Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

4,5 χρόνια σε Ρομά που χτύπησαν και λήστεψαν ηλικιωμένο ζευγάρι στην Αιτωλοακαρνανία

4,5 χρόνια σε Ρομά που χτύπησαν και λήστεψαν ηλικιωμένο ζευγάρι στην Αιτωλοακαρνανία

Σε 4 χρόνια και έξι μήνες καταδικάστηκαν οι Ρομά που πριν από τρία χρόνια περίπου λήστεψαν ηλικιωμένο ζευγάρι στο Αιτωλικό.

Μια ομάδα Ρομά αποτελούμενη από 3 άτομα μπήκαν στο σπίτι του ηλικιωμένου ζευγαριού 92 και 90 ετών, την ώρα που κοιμόντουσαν, με σκοπό να κλέψουν. Όμως το ζευγάρι ξύπνησε από τον θόρυβο και έτσι οι δράστες τους χτύπησαν προκειμένου να μην αντιδρούν.

Όμως ένας γείτονας αντιλήφθηκε ότι κάτι συμβαίνει και αφού τηλεφώνησε στην αστυνομία, πήγε στο σπίτι των ηλικιωμένων για να τους βοηθήσει βρίσκοντας μέσα τους δράστες. Εκείνοι του επιτέθηκαν με ξύλα που κρατούσαν στα χέρια και ακολούθησε συμπλοκή. Στο μεταξύ έφθασε και η αστυνομία που συνέλαβε τους δράστες.

Το Δικαστήριο έγινε χθες στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων στο Αγρίνιο, όπου οι δυο Ρομά θέλοντας να ελαφρύνουν την θέση τους ισχυρίστηκαν ότι ο γείτονας που είχε σπεύσει να βοηθήσει τους ηλικιωμένους τους χτύπησε προκαλώντας τους τραυματισμούς. Να σημειωθεί ότι ο τρίτος ήταν ανήλικος όταν τελέστηκε το αδίκημα και είχε δικαστεί σε πρότερο χρόνο στο Δικαστήριο Ανηλίκων Μεσολογγίου.

Το Δικαστήριο δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς τους και τους καταδίκασε σε 4 χρόνια και έξι μήνες με αναστολή, για το αδίκημα της ληστείας. Να σημειωθεί ότι ο ηλικιωμένος άνδρας που τότε είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από τους κατηγορούμενους, δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή.

https://www.aixmi-news.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.