Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

2nd Trichonian Triathlon

ytuytututuΗ Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου (Ε.Ο.ΤΡΙ.) και ο Αθλητικός Σύλλογος Αγρινίου ΤΡΙΤΩΝΑΣ υπό την Αιγίδα των ΔΗΜΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ και ΘΕΡΜΟΥ, συνδιοργανώνουν, τον αγώνα τριάθλου ”2nd TRICHONIAN TRIATHLON” την Κυριακή 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015 στις 10π.μ στη Λίμνη Τριχωνίδα (θέση Δογρή), με την συμμετοχή αθλητών απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ο αγώνας τριάθλου αποτελείται από τρία αθλήματα : κολύμβηση, ποδηλασία και τρέξιμο σε διαδοχική σειρά δίχως διακοπή. Η κατηγορία του αγώνα είναι sprint triathlon, όπου η κολύμβηση είναι 750 μέτρα στη λίμνη Τριχωνίδα, 20 χιλιόμετρα ποδηλασία σε διαδρομή χαραγμένη πέριξ της Λίμνης Τριχωνίδας (Κάτω Μυρτιά) και 5 χιλιόμετρα τρέξιμο σε παραλίμνιο δρόμο.
Η ιδιαιτερότητα και η ”άγρια΄΄ ομορφιά του αγώνα έγκειται στο γεγονός, ότι η κολύμβηση γίνεται στη λίμνη, που το διαφοροποιεί από την κολύμβηση σε πισίνα κολυμβητηρίου. ΄Ετσι για τους αθλητές καθίσταται απαραίτητη η δυνατότητα προσανατολισμού σ’ανοιχτό νερό, η προσαρμογή στο κρύο νερό καθώς επίσης και η δυνατότητα κολύμβησης με κύματα και άλλους αθλητές.
Τα τρία αθλήματα πραγματοποιούνται σε συνεχή ροή, γεγονός που επιτείνει την δυσκολία του αγώνα, αλλά αναδεικνύουν ταυτόχρονα τις δυνατότητες των αθλητών και το αμείωτο ενδιαφέρον που προκαλεί ένας αγώνας τριάθλου.
Στόχος του αγώνα είναι η προώθηση του τριάθλου, η καθιέρωση του TRICHONIAN TRIATHLON ως αγώνα Πανελλαδικής εμβέλειας, καθώς και η ανάδειξη της Λίμνης Τριχωνίδας, ως μοναδικής φυσικής πίστας για την πραγματοποίηση των ναυταθλητικών, αλλά και σύνθετων αθλημάτων καθώς και η προβολή του φυσικού πλούτου της περιοχής μας.
Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 10π.μ στη Δογρή, στις εγκαταστάσεις του συλλόγου.(θέση κτήμα Πιθάρι)
Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου (www.triathlon-hellas.com) & στο προφίλ του Α.Σ.Α. Τρίτωνας ( https://www.facebook.com/AthletikosSyllogosAgriniouTritonas).

 

Με χρώμα πράσινο είναι η διαδρομή του ποδηλάτου και με κόκκινο χρώμα ο αγώνας δρόμου 

trixonian xartis

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.