Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

6 Οκτωβρίου: συλλαλητήριο αγροτών στον Κουβαρά

6 Οκτωβρίου: συλλαλητήριο αγροτών στον Κουβαρά

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι του νομού καλούν τους αγρότες και κτηνοτρόφους σε  “αγωνιστικό Συλλαλητήριο” στις 6 Οκτωβρίου 11:00 π.μ στον κόμβο Κουβαρά. «Να στήσουμε μπλόκο στα μνημόνια και στα νέα μέτρα», αναφέρουν στο σχετικό κάλεσμα το οποίο αναλυτικά αναφέρει τα εξής:
agrotes_diamartiriaΟι αγρότες και κτηνοτρόφοι μέσα από την πλούσια πείρα τους να αντιληφθούν ότι μόνο με τη δική τους συμμετοχή, με δυνάμωμα των Αγροτικών Συλλόγων παντού, με την αγωνιστική διεκδίκησή μας μπορούν να επιβιώσουν και να συνεχίσουν να παράγουν.
Μαζικά και μαχητικά από σήμερα οργανώνουμε την πάλη μας για να βάλουμε μπλόκο στο Μνημόνιο και τα μέτρα τους. Καμιά απογοήτευση, κανένας φόβος και εφησυχασμός. Δίνουμε μάχη επιβίωσης σήμερα, ανοίγουμε το δρόμο για ανάπτυξη προς όφελος των οικογενειών μας.
Έλα μαζί μας να διεκδικήσουμε:
Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000 ευρώ προσαυξημένο με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα, για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%.
Κατάργηση, μηδενισμός του ΦΠΑ στα τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.
Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως οι εφοπλιστές και μείωση του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.
Η κυβέρνηση να διασφαλίσει αγροεφόδια με μηδενικό ΦΠΑ για συνέχιση των καλλιεργητικών εργασιών και ζωοτροφές στους κτηνοτρόφους. Να πάρει μέτρα και να εγγυηθεί την άμεση πληρωμή όλων των χρωστούμενων προϊόντων από εμπόρους, εξαγωγείς και βιομήχανους.
Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας και στα χωράφια από δάνεια που βρίσκονται στο “κόκκινο”, μέχρι συνολικής αντικειμενικής αξίας 300.000 ευρώ.
Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Ασφάλιση, Υγεία – Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Επάρκεια και κάλυψη των αναγκών με φάρμακα. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε κρατικά νοσοκομεία.
Καμιά διακοπή ρεύματος (οικιακού και αγροτικού), νερού, τηλεφώνου για απλήρωτους λογαριασμούς. Άμεση επανασύνδεση του ρεύματος σε σπίτια και γεωτρήσεις. Κατάργηση των χαρατσιών ΕΝΦΙΑ (στα σπίτια, χωράφια), ΟΓΑ, ΕΛΓΑ, ΟΣΔΕ κ.ά., ιδιαίτερα στις πληγείσες περιοχές από πλημμύρες και πυρκαγιές.
Καμιά επιβάρυνση με τόκους υπερημερίας σε οφειλές προς τους δημόσιους φορείς. Να “παγώσουν” τα ΑΔΑ, στεγαστικά δάνεια και οι τόκοι, με διαγραφή κάθε ποσού ανατοκισμού και κούρεμα 30% σε δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ προς τις τράπεζες που αφορούν την επαγγελματική μας δραστηριότητα».
Κατάργηση του σχέδιου δράσης για τα βοσκοτόπια. Να δοθούν όλα τα βοσκοτόπια στους κτηνοτρόφους όπως δίνονταν μέχρι το 2012. Να δοθούν όλες οι εξισωτικές αποζημιώσεις που έχουν περικοπεί από τον αποχαρακτηρισμό των βοσκότοπων.
Μην εφησυχάζεις και μην σε ξεγελούν. Έρχονται χειρότερα. Η φοροληστεία θα φθάσει στα 26 έως 29% φόρος και 100% προκαταβολή από 13% φόρος και 27,5% που είναι σήμερα από το πρώτο ευρώ, ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ (εναρμόνιση με ΙΚΑ), η κατάργηση της επιστροφής του φόρου στα καύσιμα, η φορολόγηση στο σύνολο των ενισχύσεων και αποζημιώσεων. Όλα τα παραπάνω, θα οδηγήσουν, μαζί με την ΚΑΠ που μειώνει τις ενισχύσεις μέχρι και 50% ως το 2019, στο βίαιο και γρήγορο ξεκλήρισμα χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, στη συγκέντρωση γης και παραγωγής στα χέρια μεγαλοαγροτών, επιχειρηματιών. Στέλνουν εμάς και τις οικογένειές μας στις στρατιές των ήδη 1.500.000 ανέργων.
ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ! ΣΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΜΕΝΗ!
Όλοι μαζί μπορούμε να δυναμώσουμε τη δική μας λαϊκή συμμαχία.Οργανωμένοι ενάντια στην ΕΕ και την ΚΑΠ, το ΔΝΤ, τα μονοπώλια, τις κυβερνήσεις και την εξουσία τους που μας εξοντώνουν, αντιστεκόμαστε στην εκμετάλλευση και την καταστροφή. Ανοίγουμε το δρόμο για μονομερή διαγραφή του χρέους και ανάπτυξη της χώρας προς όφελος μας. Ανάπτυξη έξω από τους οργανισμούς ντόπιων και διεθνών τοκογλύφων, στο πλαίσιο της Λαϊκής Οικονομίας που θα αξιοποιεί τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, με κεντρικό σχεδιασμό, για ικανοποίηση των αναγκών του λαού σε τρόφιμα και πρώτες ύλες για τη βιομηχανία, με τον Παραγωγικό Συνεταιρισμό της μικρομεσαίας αγροτιάς που θα εξασφαλίζει δουλιά, σίγουρο και σταθερό εισόδημα στους συνεταιρισμένους αγροτοκτηνοτρόφους, φτηνά ποιοτικά τρόφιμα στο λαό μας. Έτσι θα γίνει αφέντης ο λαός του πλούτου που παράγει με τον ιδρώτα και το αίμα του.

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

 1. antikeimenikos

  Τί ξεφτίλα είναι αυτή ρε; Πριν λίγες μέρες ψηφίσατε ΣΥΡΙΖΑ και τώρα κατεβαίνετε να διαμαρτυρηθείτε; Ας ψηφίζατε ΚΚΕ…

  Αφήστε τουλάχιστον κανέναν 6μηνο να περάσει, ή μήπως τότε θα έχετε δουλειά στο χωράφι και δε θα συμφέρει να κάνετε κινητοποιήσεις;

  ΧΑΧΑΧΑ

 2. Nikos

  Tι εγινε …?? τελειωνουν οι επιδοτησεις…..???!!
  Και τα καφενεια πως θα ζησουν……??

 3. pol

  Οι Αγρότες χρόοοοοονια τώρα είχαν μάθει στην πονηρή τεμπελιά, να κάθονται στα ουζερί και στα καφενεία,να μπεκρολογούν και να δουλεύουν οι Αλβανοί ,και οι Βούλγαροι, και όλες οι φυλές του Ισραήλ στα χωράφια τους και πολλοί από αυτούς να μην τους πληρώνουν και να παίρνουν την Αστυνομία ότι δεν έχουν χαρτιά και να τους συλλαμβάνουν για Απέλαση. ( Βεβαία αυτό δεν το έκαναν οι Νοικοκυραίοι Αγρότες και οι σωστοί αλλά Μόνο οι πονηρούλιδες και οι Απατεώνες.) Επίσεις οι μισοί και πάνω από τους μισούς, Αγρότες και κτηνοτρόφους έπαιρναν και παίρνουνε ακόμη τις επιδοτήσεις που οι μισές και πλέων είναι με πλαστά έγγραφα και παραστατικά στοιχεία.
  Ευεργετικές ρυθμίσεις χρεών , χαμηλή τιμή στο πετρέλαιο στα λιπάσματα στους μεταλλαγμένους σπόρους & Νερό στο ΤΕΟΒ – ΓΟΕΒ δεν πλήρωσαν ποτέ γιαυτό είναι φαλιρισμένα όλα, Δεν κυλάει πουθενά νερό ούτε σε διώρυγα ούτε σε αύλακα 100ρι Σαν σε ντρέπονται λίγο που θα κλισουν και το δρόμο να ταλεπορουν κόσμο και κοσμάκη που πάει στις δουλειές του . Αν έχουν το κουράγιο να πάνε να κλισουν την βουλή και τους ναούς της δημοκρατίας στο μεγάλο χωριό της Ελλάδας έτσι που το κατάντησαν και αυτό οι 300 ( ή κάτι τις λιγότεροι ) εθνάρχες και δημοκράτες Ελληναράδες – Αληταράδες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.