις 07:00 το πρωί της Τετάρτης, οι Κρητικοί ύψωσαν την ελληνική σημαία, η οποία έχει διαστάσεις 21Χ35 μέτρων, βάρος 100 κιλών, εμβαδό 750 τετραγωνικών μέτρων και είναι φτιαγμένη ολόκληρη από μετάξι.

Το ethnos.gr βρέθηκε στην τελετή, η οποία ήταν σεμνή και με λίγα άτομα λόγω των μέτρων ενάντια στον κορονοϊό, ενώ με την ολοκλήρωση της τελετής, άρχισε να φτάνει κόσμος στο σημείο για να θαυμάσει τη σημαία. Πολίτες και τοπικοί άρχοντες παρέμειναν για να παρακολουθήσουν τα πολεμικά αεροσκάφη, τα οποία πέταξαν πάνω από τα ακριτικά νησιά, για τον καθιερωμένο χαιρετισμό.

Στο βίντεο που ακολουθεί, σε πρώτο πλάνο φαίνεται η Τουρκία, ενώ στη συνέχεια η κάμερα στρέφεται προς την τεράστια ελληνική σημαία που στέκει στο Καστελόριζο:

Ακολουθεί ο παπα-Γιώργης, ο οποίος σχολιάζει και την πρωτοβουλία της ομάδας των Κρητικών αλλά και τις εξελίξεις με τη γειτονική Τουρκία:

Πηγή: ethnos.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.