Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, 2020

6η ΥΠΕ για Κέντρο Υγείας Θέρμου: δεν ισχύουν όσα αναφέρονται απο τον δήμαρχο

6η ΥΠΕ για Κέντρο Υγείας Θέρμου: δεν ισχύουν όσα αναφέρονται απο τον δήμαρχο

“Σε καμία περίπτωση δεν ισχύουν τα όσα υποστηρίζονται περί υποβάθμισης του Κέντρου Υγείας Θέρμου” υποστηρίζει σε ανακοίνωση της η 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου- Ιονίων Νήσων-Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας.

Η ανακοίνωση της 6ης ΥΠΕ είναι επι της ουσίας απάντηση στην ανακοίνωση του δημάρχου Θέρμου Σπύρου Κωνσταντάρα που συγκάλεσε  έκτακτο δημοτικό συμβούλιο και κάλεσε τον Υπουργό Υγείας άμεσα να προχωρήσει στην στελέχωση με προσωπικό του Κέντρου Υγείας Θέρμου με οδηγούς και πλήρωμα ασθενοφόρου .

Σύμφωνα με την 6η ΥΠΕ η επιχειρηματολογία του δημάρχου Θέρμου προσκρούει στα πραγματικά περιστατικά.

Ειδικότερα, η 6η Υγειονομική Περιφέρεια ανακοίνωσε τα εξής :

Σε καμία περίπτωση δεν ισχύουν τα όσα υποστηρίζονται περί υποβάθμισης της συγκεκριμένης υγειονομικής μονάδας, πολλώ δε μάλλον όταν η επιχειρηματολογία που αναπτύσσεται προσκρούει στα πραγματικά περιστατικά.

Πιο συγκεκριμένα διέλαθε της προσοχής των συντακτών της ανακοίνωσης το γεγονός ότι με πρωτοβουλίες που ανέλαβε προσωπικά ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννης Καρβέλης, προκηρύχθηκαν για την συγκεκριμένη Υγειονομική μονάδα δύο (2) θέσεις οδηγών ασθενοφόρου και δύο (2) θέσεις πληρώματος ασθενοφόρου, για την θωράκιση των υγειονομικών αναγκών της ευρύτερης περιοχής και την αύξηση του βαθμού λειτουργικότητας του συγκεκριμένου Κέντρου Υγείας.

Κατά συνέπεια τεκμαίρεται σαφώς, πως οι ενέργειες της 6ης ΥΠΕ και του Διοικητή της, κινούνταν στην κατεύθυνση της ενίσχυσης και όχι της-όπως υποστηρίζεται «αποψίλωσης» του Κέντρου Υγείας Θέρμου, ή της μετακίνησης του ασθενοφόρου σε άλλη περιοχή.

Οι ισχυρισμοί που προβάλλουν ως δεδομένη την υποβάθμιση, καταρρίπτονται ακόμη πιο εκκωφαντικά, αν συνυπολογίσουμε πως παρά το γεγονός ότι ο διαγωνισμός για την κάλυψη των παραπάνω θέσεων κηρύχτηκε άγονος, εξαιτίας των λανθασμένων αιτήσεων που υποβλήθηκαν από τους ενδιαφερόμενους, αυτός επαναπροκηρύχθηκε προκειμένου να προσέλθουν εκ νέου οι ενδιαφερόμενοι και να υποβάλλουν αιτήσεις.

Μάλιστα η σχετική πλατφόρμα για την εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι ήδη ανοιχτή για κάθε ενδιαφερόμενο, ενώ επίσης περιλαμβάνονται οι θέσεις που κηρύχτηκαν άγονες από τον προηγούμενο διαγωνισμό.

Είναι λοιπόν ξεκάθαρο πως εάν ίσχυαν έστω και στο ελάχιστο τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση, δεν θα είχαν εκδηλωθεί εις διπλούν οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες της 6ης ΥΠΕ και προσωπικά του Διοικητή της κ. Καρβέλη.

Ως εκ τούτου, θα πρέπει να θεωρούνται αβάσιμοι οι δημόσια διατυπωθέντες ισχυρισμοί, ενώ η 6η ΥΠΕ επιδιώκει και είναι πάντοτε ανοιχτή σε συνεργασία με κάθε Δημοτική Αρχή προκειμένου να συνοδεύονται με θετικό πρόσημο οι όποιες πρωτοβουλίες από κοινού αναλαμβάνονται για την θωράκιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Δημήτρης κοντονικας

    Σας πήρε τα σωβρακα ο Σπύρος
    Μπράβο του που έβαλε πάνω από το κομματικό συμφέρον το καλό του τόπου του

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.