Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020

50% φθηνότερη η ελεγχόμενη στάθμευση στο Αγρίνιο

«Οργιάζει» το παράνομο παρκάρισμα στο   κέντρο της πόλης – Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη Δήμου – Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου

daea-elas-copy-702x323Συμβολή των οδών Παπαθανάση και Αναστασιάδη. Ένα από τα κεντρικά σημεία του Αγρινίου που η παράνομη στάθμευση «ζει και βασιλεύει». Και σα να μην έφτανε αυτό,ο οδηγός έχει παρκάρει με την άνεσή του, σε χώρο για ράμπα ΑμεΑ! Επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, καταγγέλλουν τα φαινόμενα παράνομης στάθμευσης, κάνοντας λόγο για οδηγική αναρχία από μερίδα Αγρινιωτών.

«Δεν διστάζουν

να σταθμεύουν ακόμα και πάνω στα πεζοδρόμια. Ζούμε ένα καθημερινό μαρτύριο στο σημείο. Καθημερινά καταλαμβάνετε ο δρόμος από διπλοπαρκαρισμένα οχήματα, ενώ η ράμπα για τα ΑμεΑ που υπάρχει στη συμβολή των δύο οδών, επί του πρακτέου, υφίσταται μόνο στα χαρτιά. Σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου μόνιμα παρκάρει οδηγός αποκλείοντας την πρόσβαση για άτομα με κινητικά προβλήματα. Μάλιστα δεν λείπουν και οι εντάσεις, καθώς πολλές φορές για το λόγο αυτό, έχουμε έρθει στα χέρια με ασυνείδητους οδηγούς, οι οποίοι βέβαια, όταν καλούμε την τροχαία γίνονται εξαφανίζονται. Ξέρουμε ότι στην πόλη υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τη στάθμευση, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ο καθένας θα κάνει ότι θέλει. Σε λίγο θα παρκάρουν μέσα στα μαγαζιά μας» λένε στη «Σ» καταστηματάρχες της περιοχής.

Έρχονται ελεγχόμενη στάθμευση και Δημοτική Αστυνόμευση 

Στο μεταξύ, συνάντηση για το κυκλοφοριακό αλλά και για το ζήτημα της ελεγχόμενης στάθμευσης και δημοτικής αστυνόμευσης, πραγματοποίησαν την Δευτέρα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του εμπορικού συλλόγου Αγρινίου με τον Δήμαρχο Γιώργο Παπαναστασίου. Όπως ενημέρωσε τους εμπόρους ο κ. Παπαναστασίου, είναι θέμα ημερών η επαναλειτουργία των παρκομέτρων και της δημοτικής αστυνόμευσης, όπως σχετικά είχε γράψει από τις 2 Οκτωβρίου η «Σ». Παράλληλα συμφωνήθηκε και το ωριαίο αντίτιμο ωριαίας στάθμευσης, το οποίο θα είναι μειωμένο κατά 50% σε σχέση με παλιότερα.

«Όπως μας είπε

ο Δήμαρχος αρχές του μήνα η ελεγχόμενη στάθμευση και η δημοτική αστυνόμευση θα επαναλειτουργήσουν. Από την αρχή εμείς ως εμπορικός σύλλογος, είχαμε ζητήσει, η υπηρεσία να μην λειτουργεί μόνο με φοροεισπρακτικά κριτήρια. Για το λόγο αυτό συναποφασίσαμε, το αντίτιμο ωριαίας στάθμευσης να μειωθεί στο μισό. Έτσι λοιπόν ο καθένας θα έχει τη δυνατότητα να παρκάρει για ένα δίωρο καταβάλλοντας ένα ευρώ, χωρίς όμως τη δυνατότητα ανανέωσης του συγκεκριμένου χρόνου στάθμευσης, ώστε να δίδεται η δυνατότητα στάθμευσης σε περισσότερους οδηγούς. Από την άλλη λάβαμε διαβεβαιώσεις από τον Δήμαρχο, ότι η Δημοτική Αστυνομία, δεν θα περιορίζεται μόνο σε βεβαιώσεις κλήσεων, αλλά θα ασκεί επισταμένα το ευρύ φάσμα αρμοδιοτήτων που προβλέπει η νομοθεσία. Θα διενεργούνται δηλαδή έλεγχοι σε λαϊκές αγορές και στο κέντρο της πόλης για την καταπολέμηση του παραεμπορίου» αναφέρει στη «Σ» ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Παναγιώτης Μπεσίνης. Σε ότι αφορά την ελεγχόμενη στάθμευση και τη δημοτική αστυνόμευση, απομένει η δημοσίευση στο ΦΕΚ για την επαναλειτουργία των υπηρεσιών, που αναμένεται στο πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη.

Νίκος Αγγελόπουλος

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.