Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

7ήμερος ψεκασμός για τις κατσαρίδες σε Μεσολόγγι και Αιτωλικό

7ήμερος ψεκασμός για τις κατσαρίδες σε Μεσολόγγι και Αιτωλικό

Οι κατσαρίδες προτιμούν θερμά, υγρά και σκοτεινά μέρη σε κατοικίες, κουζίνες, φούρνους, χώρους όπου αποθηκεύονται τρόφιμα, νοσοκομεία,υπονόμους, σιφώνια, βόθρους κ.λ.π..Λόγω των κατάλληλων συνθηκών ανάπτυξης των κατσαρίδων (θερμοκρασία,υγρασία, πολλά φρεάτια) υπάρχει μεγάλος αριθμός κατσαρίδων στον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου. Για το λόγο αυτό θα διενεργηθεί ψεκασμός των φρεατίων στην περιοχή του Μεσολογγίου και του Αιτωλικού ο οποίος θα
ξεκινήσει την Δευτέρα 8/9/2011 και θα διαρκέσει 7 ημέρες από ειδικούς γεωπόνους.
Ο δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ζητά να υπάρχει η σχετική κατανόηση των πολιτών λόγω της αυξημένης εξόδου (που είναι ενδεικτική της αποτελεσματικότητας της εφαρμογής) των κατσαρίδων από τα φρεάτια κατά το διάστημα αυτό.
Να σημειωθεί ότι οι όποιες εφαρμογές θα λάβουν χώρα, αφορούνκοινόχρηστους χώρους, και όχι οικίες και συναφείς εγκαταστάσεις (π.χ.αποθήκες και άλλα κτίσματα). Στις τελευταίες περιπτώσεις, θα πρέπει οιένοικοι/ιδιοκτήτες να απευθυνθούν σε εξειδικευμένα συνεργεία, τα οποία έχουν σχετική άδεια από το ΥΠΑΑΤ, για την καλύτερη αποτελεσματικότητα της καταπολέμησης των κατσαρίδων.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την κ. Βασιλική Στέφου,Γεωπόνο, MSc – Εντομολόγο/Δημοτική Σύμβουλο Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου (τηλ. 6947803683).

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.