Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

6 οι Αιτωλοακαρνάνες στο 21μελές Δ.Σ. της ΠΕΔ

6 οι Αιτωλοακαρνάνες στο 21μελές Δ.Σ. της ΠΕΔ

Πριν λίγη ώρα ολοκληρώθηκαν οι διεργασίες για την εκλογή του διοικητικού συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας, η οποία θα αντικαταστήσει τις τρεις ΤΕΔΚ.

Συγκεκριμένα η 125μελής Γενική Συνέλευση εξέλεξε τα 21 μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Η παράταξη του δημάρχου Αγρινίου Παύλου Μοσχολιού εξέλεξε 12 από τα 21 μέλη. Εκτός του Π.Μοσχολιού που έλαβε 53 ψήφους εξελέγη και ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Απόστολος Κοιμήσης (έλαβε 36 ψήφους)που θα είναι ένας εκ των 9 δημάρχων όπως και ο δήμαρχος Μεσολογγίου Π.Κατσούλης.  Η Αγγελική Ρούσση-Ντζιμάνη (έλαβε 36 ψήφους) θα είναι μία εκ των τριών δημοτικών συμβούλων.

Η παράταξη που πρόσκειται στη Ν.Δ. εξέλεξε πέντε μέλη στο διοικητικό συμβούλιο. Εκ των οποίων ένας δήμαρχος, ο αιτωλοακαρνανας Νίκος Σολδάτος  (Ακτίου-Βόνιτσας) και τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι, μεταξύ των οποίων και ο Δημήτρης Μουρτζιάπης του Αγρινίου.

Στο 21μελές διοικητικό συμβούλιο η παράταξη του (ανεξάρτητου) δημάρχου Πατρέων Γιάννη Δημαρά εξέλεξε  τρία μέλη, και η παράταξη του ΚΚΕ ένα μέλος.

Προκύπτει λοιπόν ότι στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔ θα μετέχουν πέντε Αιτωλοακαρνανές. Το όργανο θα συγκληθεί την ερχόμενη εβδομάδα ώστε να εκλέξει πρόεδρο, τον δήμαρχο Αγρινίου Παύλο Μοσχολιό.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.