Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020

300.000 ευρώ για την αποκατάσταση του κάστρου της Ναυπάκτου

epi-kastro-nafpaktouΑποφασίστηκε η ένταξη της Πράξης «Αποκατάσταση και Στερέωση τμημάτων του Κάστρου Ναυπάκτου και Ανάδειξη Αρχαιολογικού Χώρου» στον Άξονα Προτεραιότητας «03-Βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα».

Η συγκεκριμένη Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και περιλαμβάνει την αποκατάσταση και τη στερέωση τμημάτων των τειχών στο 1ο και 4ο διάζωμα. Όσον αφορά στη δαπάνη που προτείνεται, αυτή ανέρχεται στο ποσό των 300.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, οι εργασίες του έργου περιλαμβάνουν μικροστερεώσεις, λιθοσυρραφές, βαθύ αρμολόγημα, τοπικές ανακτήσεις, αντιστήριξη λόγω επικινδυνότητας για κατάρρευση και τις απαιτούμενες αποτυπώσεις τμημάτων που παρουσιάζουν μεγάλες βλάβες. Επίσης, αφορούν στην «ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου με: καθαρισμό από ανεξέλεγκτη βλάστηση, υλοτόμηση δένδρων, συντήρηση των λίθων από βανδαλισμούς, συντήρηση πινακίδων, κατασκευή και τοποθέτηση νέων πληροφοριακών πινακίδων και πινακίδων σήμανσης, εκτύπωση ενημερωτικών φυλλαδίων και διενέργεια ημερίδας»

http://lepantomag.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.