Τρίτη, 20 Απριλίου, 2021

-30% ο τζίρος των κρεοπωλών του Αγρινίου

-30% ο τζίρος   των κρεοπωλών  του Αγρινίου
O Β. Παπαθανάσης, πρόεδρος του συλλόγου των κρεοπωλών

Φτωχό αναμένεται να είναι φέτος το γιορτινό τραπέζι των Αγρινιωτών. Αν και οι τιμές των κρεατικών μειώθηκαν κατά 5% σε σύγκριση με πέρσι και αυξήθηκε το καταναλωτικό κοινό, οι ποσότητες που αγοράζει είναι μικρότερες

Ψωνίζει ενόψει των γιορτών το καταναλωτικό κοινό του Αγρινίου κρεατικά, αλλά όχι όπως άλλοτε ή ακόμη και πέρσι. Η κατάσταση έχει διαφοροποιηθεί εντελώς. Πλέον το 70% των καταναλωτών ψώνιζε πολύ περιορισμένα και μόλις το 20% με 25% λίγο πιο ελεύθερα. Η ουσία όμως είναι ότι το αγοραστικό κοινό αυξήθηκε, αλλά ο τζίρος των κρεοπωλείων του Αγρινίου μειώθηκε κατά 30% περίπου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου κρεοπωλών κ. Β. Παπαθανάση. Παλιότερα ο κόσμος ψώνιζε για το γιορτινό τραπέζι μία με δύο μέρες νωρίτερα. Φέτος κυρίως, αλλά αυτό εντοπίστηκε και πέρσι, οι αγορές κρεατικών για τις γιορτές ξεκίνησαν τουλάχιστον τέσσερις με πέντε μέρες νωρίτερα, χωρίς όμως να φτάνουν τα ποσοστά της κατανάλωσης που σημειώθηκαν στο ίδιο χρονικό διάστημα πέρσι.

Ο κ. Παπαθανάσης μας πληροφόρησε πως φέτος οι τιμές των κρεατικών είναι μειωμένες κατά 5%. Συγκεκριμένα το αρνί κυμαίνεται περίπου στα 9,50 ευρώ, το κατσίκι περίπου στα 9,80 ευρώ, τα λουκάνικα περίπου στα 6,50 ευρώ, τα κοτόπουλα στα 3,80 ευρώ, τα μοσχάρια από 7,50 ευρώ έως 10,50 ευρώ.

Τέλος, η τιμή των χοιρινών που έχουν την τιμητική τους τις μέρες αυτές είναι πεσμένη κατά 50 περίπου λεπτά, δηλαδή ξεκινούν από 4,50 ευρώ και φτάνουν ως τα 6,00 ευρώ. Κάποιος επίσης θα μπορούσε να συμπληρώσει πως κατανάλωση έχουν και οι γαλοπούλες ως έθιμο για το γιορτινό τραπέζι.

Πλέον όμως, όπως τονίζει ο κ. Παπαθανάσης το έθιμο αυτό χρόνο με το χρόνο φθίνει. Η τιμή της γαλοπούλας είναι περίπου στα 8,00 ευρώ, αλλά σημασία έχει οι πωλήσεις της κάθε χρόνο και μειώνονται. Ο πρόεδρος του συλλόγου κρεοπωλών επισημαίνει στο καταναλωτικό κοινό του Αγρινίου, πως αν οπουδήποτε στο εμπόριο συναντήσουν τιμές με σημαντική απόκλιση από τις παραπάνω, τότε να προβληματιστεί. Το σημαντικότερο συμπέρασμα των ημερών σύμφωνα με τον κ. Παπαθανάση, είναι ότι οι πολίτες δεν έχουν καλή διάθεση. «Κάνουν αγορές γιατί πρέπει, δεν ζουν το κλίμα των ημερών», δηλώνει ο κ. Παπαθανάσης. Ακόμη να συμπληρώσουμε πως απειροελάχιστες έως ανύπαρκτες είναι πλέον οι «μεγάλες» παραγγελίες όπως συνηθίζονταν από άτομα ή οικογένειες που γιορτάζουν τις μέρες αυτές.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.