Παρασκευή, 23 Απριλίου, 2021

85 χρόνια Παναιτωλικός

Η σημερινή επέτειος των ογδόντα πέντε (85) χρόνων από την ίδρυση του Παναιτωλικού, γιορτάστηκε με λιτή τελετή από το ποδοσφαιρικό τμήμα στα αποδυτήρια, μετά το τέλος της προπόνησης παρουσία του προέδρου της ΠΑΕ Φώτη Κωστούλα και μελών του Δ.Σ., του προέδρου του Ερασιτέχνη Πάνου Στεργίου, του προέδρου των Παλαιμάχων Βασίλη Σταρακά.Ο κ. Κωστούλας έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή, τονίζοντας την προσπάθεια χιλιάδων ανθρώπων που έβαλαν το δικό τους στίγμα σ’ αυτή την πορεία. Απευθυνόμενος στους ποδοσφαιριστές επεσήμανε ότι αποτελούν τη συνέχεια αυτής της προσπάθειας. Τους κάλεσε να παραμείνουν προσηλωμένοι στο στόχο ως την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και τους περιμένει μια εξέχουσα θέση στην ιστορία, καθώς είναι εκείνοι που οδηγούν τον Παναιτωλικό σε μία από τις κορυφαίες διακρίσεις του.

Οι αρχηγοί της ομάδας και ο πρόεδρος έσβησαν τα κεράκια των γενεθλίων, υπό το χειροκρότημα των παρευρισκόμενων.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η επέτειος θα εορταστεί με διάφορες εκδηλώσεις σε όλη τη διάρκεια του 2011.Μεταξύ άλλων με :
– τη διεξαγωγή φιλικού αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα, της Ανδρικής ομάδας και της ομάδας των παλαιμάχων. Ήδη ζητήθηκε από τον ΠΑΟΚ (ο οποίος ιδρύθηκε επίσης το 1926) να συμμετάσχει με τις αντίστοιχες ομάδες του.
– χοροεσπερίδα που θα αποτελέσει την κεντρική εκδήλωση εορτασμού της επετείου, κατά την οποία θα τιμηθούν άνθρωποι με μεγάλη προσφορά στο Σύλλογο.
– την ίδρυση και λειτουργία Μουσείου Παναιτωλικού, για το οποίο ο Διευθύνων Σύμβουλος Μάκης Μπελεβώνης θα έρθει σε επαφή με ανθρώπους που θα συγκροτήσουν σχετική επιτροπή.
– την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία της Ακαδημίας και των Τμημάτων υποδομής, όπως και τη διεύρυνση του τμήματος σκάουτινγκ για τον εντοπισμό ταλέντων, προκειμένου εμπράκτως να τονιστεί ακόμα περισσότερο η διαχρονική σχέση του Παναιτωλικού με τη νεολαία της περιοχής.
– την «υιοθέτηση» του Αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Στράτου και την ανάδειξή του στο Πανελλήνιο, ως μνημείου τεράστιας ιστορικής και αρχαιολογικής αξίας, αλλά ταυτόχρονα εγκαταλειμμένου από την αδιαφορία των αρμοδίων. Με την κίνηση αυτή ο Παναιτωλικός, που στα 85 χρόνια της ιστορία του έχει σημαντική προσφορά και στον πολιτισμό, θέλει να υπενθυμίσει σε όλους την υποχρέωση ανάδειξης και αξιοποίησης της ιστορικής – πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας.

Ελπίδα όλων όμως είναι η επέτειος να εορτασθεί με την πολυπόθητη άνοδο που επιπλέον θα επιφέρει και τον π[περαιτέρω εκσυγχρονισμό του γηπέδου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.