Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

Το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής 2017 (βίντεο)

Το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής 2017 (βίντεο)

Την παρουσίαση μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο ακόλουθο βίντεο:


O Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ19 Δρ Σπυρίδων Παπαδάκης  εκφράζει δημοσίως θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα ρομποτικής του 2ου ΕΠΑΛ Αγρινίου, στο Δ/ντή, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές/τριες που συμμετείχαν την Παρασκευή 28/4/2017 στην Πανελλήνια Τηλεδιάσκεψη 17 πόλεων (με παρουσίας εκπροσώπου και του Υπουργού Παιδείας), στο πλαίσιο του 7ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας αντιπροσωπεύοντας την Αιτωλοακαρνανία και τη διοργάνωση στην πόλη του Αγρινίου με την υποστήριξη του ΚΕΠΛΗΝΕΤ Αγρινίου, παρουσιάζοντας το έργο τους με θέμα «Ανανεώσιμη πηγή ενέργειας ελεγχόμενη από ρομπότ».
Το σενάριο της εργασίας ήταν η τροφοδοσία οικισμού κατασκήνωσης με εναλλακτική πηγή ενέργειας σε περίπτωση καταστροφής του δικτύου ηλεκτροδότησης με τη βοήθεια κατάλληλα προγραμματισμένου ρομποτικού συστήματος LEGOev3. Για τις ανάγκες του σεναρίου δημιουργήθηκε, με τη βοήθεια του τομέα Γραφικών Τεχνών, μακέτα κατασκήνωσης με διακόπτες, οι οποίοι τροφοδοτούσαν τις λάμπες της μακέτας είτε από μπαταρίες είτε από ανανεώσιμη πηγή ενέργειας (φωτοβολταϊκό πάνελ). Το ρομπότ πραγματοποιούσε την εναλλαγή στην ανανεώσιμη πηγή ενέργειας και μετά έπαιζε το ρόλο του ηλιακού ανιχνευτή (solartracker) για το φωτοβολταϊκό σύστημα. Για το προγραμματισμό του ρομπότ χρησιμοποιήθηκε το λογισμικό EV3 programmingsoftware.
Η ομάδα ρομποτικής που αποτελείται από 15 μαθητές και τους καθηγητές Πληροφορικής Παπαθανασίου Λεωνίδα, Μαρκή Γεώργιο, Τίτη Άγγελο και Λουρόπουλο Αθανάσιο, δημιούργησαν μια πρωτότυπη εργασία σχετική με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που αποτελούν ζητούμενο σε μια εποχή που ο πλανήτης μας μαστίζεται από τεράστια περιβαλλοντικά προβλήματα.
Η ρομποτική είναι η «ατμομηχανή» της τεχνολογίας και ανοίγει ορίζοντες σε μαθητές δίνοντάς τους ερεθίσματα για επαγγελματικές διεξόδους, σημειώνει ο κ.Παπαδάκης.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.