Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

5 χρόνια μετά

5 χρόνια μετά

Έχουν ήδη συμπληρωθεί 5 χρόνια μετά τον μεγάλο σεισμό της Τριχωνίδας με τα μεγάλα προβλήμτα που δημιούργησε στη ευρύτερη περιοχή του Θέρμου. Τότε πολλά σπίτια κρίθηκαν απο τις αρμόδιες επιτροπές ακατάλληλα, άλλα  σφραγίστηκαν και σε άλλα έμειναν μέσα οι κάτοικοι με δκή τους ευθύνη αφού δεν άλλη λύση. Το μεγαλύτερο ζήτημα που δημιουργήθηκε έχει να κάνει με τις μεγάλες ζημίες που υπέστη το κτίριο ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΡΜΟΥ όπου κρίθηκε ακατάλληλο και σταμάτησε την λειτουργία αναγκάζοντας την Δημοτική αρχή σε συνεργασία με την τότε Νομαρχιακή  Αυτοδιοίκηση άμεσα να προχωρήσουν στην τοποθέτηση κοντέϊνερες σε υπαίθριο χώρο για να μην διακοπούν τα μαθήματα.

Σήμερα 5 χρόνια μετά και ακόμη δεν έχει γίνει καμία δραστηριότητα προς την κατεύθυνση της εγκατάστασης των σχολικών συγκροτημάτων παρά τις διαβεβαιώσεις που έχουν δοθεί. Είναι δύσκολο και ανθυγιεινό εν έτη 2012 να γίνονται μαθήματα σε αυτές τις τραγικές συνθήκες και να μην έχει βρεθεί ακόμη λύση. Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και με πολλές κατοικίες που κρίθηκαν ακατάλληλες και παρόλο τις ενέργειες που έχουν κάνει οι ιδιοκτήτες τους δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία αποκατάσταση.

Μάλλον τους πολίτες του Θέρμου κάποιοι τους θεωρούν  Β΄κατηγορίας ενώ ξεχνούν τον ιστορικό, πολιτειακό  και βυζαντινό του χαρακτήρα. Την περιόδο σήμερα που πολλά ακούγονται για νέα σεισμική δραστηριότητα στην Δυτική Ελλάδα μήπως καλό θα ήταν να ευαισθητοποιηθούν περισσότερο οι αρμόδιοι φορείς.

Εμείς θα είμαστε εδώ και θα παρακολουθούμε τις κινήσεις τους.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΗΜ. ΛΟΪΖΟΣ

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.