Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

28η Οκτωβρίου στο Αγρίνιο: παρόντες οι αγρινιώτες περιφερειάρχης και υφυπουργός Ανάπτυξης στη δεξίωση

28η Οκτωβρίου στο Αγρίνιο: παρόντες οι αγρινιώτες περιφερειάρχης και υφυπουργός Ανάπτυξης στη δεξίωση

Με την παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Αγρίνιο.
Ακολούθησε η καθειρωμένη δεξίωση στο Δημαρχείο Αγρινίου όπου έδωσαν το “παρών”  περισσότεροι εκπόσωποι του δημόσιου βίου σε σχέση με τα παρελθόντα έτη. Παρόντες στην εκδήλωση οι ο αγρινιώτης  Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης που εκπροσώπησε την Κυβέρνηση , οι βουλευτές Γιώργος Βαρεμένος, Θάνος Μωραΐτης, Δ. Κωνσταντόπουλος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών, εκπρόσωποι φορέων και πολίτες.

Στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στο συμβολισμό της ημέρας: «Η28η Οκτωβρίου 1940 είναι ημέρα μνήμης και εθνικής υπερηφάνειας. Η Επέτειος του «Όχι» θυμίζει την άρνηση των Ελλήνων στις αξιώσεις των κατακτητών. Ήταν η αρχή του Έπους. Ενωμένος ο ελληνικός λαός εντυπωσίασε την παγκόσμια κοινότητα και την υποχρέωσε να υποκλιθεί στο μεγαλείο της ψυχής του.
“Από τώρα και στο εξής δεν θα λέμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες, αλλά ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες”… ήταν οι εγκωμιαστικές αναφορές.
Αυτό παραμένει το διαχρονικό χρέος μας. Να θυμόμαστε πάντοτε ότι οι Έλληνες είμαστε πλασμένοι για να πετυχαίνουμε μεγάλους στόχους.
Να μη λησμονούμε τα ιδανικά που σφυρηλάτησαν το Έθνος μας. Την Ελευθερία, την Εθνική Υπερηφάνεια και τη Φιλοπατρία για τα οποία πολέμησαν μέχρις εσχάτων οι πρόγονοι μας. Αλλά κυρίως να μην απεμπολούμε την πάλη για τα εθνικά μας συμφέροντα. Στις μέρες μας, ατενίζουμε το μέλλον με ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Η Ελλάδα ξέρει να πολεμά και να νικά».

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα να βρίσκομαι σήμερα στην πόλη της καρδιάς μου. Οι γονείς μου κατάγονται από το Αγρίνιο και εγώ έζησα ένα μέρος της ζωής μου εδώ. Σήμερα, όλοι μαζί, γιορτάζουμε ένα ιστορικό ΌΧΙ. Έχουμε ευθύνη απέναντι στα παιδιά μας και στην κοινωνία να μην επιτρέψουμε στο ναζισμό να επιστρέψει . Το οφείλουμε σε όλους και στην ιστορία μας. Εύχομαι Χρόνια Πολλά».

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Σήμερα τιμάμε τη γενιά που αγωνίστηκε, πόνεσε και μάτωσε για τη λευτεριά και την πατρίδα, κόντρα στον φασισμό και το ναζισμό. Σήμερα όμως τιμάμε και την ενότητα του ελληνισμού. Την εθνική ομοψυχία που κανένας και τίποτα δεν πρέπει να θέτουν σε κίνδυνο. Οι Έλληνες είμαστε πολύ λίγοι για να είμαστε διχασμένοι. Και είμαστε ικανοί για όλα όταν είμαστε ενωμένοι. Χρόνια πολλά!

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.