Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

28η Οκτωβρίου: παρέλαση με περηφάνια και πλήθος κόσμου στο Αγρίνιο

28η Οκτωβρίου: παρέλαση με περηφάνια και πλήθος κόσμου στο Αγρίνιο

Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον εορτασμό της Επετείου του “ΟΧΙ”

O εορτασμός στο Αγρίνιο της  Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 κορυφώνεται με την παρέλαση που ξεκίνησε στις 11.00.

Περηφάνια και συγκίνηση διακατέχει τη μαθητιώσα νεολαία που παρελαύνει και τους χιλιάδες Αγρινιώτες που κατέκλυσαν το κέντρο της πόλης.  Η καλοκαιρία που επικρατεί και σήμερα  επέτρεψε την παρουσία πλήθους κόσμου.

Η παρέλαση διασχίζει την  οδό Παπαστράτου, την Πλατείας Δημοκρατίας, τον πεζόδρομο Χαρ.Τρικούπη και ολοκληρώνεται στη συμβολή των οδών Χαρ. Τρικούπη και Μακρή. Καθ όλη τη διαδρομή o κόσμος επιφυλάσσει  το θερμό χειροκρότημα στους παρελαύνοντες.

Το Αγρίνιο τιμά με τον δέοντα τρόπο την επέτειο του ιστορικού «Όχι» που σηματοδότησε την άρνηση της Ελλάδας να υποταχθεί στις ιταλικές αξιώσεις και την είσοδο της στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στις 10:00 τελέστηκε η επίσημη Δοξολογία στη Μητρόπολη Αγρινίου και ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων στην Πλατεία Μαρίας Δημάδη. Μετά το πέρας της παρέλασης θα ακολουθήσει εθιμοτυπική προσφορά καφέ στο Δημαρχείο.

Δείτε φωτορεπορτάζ ενώ 2ο φωτορεπορτάζ μπορείτε να δείτε ΕΔΩ


Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.