Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Mεγάλη συμμετοχή στο 6ο σεμινάριο παραδοσιακών χορών της ΓΕΑ

Mεγάλη συμμετοχή στο 6ο σεμινάριο παραδοσιακών χορών της ΓΕΑ

077 123032
6ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 6ο σεμινάριο παραδοσιακών χορών, που διοργάνωσε ο Λαογραφικός Όμιλος της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, στις 16 και 17 Νοεμβρίου 2013 στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.
Η επιτυχία αυτή οφείλεται όχι μόνο στη μεγάλη συμμετοχή (60 και πλέον νέων χορευτριών και χορευτών από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας), αλλά και στις ιδιαίτερες μεθόδους διδασκαλίας και πρακτικής εξάσκησης που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου.
Είναι γεγονός όμως, πως στο αποτέλεσμα αυτό συνέβαλαν επίσης η άρτια οργάνωση και προετοιμασία εκ μέρους των διοργανωτών, αλλά και το υψηλό επίπεδο των διδασκόντων οι οποίοι δικαίως θεωρούνται από τους κορυφαίους του είδους στη χώρα μας.
Σε καμία περίπτωση όμως δε θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε και την μαθησιακή διάθεση των διδασκομένων, οι οποίοι για δύο ημέρες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό προκειμένου να αφομοιώσουν τις εξειδικευμένες γνώσεις και τις πλούσιες εμπειρίες των δασκάλων τους.

Με αλλά λόγια, καθίσταται φανερό πως με αυτή την επιτυχημένη δράση του, ο Λαογραφικός Όμιλος της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου προσέθεσε ένα ακόμη κεφάλαιο στα πολιτισμικά δρώμενα του τόπου μας και όχι μόνο.
Συνοπτικά, κατά τη διάρκεια των εργασιών του σεμιναρίου έλαβαν χώρα οι παρακάτω δραστηριότητες:
Την πρώτη ημέρα και μετά την επίσημη έναρξη του από το Πρόεδρο της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου και τον αρμόδιο έφορο του Λαογραφικού της Ομίλου ξεκίνησε αμέσως η εναλλασσόμενη θεωρητική και πρακτική διδασκαλία ανά διδασκόμενη ενότητα.
Πρώτη ενότητα απετέλεσε αυτή της Δράμας, όπου διδαχτήκαν παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια της αντίστοιχης περιοχής από το ντόπιο χοροδιδασκάλο κο Καρατζόγλου Αλέξανδρο.
Στη συνέχεια ακολούθησε η ενότητα της Εύβοιας, όπου διδαχτήκαν παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια του νησιού από τον επίσης ντόπιο χοροδιδάσκαλο κο Λιανοστάθη Δημήτριο.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι την πρακτική εξάσκηση των διδασκόντων συνόδευε κατά περίπτωση και η αντίστοιχη τοπική παραδοσιακή μουσική ορχήστρα.
Αξίζει επίσης να αναφέρουμε πως στα πλαίσια του σεμιναρίου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο βράδυ μια ιδιαίτερη παραδοσιακή μουσικό – χορευτική βραδιά, με τη συμμετοχή των ορχηστρών που συμμετείχαν στο σεμινάριο, σε αίθουσα της πόλης, με μεγάλη συμμετοχή και πέραν των συμμετεχόντων στο σεμινάριο.
Για τα παραπάνω ο Λαογραφικός Όμιλος της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλες τις χορεύτριες και τους χορευτές που συμμετείχαν στις μαθησιακές διδασκαλίες του σεμιναρίου, τον χοροδιδάσκαλο του κο Τσελίκα Γιώργο και την συνεργάτιδα του κα Κρικώνη Ασπασία, καθώς και όλα τα μέλη του που συμμετείχαν ενεργά στην άψογη προετοιμασία και υλοποίηση του.
Επίσης, ιδιαίτερα ευχαριστεί τους εισηγητές του σεμιναρίου κους Καρατζόγλου Αλέξανδρο και Λιανοστάθη Δημήτριο, τους αντίστοιχους Λαογραφικούς Φορείς και Συλλόγους του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής, καθώς και τους χορηγούς της εκδήλωσης όπως αυτοί αναφέρονται στο επίσημο πρόγραμμα του σεμιναρίου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.