Σάββατο, 4 Ιουλίου, 2020

Με Erasmus στο Λονδίνο το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου (φωτο)

Το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου υλοποίησε πρόγραμμα ERASMUS στο Λονδίνο με θέμα «Νέες Τεχνολογίες στις υπηρεσίες της Υγείας στο σπίτι».

Το πρόγραμμα περιελάμβανε δύο ροές. Σε κάθε ροή συμμετείχαν 16 μαθητές και τέσσερις καθηγητές. Οι δύο καθηγητές εναλλάσσονταν ανά εβδομάδα. Η διάρκεια της κάθε ροής ήταν 16 ημέρες.

Υλοποιήθηκε με επιτυχία και η δεύτερη ροή από τις 28 Μαρτίου 2019 μέχρι τις 12 Απριλίου 2019.

Τα έξοδα μεταφοράς, διαμονής, διατροφής και ξενάγησης καλύφθηκαν εξ ολοκλήρου από το πρόγραμμα, ιδιαίτερα σημαντικό σε οικονομικά χαλεπούς καιρούς.

Το πρόγραμμα των μαθητών περιελάμβανε παρακολούθηση μαθημάτων στο Aid College που βρίσκεται στην περιοχή Butter Sea του Λονδίνου, με θέμα «Νέες τεχνολογίες στις υπηρεσίες της υγείας στο σπίτι».

Η εκπαίδευση των μαθητών βασίστηκε στην αλλαγή που συντελείται στη βρετανική υγειονομική περίθαλψη και η οποία πρέπει να έχει την τεχνολογία στον πυρήνα της.
Αυτή η ιδέα εντοπίστηκε από το Dignio το 2008 και συνεχίστηκε από τον Eric Topol στο βιβλίο του: «Ο Ασθενής». Στο βιβλίο ο Topol οραματίζεται ένα μέλλον όπου η υγειονομική περίθαλψη θα συντελείται στα σπίτια των ανθρώπων και θα αποτελεί μέρος της καθημερινής ζωής.

Η εκπαίδευση τους ήταν καθημερινή για μια εβδομάδα και περιελάμβανε θεωρητικό και πρακτικό μέρος.

Την έβδομη ημέρα της παραμονής των μαθητών στο Λονδίνο πραγματοποιήθηκε ξενάγηση τους στα αξιοθέατα όπως το παλάτι του Μπάκιγχαμ, το Big Ben και το London’s Eye. Στη συνέχεια έγινε περιήγησή τους με λεωφορείο σε όλο το κέντρο της πόλης.

Η δεύτερη εβδομάδα ήταν αφιερωμένη σε πολιτιστικές επισκέψεις και ξεναγήσεις. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο Βρετανικό Μουσείο, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, στο Ναυτικό Μουσείο, στο Μουσείο Επιστημών και στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου. Επισκέφτηκαν το Greenwich και την Οξφόρδη, όπου ξεναγήθηκαν στην πανεπιστημιούπολη, καθώς και το Notting Hill, τη γραφική αγορά Oxford Street, Tower Bridge κ.ά.

Οι μαθητές είναι κατενθουσιασμένοι από την πρωτόγνωρη εμπειρία τους γιατί απεκόμισαν οφέλη τόσο εκπαιδευτικά και πολιτισμικά όσο και γλωσσικά.
Ευελπιστούμε το σχολείο μας να επιλεχθεί και μελλοντικά σε παρόμοια εκπαιδευτικά προγράμματα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.