Πέμπτη, Ιανουάριος 17, 2019

4ο Πανελλήνιο Συνέδριο eTwinning

Invitation-web Η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το ΙΤΥΕ «Διόφαντος» και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕΔΕ), σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση για την αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Εκπαίδευση e-Δίκτυο-ΤΠΕ-Ε, τη Διεύθυνση Δ/θμιαςΕκπ/σης Αχαΐας, τη Διεύθυνση Π/θμιαςΕκπ/σης Αχαΐας, το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Αχαΐας και το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ Κυκλάδων, διοργανώνουν το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο eTwinning για την «Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας, της Επικοινωνίας στα συνεργατικά σχολικά προγράμματαστην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση». Το συνέδριο θα ξεκινήσει την Παρασκευή 24/11 στις 16:00 (εγγραφές) και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 26/11 το μεσημέρι, στην Πάτρα, στο ξενοδοχείο AstirPatras, ενώ η εγγραφή των συμμετεχόντων είναι με ελεύθερη είσοδο.

Το συνέδριο απευθύνεται σε κάθε εκπαιδευτικό, ανεξαρτήτως γνωστικού αντικειμένου και βαθμίδας εκπαίδευσης, ο οποίος επιθυμεί αφενός, να αξιοποιήσει τις Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνίας στην εκπαιδευτική διαδικασία και αφετέρου, να προωθήσει τη σχολική συνεργασία σε ευρωπαϊκό, διεθνές και εθνικό επίπεδο με αφορμή το ΕυρωπαϊκόΠρόγραμμαErasmus+.

Το siteτου συνεδρίου είναι:http://www.etwinning.gr/conf2017.Ήδη450 και πλέον σύνεδροι,10 ημέρες πριν τη διεξαγωγή του συνεδρίου, έχουν κάνει την προεγγραφή τους ηλεκτρονικά μέσω της σελίδας: http://www.etwinning.gr/2017-07-07-14-04-32.

Την πρώτη μέρα του συνεδρίου, Παρασκευή 24/11/2017 την κεντρική ομιλία απευθύνει ο Διευθυντής Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αρχηγείου ΕΛ. ΑΣ.κ. Γιώργος Παπαπροδρόμου και θέμα την προληπτική διάσταση αντιμετώπισης του κυβερνοεγκλήματος. Νωρίτερα  οι κ.κ. Σοφία Πουλιδάκη και Σταυρούλα Πατούχααπό το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, υπεύθυνες διαχείρισης σχεδίων στη Βασική Δράση 1, και Βασική Δράση 2 αντίστοιχα θα ενημερώσουν για«Μαθησιακή  Κινητικότητα Προσωπικού Σχολικής Εκπαίδευσης» και τις «Στρατηγικές Συμπράξεις στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης».

Το συνέδριο χαιρετίζουν οι    Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, Δημήτρης Βακαλάκης, Αυτοτελές Τμήμα Υποστήριξης Νέων Τεχνολογιών και Καινοτομίας Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Μιχάλης Παρασκευάς, Υπεύθυνος δράσης eTwinning, Διευθυντής Διεύθυνσης Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου & Δικτυακών Τεχνολογιών ΙΤΥΕ «Διόφαντος» ενώ στη διάρκεια του τριημέρου θα διεξαχθούν διαλέξεις και ειδικά εργαστήρια (workshops). Η συμμετοχή στις εργασίες του συνεδρίου είναι με ελεύθερη είσοδο.

Το συνέδριο στηρίζουν ο WRO Hellas με τη συνεργασία της OracleAcademy.
Ειδικό εργαστήριο θα πραγματοποιήσει τοΣάββατο 25/11 και ώρα 11:00 π.μ. το SaferInternet4Kids,με θέμα «Νέο εκπαιδευτικό ψηφιακό υλικό από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου»του ΙΤΕ.Η εγγραφή για τα εργαστήρια (workshops) του Σαββάτου 25/11/2017 γίνονται στη σελίδα http://www.etwinning.gr/2017-07-07-14-16-54με τη λογική BYODκαι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.