Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

6 υπάλληλοι από το Νομό μας στη λίστα με τους επίορκους

6 υπάλληλοι από το Νομό μας στη λίστα με τους επίορκους

64 συνολικά από Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία «κοσμούν» την λίστα της διαφθοράς

Του Γιάννη Γεωργόπουλου

Η πρωτεύουσα της Αχαΐας αποτελεί ένα από τα σημεία αναφοράς των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης αλλά και στη λίστα με τους 1301 επίορκους υπαλλήλους που βρίσκεται ήδη στα χέρια του υπουργείου Διοικητικής μεταρρύθμισης.

Από την Πάτρα και το νομό Αχαΐας τη λίστα συνολικά κοσμούν 11δημόσιοι υπάλληλοι εκ των οποίων 3 από την περιφέρεια αποκεντρωμένης Διοίκησης (οι δυο για ψευδορκία και ένας για παράβαση καθήκοντος), 2 από το Γενικό κρατικό Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας (παθητική δωροδοκία και δωροληψία), 1 από το Δήμο Πατρέων για παράβαση καθήκοντος, 1 από την Διεύθυνση α’ βάθμιας εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας(ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος), 3 από την αιρετή πλέον περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (2 για παράβαση καθήκοντος και 1 για προστασία ατόμου).

Από το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό ίδρυμα της Πάτρας 1 υπάλληλος για παράβαση καθήκοντος

Από τους Νομούς Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας και τα Νησιά του Ιονίου . Στη λίστα συμπεριλαμβάνονται 2 υπάλληλοι του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας ( ο ένας για υπεξαίρεση και άλλος για ψευδή βεβαίωση) από το Δήμο Ζακύνθου 1 Δημοτικός υπάλληλος για παράβαση καθήκοντος, από το Δήμο Ζαχάρως 8 Δημοτικοί υπάλληλοι ( 4 για ψευδή βεβαίωση, 2 ηθική αυτουργία για ψευδή βεβαίωση 1 για παράβαση καθήκοντος και άλλος 1 για απιστία και παράβαση καθήκοντος).

Στην ίδια λίστα με τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους π[περιλαμβάνονται επίσης 11 Δημοτικοί υπάλληλοι ( 5 για παράβαση καθήκοντος, 4 για υπεξαγωγή εγγράφου, 1 για απάτη, 1 για εκχέρσωση αναδασωτέας έκτασης)

Από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας στη λίστα με τους επίορκους συμπεριλαμβάνονται 23 υπάλληλοι ( όλοι για παράβαση καθήκοντος , ηθική αυτουργία, απιστία περί την υπηρεσία).

Επίσης από το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας 2 ακόμα υπάλληλοι για υπεξαίρεση και ψευδή βεβαίωση.

Στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας και την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση στη λίστα με τους επίορκους συμπεριλαμβάνονται συνολικά6 άτομα εκ των οποίων ( 1 για λαθρεμπόριο, 3 για άμεση συνεργία σε λαθρεμπορία και 2 για παράβαση καθήκοντος).

www.patrastimes.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.