Η μεγάλη Αγροτική Περιφερειακή Έκθεση Αιτωλοακαρνανίας θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά στις 7, 8 και 9 Ιουνίου 2024 στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού.
Στην έκθεση συμμετέχουν επιχειρήσεις αγροτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας καθώς και εταιρίες αγροτικών μηχανημάτων προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στο εμπορικό και καταναλωτικό κοινό, να γνωρίσει, να δοκιμάσει και να εμπιστευτεί τα ιδιαίτερα προϊόντα.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 7 Ιουνίου στις 20:00 από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ.Νεκτάριο Φαρμάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας κ. Αθανάσιο Μαυρομμάτη.
Θα παρευρεθούν Βουλευτές, Δήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι των Επιμελητήριων και εκπρόσωποι φορέων.
Αμέσως μετά τα εγκαίνια θα ακολουθήσει μουσική βραδιά με τον λαϊκό τραγουδιστή Πάνο Καλίδη.
«Η έκθεση αναμένεται να καταρρίψει το ρεκόρ κοσμοσυρροής της προηγούμενης διοργάνωσης καθώς θα την επισκεφθούν χιλιάδες καταναλωτές και φίλοι της γεύσης αλλά και εξειδικευμένο εμπορικό κοινό καθώς και χιλιάδες αγρότες από όλη τη Δυτική Ελλάδα», αναφέρει η σχετική ενημέρωση.
Οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν ποιοτικά προϊόντα όπως Γαλακτοκομικά Προϊόντα, εξαιρετικά Παρθένα Ελαιόλαδα, Μελισσοκομικά Προϊόντα, Ζυμαρικά, Κρασιά, Ποτά, Σοκολάτες, Βιολογικά Προϊόντα, Αρωματικά Φυτά, Ελληνικοί Ξηροί Καρποί, Καλλωπιστικά Φυτά, Παστέλια, σπάνια προϊόντα καθώς και αγροτικό εξοπλισμό και αγροτικά μηχανήματα.
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Παρασκευή 07/06/24 16:00-22:00
Σάββατο 08/06/24 10:00-22:00
Κυριακή 09/06/24 10:00-22:00
Το πρόγραμμα των συζητήσεων:
Σάββατο 8 Ιουνίου 2024
20:00
Χαιρετισμοί
- Ανδρέας Φίλιας
Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
- Γιώργος Κοντογιάννης
Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για το σχεδιασμό και την υλοποίηση του ΠΑΑ
- Κωνσταντίνος Δαουτίδης
Πρόεδρος Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
20:30
Καινοτομία στον κλάδο των αγροδιατροφικών προϊόντων
- Γιώργος Σαλάχας
Καθηγητής, Τμήμα Γεωπονίας, Πανεπιστήμιο Πατρών
Θέμα: Ελαιόλαδο και υγειά, τεχνολογίες συντήρησης του ελαιόλαδου |long life extra virgin olive oil (evoo)
- Άρης Γιαννακάς
Επίκουρος Καθηγητής Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Πανεπιστήμιο Πατρών
Θέμα: Νανο-χημικές Τεχνολογίες Ανάπτυξης νανοδομών και Εφαρμογή τους στην Επεξεργασία και συντήρηση Τροφίμων
- Ιωάννης Καραμπαγιάς
Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Πανεπιστήμιο Πατρών
Θέμα: Τεχνικές αυθεντικότητας ελληνικών μονοποικιλιακών μελιών
- Δρ. Ευθύμιος Κόκκοτος
Θέμα: Καινοτόμες Μεθοδολογίες Ορθολογικής Διαχείρισης Νερού στη Γεωργία
21:15
Καινοτομία και προοπτικές στο κλάδο της αιγοπροβατοτροφίας
- Κωνσταντίνος Μήλιος
Προϊστάμενος, Διεύθυνση Κτηνιατρικής, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Θέμα: Η αιγοπροβατοτροφία στην Αιτωλ/νία -υφιστάμενη κατάσταση και προοπτικές
- Σωτηρία Βουράκη
Επίκουρος Καθηγήτρια, Τμήμα Γεωπονίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Θέμα: Καινοτόμες τεχνολογίες και εργαλεία στη διαχείριση εκτροφών αιγοπροβάτων
20:50
Το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης στην ΠΔΕ
- Βασίλης Παπαθανασίου
Προϊστάμενος, Τμήμα Συντονισμού και Υλοποίησης του ΠΑΑ, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Θέμα: Το ΠΑΑ ως κύριος μοχλός ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα