Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου, 2020

772 θέσεις μονίμων στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Ανοίγουν σταδιακά και τμηματικά θέσεις μονίμων στο Δημόσιο, στο πλαίσιο των προσλήψεων που θα διενεργηθούν μέσα στο 2014 σε διάφορα υπουργεία και Οργανισμούς. Οι θέσεις αυτές θα αντικαταστήσουν σε αριθμό εκείνους που, σύμφωνα με τις επιταγές των Μνημονίων και της τρόικας, θα απολυθούν το ίδιο χρονικό διάστημα, δηλαδή μέσα στο 2014.

Ετσι, μετά τις προσλήψεις στο υπουργείο Οικονομικών (εφοριακοί και τελωνειακοί) θα ακολουθήσουν προσλήψεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης, στις ειδικότητες κατά κύριο λόγο των σωφρονιστικών υπαλλήλων, καθώς και των εξωτερικών φρουρών στα καταστήματα κράτησης. Επίσης σε εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου, αλλά και στην κεντρική του υπηρεσία θα διοριστούν 72 νέοι υπάλληλοι όλων των εκπαιδευτικών κατηγοριών (ΠΕ,ΤΕ και ΔΕ) και με συγκεκριμένες ειδικότητες όπως νοσηλευτές και άλλες ιατρικές ειδικότητες, εγκληματολόγοι, πληροφορικής κ.λπ.

Η πλειονότητα των υπαλλήλων που θα προσληφθούν θα αφορά στις δύο μεγάλες κατηγορίες των σωφρονιστικών υπαλλήλων (400 άτομα) και των εξωτερικών φρουρών (300 άτομα). Ετσι, από τον συνολικό αριθμό των 772 θέσεων τη μερίδα του λέοντος παίρνουν αυτές οι δύο ειδικότητες (700 άτομα).

Παραθέτουμε αναλυτικά την κατανομή των θέσεων ανά ειδικότητα και εκπαιδευτική κατηγορία:

Πτυχιούχοι ΑΕΙ

* ΠΕ Σωφρονιστικών Ενηλίκων 10 θέσεις.

* ΠΕ Ιατρικών Ειδικοτήτων 4 θέσεις.

* ΠΕ Οδοντιάτρων 2 θέσεις.

* ΠΕ Ψυχολόγων 2 θέσεις.

* ΠΕ Εγκληματολόγων 2 θέσεις.

Πτυχιούχοι ΤΕΙ

* ΤΕ Διοικητικού-Λογιστικού 6 θέσεις.

* ΤΕ Πληροφορικής 2 θέσεις.

* ΤΕ Υγείας και Πρόνοιας 16 θέσεις.

* ΤΕ Ηλεκτρονικών 2 θέσεις.

* ΤΕ Μηχανικών Ηλεκτρολόγων 2 θέσεις.

Απόφοιτοι Λυκείου

* ΔΕ Διοικητικού-Λογιστικού 20 θέσεις.

* ΔΕ Τεχνικών 4 θέσεις.

* ΔΕ Σωφρονιστικοί υπάλληλοι 400 θέσεις.

* ΔΕ Προσωπικό εξωτερικής φρούρησης 300 θέσεις.

Οπως είναι φυσικό, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και τους εξωτερικούς φρουρούς που αποτελούν και το μεγαλύτερο πλήθος. Η επιλογή αυτών των δύο μεγάλων κατηγοριών θα γίνει με μόρια που συγκεντρώνουν από τίτλους και επιδεξιότητες, στα οποία θα προστεθούν οι επιδόσεις τους σε αθλητικές δοκιμασίες. Επίσης, όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να περάσουν με επιτυχία ψυχολογικά τεστ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ισχύσουν όρια στην ηλικία των υποψηφίων που θα αποκλείσουν τους μεγαλύτερους, υπάρχει όμως η επισήμανση ότι χρειάζεται για αυτού του είδους τους υπαλλήλους (εξωτερικούς φρουρούς και σωφρονιστικούς υπαλλήλους) καλή φυσική κατάσταση. Τα όρια ηλικίας που θα ισχύσουν θα είναι πιθανόν μέχρι τα 35 χρόνια και για τις δύο ειδικότητες. Ταυτόχρονα, θα υπάρχουν και προϋποθέσεις στο ανάστημα των υποψηφίων. Ετσι, για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους οι άνδρες πρέπει να έχουν ύψος τουλάχιστον 1,75 και οι γυναίκες 1,65. Αντίστοιχα για για το προσωπικό εξωτερικής φρούρησης οι άνδρες πρέπει να έχουν ελάχιστο ανάστημα 1,70 και οι γυναίκες 1,60.

Η πρώτη επιλογή των υποψηφίων θα γίνει με βάση το βαθμό του τίτλου σπουδών και την εντοπιότητα. Αυτό σημαίνει ότι όσοι διαμένουν μόνιμα σε περιοχές όπου εδρεύουν τα καταστήματα κράτησης θα κερδίσουν κρίσιμα μόρια για το διορισμό.

Οι αθλητικές δοκιμασίες θα περιλαμβάνουν:

* άλμα εις μήκος,

* άλμα εις ύψος,

* δρόμο 100 μέτρων,

* δρόμο 1.000 μέτρων,

* ρίψη σφαίρας.

πηγή : ελευθεροτυπία

www.dikaiologitika.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.