Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

8ος Ημιμαραθώνιος δρόμος “Μιχάλης Κούσης”

8ος Ημιμαραθώνιος δρόμος “Μιχάλης Κούσης”

Kousis_MixalisΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ

8ος ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ (21,1 ΧΛΜ.)

Στη μνήμη ‘’ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΥΣΗΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 – ΑΓΡΙΝΙΟ

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ σε συνεργασία με την Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ, και το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αγρινίου – ΕΟΛΣΜΑΥ προκηρύσσουν Αγώνα Δρόμου εκτός Σταδίου με την επωνυμία: 

8ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος (21,1 χλμ.) «Μιχάλης Κούσης»,  Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

Α. Ημιμαραθώνιος Δρόμος «Μιχάλης Κούσης» 21,1 χλμ.


1.
ΕΠΩΝΥΜΙΑ: Ημιμαραθώνιος Δρόμος «Μιχάλης Κούσης» – 21,1 χλμ. 

2. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

3. ΤΟΠΟΣΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΑΓΡΙΝΙΟ 

Εκκίνηση: ώρα 11:15, χωριό Βαριά (Δογρή)

 Αφετηρία – Διαδρομή: Βαριά (Δογρή)  – ΠαντάνασσαΠαραβόλαΤραγάναΚαινούργιοΠαναιτώλιοΔιασταύρωση Παναιτωλίου / Εθνική ΟδόςΧαριλάου Τρικούπη.

Τερματισμός: Πλατεία Δημοκρατίας Αγρίνιο.

 

Ο Ημιμαραθώνιος Δρόμος (αφετηρία, διαδρομή, τερματισμός) θα γίνει με την υποστήριξη της Τροχαίας Αγρινίου. Η αγωνιστική διαδρομή είναι εξ΄ ολοκλήρου ασφαλτοστρωμένη, επίπεδη, με ελάχιστη υψομετρική διαφορά:

4. ΔΙΚΑΙΩΜΑΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ο αγώνας είναι ανοιχτός λαϊκός και επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από 18 ετών και πάνω, μη εγγεγραμμένων σε σωματεία του ΣΕΓΑΣ. Για αθλητές αθλήτριες εγγεγραμμένων στο ΣΕΓΑΣ επιτρέπεται η συμμετοχή από 18 χρονών και πάνω (γεν. 1997 και μεγαλύτεροι). 

5. ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ, ΕΠΑΘΛΑ

Νικητές ανακηρύσσονται οι τρεις (3) πρώτοι αθλητές, ξεχωριστά άνδρες και γυναίκες, της Γενικής Κατάταξης.

Στους πρώτους νικητέςτριες θα απονεμηθούν κύπελλα
– Στους
πρώτουςδεύτερους και τρίτους νικητέςτριες θα απονεμηθούν μετάλλια και    

  διπλώματα.

Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής και μετάλλιο του αγώνα.

Χρηματικά έπαθλα έχουν προβλεφθεί για τους έξι (6) πρώτους αθλητές, ξεχωριστά άνδρες και γυναίκες, της Γενικής Κατάταξης (βλ. παρακάτω)

Στους νικητές των ακόλουθων κατηγοριών (ξεχωριστά για άνδρες και γυναίκες) θα δοθεί ειδική διάκριση. Από τις βραβεύσεις των κατηγοριών που ακολουθούν ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ οι τρεις πρώτοι βραβευμένοι της Γενικής Κατάταξης.

ΗλικιακέςΚατηγορίεςΑγώνα:

1. 18-29 ετών Α & Γ

2. 30-39 ετών Α & Γ

3. 40-44 ετών Α & Γ

4. 4549 ετών Α & Γ

5. 50-54  ετών Α & Γ

6. 55 -59  ετών Α & Γ

7. 60 + ετών Α & Γ

6. ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Εγγραφέςγίνονταιηλεκτρονικά στη φόρμα που υπάρχει στο site του Δήμου Αγρινίου μέχρι  Τετάρτη  25 Φεβρουαρίου 2015. Μετά την ημερομηνία αυτή οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δηλώσουν   μέχρι 1 ώρα πριν τον αγώνα στην αφετηρία με δική τους ευθύνη χωρίς να μπορούν να πάρουν το τσιπάκι  χρονομέτρησης.

ΟΙ οργανωτές διατηρούν το δικαίωμα αν ο αριθμός των συμμετοχών ξεπεράσει τον προβλεπόμενο να κλείσουν την ηλεκτρονική φόρμα ενωρίτερα από την παραπάνω  ημερομηνία.

7. ΜΕΤΑΦΟΡΑΑΘΛΗΤΩΝ

Οι διοργανωτές αναλαμβάνουν την υποχρέωση να μεταφέρουν τους αθλητές από το Αγρίνιο στο χώρο Αφετηρίας με μέσα της διοργάνωσης. 

Ώρα αναχώρησης: 9.30 π.μ.

Σημείοαναχώρησης: Παλαιός σιδηροδρομικός σταθμόςσχολικό συγκρότημα Λορέντζου Μαβίλη. 

8. ΙΑΤΡΙΚΗΚΑΛΥΨΗ 

Ο 8ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος «Μιχάλης Κούσης» καλύπτεται με πλήρη ιατρική κάλυψη. Ασθενοφόρα, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα βρίσκονται στην αφετηρία, τη διαδρομή και τον τερματισμό του Ημιμαραθωνίου Δρόμου.

Σε κάθε περίπτωση όμως, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ καιοφείλεταισεέλλειψηπροληπτικούιατρικούελέγχου.

Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητήτρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντεςσες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη.

9. ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Α)Ολόκληρη η διαδρομή θα έχει σήμανση ανά χιλιόμετρο πάνω στο οδόστρωμα.

Β) Κατά την διάρκεια της διαδρομής αν κάτι δεν πάει καλά  μπορείτε να ζητήσετε  πληροφορίες ή βοήθεια από τους υπευθύνους των σταθμών, ή από τους ραδιοερασιτέχνες που καλύπτουν την διαδρομή, ή από τον πλησιέστερο κριτή.

Γ) Πίσω από τον τελευταίο  αθλητή θα υπάρχει Λεωφορείο του Δήμου που θα μπορεί να επιβιβάζεται όποιος δεν θα μπορεί να συνεχίσει, Καθώς επίσης θα ακολουθεί και ασθενοφόρο.

Δ) Στην αφετηρία θα υπάρχει υπεύθυνος που θα μεταφέρει το σάκος  με τον ιματισμό των αθλητών και τα προσωπικά αντικείμενα στον τερματισμό (Δημοτικό Θέατρο).

10. ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΑΘΛΗΤΩΝ

Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα διατεθούν στους αθλητές εμφιαλωμένο νερό, ισοτονικά ποτά σε (4) σταθμούς: 5ο  ,10ο ,15ο  & 18ο  χλμ.
Στην
Αφετηρία θα διατίθεται εμφιαλωμένο νερό.
Στον
τερματισμό θα διατίθεται εμφιαλωμένο νερό, ισοτονικά ποτά αναψυκτικά.

11. ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ / ΝΤΟΥΣ

Μετά τον τερματισμό, δίνεται η δυνατότητα για αποδυτήρια και ντους στους αθλητές που τερματίζουν. Η μεταφορά στο Εθνικό Στάδιο Αγρινίου γίνεται με μέσα της διοργάνωσης. 

12. ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΑΘΛΗΤΩΝΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

Με πρωτοβουλία, ευθύνη και δαπάνη του Δήμου Αγρινίου, θα παρασχεθούν οι παρακάτω παροχές: Στις 14:15, λίγα μέτρα από το χώρο του τερματισμού στο Δημαρχείο θα παραλαμβάνετε το μεσημεριανό γεύμα.

Δ) Σε όλους τους αθλητέςτριες, που θα αγωνιστούν ο Δήμος ΑΓΡΙΝΊΟΥθα παραθέσει γεύμα αμέσως μετά το τέλος των αγώνων.

Παρέχεται φιλοξενία (1 διανυκτέρευση με διατροφή, σε προκαθορισμένο ξενοδοχείο) των επιλεγμένων αθλητώντριών, καθώς και ένα μέρος του συνολικού αριθμού δωματίων των Συλλόγων Δρομέων Υγείας. 

Ε) Οποιαδήποτε άλλη μετακίνηση των Συλλόγων και διαμονή, για να καλυφθεί οικονομικά πρέπει από πριν να έχει συμφωνηθεί με τους διοργανωτές. 

ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΘΛΗΤΗΤΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΔΕ ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΤΟΥ, ΕΑΝΔΕΝΕΧΕΙΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΤΟΥΣΟΡΓΑΝΩΤΕΣΜΕΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΣΤΟ SITEΤΟΥ ΔΗΜΟΥ «8ος ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΗΣ» ΚΑΙΣΥΜΦΩΝΑΜΕΤΟΥΣΟΡΟΥΣΤΗΣΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ. 

13.  ΧΡΗΜΑΤΙΚΑΒΡΑΒΕΙΑΣΤΟΝΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΑΓ.

 

1) Με πρωτοβουλία, ευθύνη και δαπάνη του Δήμου Αγρινίου, θα επιβραβεύεται η αγωνιστική προσπάθεια και επιτυχία των ΕΞΙ (6) πρώτων νικητώντριών της κατηγορίας ΑΓ, με τα παρακάτω «χρηματικά βραβεία»  ΜΟΝΟ  ΤΟΥ  Ημιμαραθωνίου  Δρόμου ΄΄Μιχάλης Κούσης΄΄.:

 

Χρηματικά Βραβεία   ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ 21.100m«ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΥΣΗ» 2015
1ος   800,00 € –   1η 800,00 € 

2ος  500,00    –  2η 500,00  

3ος  400 ,00  –   3η 400,00  

4ος  300,00    –  4η 300,00  

5ος  200,00   –    5η 200,00  

6ος 100,00        6η 100,00  

 

Οι Δηλώσεις συμμετοχής  θα πρέπει να γίνουν έγκαιρα οι διοργανωτές σε περίπτωση που καλυφθεί ο αριθμός των συμμετοχών έχουν  το δικαίωμα να κλείσουν την  ηλεκτρονική φόρμα δηλώσεων.

 Μετά την ημερομηνία αυτή οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δηλώσουν   συμμετοχή   μέχρι 1 ώρα πριν τον αγώνα στην αφετηρία με δική τους ευθύνη χωρίς να μπορούν να πάρουν το τσιπάκι  χρονομέτρησης.

14. ΠΑΡΑΛΑΒΗΑΡΙΘΜΩΝ.

Η παραλαβή των αριθμών θα γίνεται απαραιτήτως με την παράδοση των ατομικών υπεύθυνων δηλώσεων 

ΓΕΝΙΚΕΣΔΙΑΤΑΞΕΙΣΓΙΑΟΛΑΤΑΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ:

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:

Στους αγώνες θα ισχύσουν οι επίσημοι κανονισμοί του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. 

Ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από και τους Τεχνικούς υπευθύνους των αγώνων.

Β. –Λαϊκός Δρόμος  5km  Ανδρών – Γυναικών – Εφήβων – νεανίδων – παίδων – κορασίδων .

ΑΦΕΤΗΡΙΑ : Διασταύρωση Ερμίτσας Παναιτωλίου (οδός Χαρ.Τρικούπη Παναιτωλίου).

 

΄Ωρα εκκίνησης:  10.45 π.μ.

 

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ :Πλατεία Δημοκρατίας ΑΓΡΙΝΙΟ

 

Γ. – Αγώνας Δρόμου 1 km για μαθητές –τριες δημοτικών σχολείων και γυμνασίων.

 

ΑΦΕΤΗΡΙΑ : Κόμβος sprider (Χαρ.Τρικούπη και Γρ.Λαμπράκη).            

      

 Ώρα εκκίνησης  11.40 π.μ

 

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ :Πλατεία Δημοκρατίας ΑΓΡΙΝΙΟ

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τα 1000 μέτρα Δημοτικών Σχολείων Γυμνασίων θα γίνονται στα Γραφεία της Διεύθυνσης Παιδείας Πολιτισμού &  Αθλητισμού Δαγκλή 27 Αγρίνιο.

Οι αθλητές και αθλήτριες του δρόμου του ενός  (1) km μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015, στα γραφεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου Δαγκλή 27 και στην : κ. Μπαλάσκα Χριστίνα, αφού πρώτα καταθέσουν  υπεύθυνη δήλωση ο Γονέας ή ο κηδεμόνας των μαθητών-τριών που θα συμμετάσχουν στο δρόμο του 1km, περί της καλής  υγείας τους.

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά τους όρους της φιλοξενίας, καθώς επίσης για  οποιαδήποτε πληροφορία τεχνικού ενδιαφέροντος επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο αγώνων ΘΑΝΑΣΗ ΜΟΥΡΤΖΙΑΠΗ Ph.D. στο τηλέφωνο 26410-23818 & 6973435373.

 

Καλό αγώνα

Η Οργανωτική Επιτροπή

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.