Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021

70 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας στον δήμο Θέρμου

70 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας στον δήμο Θέρμου

koinofelis-ergasia-aftodioikisi-620x320«Eξορθολογίζεται ο θεσμός της κοινωφελούς εργασίας στους δήμους και προσαρμόζεται στις ανάγκες των ανέργων και των τοπικών κοινωνιών», υποστηρίζει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θέρμου Κώστας Μαραγιάννης. Αναφέρει επίσης πως αυξάνονται οι θέσεις εργασίας με 70 να κατανέμονται στο δήμο Θέρμου. Αναλυτικά η δήλωση του κ.Μαραγιάννη:

maragiannisΜε στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας και την προαγωγή της κοινής ωφέλειας σε τοπικό επίπεδο με την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών, μπαίνει σε εφαρμογή το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στους Δήμους της χώρας, διάρκειας 8 μηνών.
Περιλαμβάνει απασχόληση με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα η οποία θα παρέχεται με τη μορφή έργων με συγκεκριμένα παραδοτέα. Τα έργα αυτά θα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των κατοίκων του Δήμου και τη διευκόλυνση της επανένταξης των ανέργων στην αγορά εργασίας. Τα έργα επιλέγονται από τους ίδιους τους Δήμους, με βάση τις ανάγκες τους.
Για το σκοπό αυτό οι Δήμοι από 8 μέχρι 21 ΜΑΊΟΥ 2018, θα πρέπει να προτείνουν ειδικότητες από μια αναλυτική κλειστή λίστα ειδικοτήτων που προκύπτουν για την υλοποίηση των δηλωθέντων αντίστοιχων έργων.
Στο Δήμο Θέρμου έχουν κατανεμηθεί 70 θέσεις και είναι ο μεγαλύτερος αριθμός θέσεων που έχει δοθεί για την κοινωφελή εργασία.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.