Παρασκευή, 16 Απριλίου, 2021

6ο Αντάμωμα στη Βαλμάδα ορεινού Βάλτου (φωτο & video)

6ο Αντάμωμα στη Βαλμάδα ορεινού Βάλτου (φωτο & video)

Το 6ο στη σειρά Αντάμωμα, διοργάνωσε η Ομάδα Πρωτοβουλίας των Βαλμαδιωτών της Αθήνας στη Βαλμάδα ορεινού Βάλτου.

Σημειώνεται ότι η προσέλευση του κόσμου ήταν για μια ακόμη φορά πολύ μεγάλη. Η εκκλησία του Αγίου Δημητρίου γέμισε νωρίς από Βαλμαδιώτες από Μενίδι, Αθήνα και άλλες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και από φίλους του χωριού από Μενίδι, Αθήνα, Αγρίνιο, καθώς και από τα γειτονικά χωριά Θεριακήσι, Φλωριάδα (Χρυσοπηγή, Λιάσκοβο, Παλαιά Φλωριάδα) και Δρομίστα.

Το 6ο αντάμωμα ξεκίνησε με θεία λειτουργία μετ΄ αρτοκλασίας στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου. Στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς.

Μαζί του ο Θεοφιλέστατος Αρχιμανδρίτης π. Μακάριος Αντωνόπουλος, διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου του Μητροπολίτη και ο π. Χρυσόστομος, διάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Συλλειτούργησαν οι ιερείς π. Ευάγγελος Τσόντζος, εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Ανοιξιάτικου, ο π. Γεώργιος Τηγάνης εφημέριος Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής Αμφιλοχίας, ο π. Ευστάθιος Καραδήμας, εφημέριος Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Βαλμάδας, και ο π. Σάββας Γεωργιάδης, εφημέριος Ι. Ν. Αγίου Γερασίμου Άνω Ιλισίων Αττικής και επικεφαλής της ομάδας πρωτοβουλίας Βαλμαδιωτών Αθήνας.

Το ιερό αναλόγιο πλαισίωσαν ο πρωτοψάλτης Μαλεσιάδας κ. Νικόλαος Πιστικός, ο Λαμπαδάριος του Ι. Ν Αγίου Γερασίμου Άνω Ιλισίων κ.Βησσαρίων Χαραλαμπίδης.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού, κεράστηκαν όλοι οι παρευρισκόμενοι με καφέ και αναψυκτικά και στη συνέχεια με παρουσία ορχήστρας ακολούθησε παραδοσιακό πανηγύρι ενώ προσφέρθηκαν δωρεάν σουβλάκια και κρασί.

Την ευθύνη της παραδοσιακής μουσικής, για άλλη μια χρονιά, είχε η ομάδα του μουσικόλογου δασκάλου κ. Παναγιώτη Παππά εκ Δρομίστας, ενώ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά παρέστη ο γνωστός όργανοπαίκτης στο κλαρίνο, καταγωγής εκ Βαλμαδας, κ. Ευάγγελος Παντιώρας.

Το παραδοσιακό πανηγύρι ξεκίνησε με παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρυσοπηγής – Ελαιοφύτου υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου κ. Γιάννη Γκαναβία.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης:

– Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αμφιλοχίας κ. Γεώργιος Κατσούλας.
– Ο Επικοινωνιολόγος κ. Φεύγας Βασίλειος, πολιτευτής της κυβερνώσας παράταξης
– Ο πρώην κοινοτάρχης Μενιδίου κ. Σωκράτης Παντιώρας
– Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ζωγράφου κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος, με τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Θωμά Πολίτη, Μανώλη Ρήγα και Γιώργο Λύρο.
– Ο κ. Απόστολος Τσακούμης, τέως Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων Δυτικής Ελλάδας.

Όλα αυτά τα έξι ανταμώματα, δίνουν ζωή στη Βαλμάδα δείχνοντας πως υπάρχει ελπίδα το χωριό να ζωντανέψει και πάλι, ειδικά στα δύσκολα αυτά χρόνια της οικονομικής (και όχι μόνο) κρίσης που περνάει η χώρα. Αξίζει επίσης να τονιστεί η πολύ μεγάλη συμμετοχή της νεολαίας, τόσο στην Θεία Λειτουργία, όσο και στο γλέντι, όπως συνέβη και πέρυσι.

Δείτε τα videos:

1) Θεία Λειτουργία

2) Δημοτικό γλέντι

Πηγή: valmada.blogspot.com

Δείτε φωτογραφίες:

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.