Σάββατο, 30 Μαΐου, 2020

Αγρίνιο: Πλημμύρισε νότες το Παπαστράτειο στην 4η Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών (φωτο)

Με νότες πλημμύρισε σήμερα το Παπαστράτειο Μέγαρο της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, από την 4η Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών που διοργάνωσε το Δίκτυο Στήριξης Μαθητών Αγρινίου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε το πρωί και συνεχίστηκε μετά από μία μικρή παύση, το απόγευμα, με την αίθουσα να είναι κατάμεστη από γονείς και μαθητές συμμετείχαν ή βρέθηκαν στο Παπαστράτειο για να ακούσουν από κοντά τις χορωδίες.

Στο τέλος απονεμήθηκαν αναμνηστικά σε όλους τους μαθητές των χορωδιών που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Η ανακοίνωση του Δικτύου Στήριξης Μαθητών Αγρινίου:

Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ σε συνεργασία με το Σύλλογο Εκπ/κών Λειτουργών Α/θμιας Εκπ/σης Αγρινίου –Θέρμου και το Μουσικό Σύλλογο Αγρινίου «ΟΡΦΕΑ», πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία, (φέτος συμμετείχαν πάνω από 450 παιδιά) την 4η Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών, την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019, στην κατάμεστη αίθουσα του Παπαστρατείου Μεγάρου Αγρινίου, με θέμα «όταν το συναίσθημα γίνεται τραγούδι…».

Η δυσκολία στέγασης της εκδήλωση και φέτος, μιας εκδήλωσης που τείνει να γίνει θεσμός, μετά από τις συνεχόμενες επιτυχείς διοργανώσεις της, αντιμετωπίστηκε ευτυχώς με την ευγενή πρόταση της ΓΕΑ Αγρινίου για συνδιοργάνωση της εκδήλωσης, την οποία και αποδεχτήκαμε και τους ευχαριστούμε θερμά.

Η εκδήλωσης φέτος, λόγω της μεγάλης συμμετοχής σχολείων και μαθητών, διεξήχθη πρωί και απόγευμα.

Το πρωί την εκδήλωση άνοιξε η κ. Χριστοφορούλα Λιάτσου εκ μέρους του Δικτύου Στήριξης Μαθητών Αγρινίου και χαιρετισμούς απηύθυναν ο κ. Παναγιώτης Μποκώρος Συντονιστής εκπ/κού έργου Μουσικής, ο κ. Νίκος Παπαδογιώργος εκ μέρους του συλλόγου Εκπ/κών Λειτουργών Α/θμιας Εκπσης Αγρινίου-Θέρμου και ο κ. Θέμης Γαμβρούλης πρόεδρος του Μουσικού Συλλόγου Αγρινίου «Ορφέας».

Η παρουσίαση της εκδήλωσης έγινε από την εκπρόσωπο του Δικτύου κ. Ειρήνη Μακρυπούλια.

Πήραν μέρος με την ακόλουθη σειρά τα σχολεία:

6ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου, 1ο Νηπιαγωγείο Παναιτωλίου, Δημητρούκειο Ειδικό Δημοτικό σχολείο Μεσολογγίου, 9ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου και τέλος το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Αγρίνιου.

Τα ποιήματα απήγγειλαν μαθητές του 4ου Δημ. Σχ. Αγρινίου.

Στην εκδήλωση ακούστηκαν ποιήματα σπουδαίων ποιητών και υπέροχα τραγούδια μεγάλων συνθετών, που έχουν τραγουδήσει λαμπροί καλλιτέχνες, έντονα συναισθηματικά, χαρούμενα, νοσταλγικά, ερωτικά κ.α.

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης ολοκληρώθηκε με την απονομή αναμνηστικών σε μαθητές, Δ/ντές, Υπεύθυνους Μουσικούς και Εκπ/κούς των Σχολείων.

Τις χορωδίες παρακολούθησαν οι μαθητές του 4ο Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου «Μαρία Δημάδη, του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου και του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Αγρινίου, γονείς, εκπ/κοί, φίλοι και πολλοί άλλοι.

Το απόγευμα, μετά από τους καθιερωμένους χαιρετισμούς πήραν μέρος με την ακόλουθη σειρά τα σχολεία: 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, 4ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, Δημοτικό Σχολείο Δοκιμίου, Χορωδία Ένωσης Γυναικών Παναιτωλίου «Η Τριχωνίδα», 4ο Γυμνάσιο Αγρινίου και 5ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου.

Τα ποιήματα απήγγειλαν μαθητές του 6ου Δημ. Σχ. Αγρινίου.

Η παρουσίαση έγινε από τις κυρίες: Ελένη Στάμου και Σωτηρία Τσούκα.

Τέλος την εκδήλωση έκλεισε τιμητικά – όπως κάθε χρόνο- με τη συμμετοχή της, η 40μελής χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Αγρινίου «ΟΡΦΕΑΣ» και τους ευχαριστούμε θερμά.

Την απονομή των αναμνηστικών έκαναν οι κ.κ.: Παναγιώτης Μποκώρος, Ρένος Χριστοδουλίδης Υπεύθυνος Πολιτιστικών Θεμάτων Β/θμιας Εκπ/σης και η κ. Αντιγόνη Ασημακοπούλου εκπρόσωπος του Μουσικού Συλλόγου Αγρινίου «ΟΡΦΕΑ».

Συγχαρητήρια στους μαθητές και τους υπεύθυνους μουσικούς- εκ/κούς που συμμετείχαν στις χορωδίες, για την καταπληκτική δουλειά τους, με την οποία κατάφεραν να ενθουσιάσουν το ακροατήριο.

Ευχαριστούμε τους γονείς και όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Ευχαριστούμε επίσης θερμά, την Ένωση Γυναικών Παναιτωλίου «Η Τριχωνίδα» για τη σημαντική βοήθεια τους στη διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Ανανεώνουμε δυναμικά το ραντεβού μας, για την επόμενη Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών και ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν ώστε τελικά ενάντια στις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίσαμε, η εκδήλωση αυτή να ολοκληρωθεί με μεγάλη επιτυχία και η συμμετοχή κάθε χρόνο να γίνεται και μεγαλύτερη.

Δείτε φωτογραφίες από την 4η Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών στο Αγρίνιο:

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    Παλαιότερα εμείς η μεγάλη, αντιγραφαμε τούς παλαιότερους ηλικιωμένους, σε χορό τραγούδι ήθη έθιμα δρώμενα κ τ λ , σήμερα τα νέα τα παιδιά, όπου δεν είναι η παράδοση ορατή όπως τη δεκαετία τού 1960 που βιωσα εγώ, δε πρέπει να αντικατασταθεί από ειδικούς καί να τό αποδοση στά παιδιά τα νέα ος συνέχεια τού πολιτισμού ; Πώς θα βιώσει αυτό το παιδάκι τη παράδοση που του ανήκει ; Ποιος υα του τη δείξει ; Πως τα νέα τα παιδιά θα ξέρουν το παρελθόν τούς ; Γιατί τα απομακρύνουν απο το πραγματικό πολιτισμό ; Και τους κάνουν πλύση εγκεφάλου και τα αποπροσανατολιζουν γιά διάφορους λόγους; Για να τα απομακρύνουν από το πραγματικό πολιτισμό παράδοση κ τ λ , ο κάθε φορέας που αναλαμβάνει να επιτελέσει τέτοιο πνευματικό έργο απο ποιόν ελέγχεται; Μπορεί να ζούμε στή νέα εποχή αλλά δέ μάς γέννησε ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος, μάς γέννησε ετούτος ο τόπος με πολιτισμό σύμβολα ιστορία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.