Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 2020

Για 8η συνεχόμενη χρονιά “Θεάτρου Όψεις” στο Αιτωλικό – έναρξη στις 3 Ιουλίου

Με την κωμωδία “Οι Κόρες μου κι εγώ” του Ν. Βυζάντιου, από την Θεατρική Ομάδα του Π.Σ. “Χρήστος Καπράλος” του Παναιτωλίου, ξεκινούν οι φετινές θεατρικές παραστάσεις του 8ου “Θεάτρου Όψεις” 2019, την Τετάρτη 3 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, στο Υπαίθριο Θέατρο Αιτωλικού.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου “Το Αιτωλικό” και της Θεατρικής του Ομάδας για μια θεατρική συνάντηση ομάδων από όλη την Έλλάδα.
Το “Θεάτρου Όψεις” έγινε πια θεσμός στο πολιτιστικό τοπίο του Αιτωλικού, συμβάλλοντας στη θεατρική παιδεία και την προβολή της περιοχής, ενισχύοντας γενικότερα τους πολιτιστικούς δεσμούς της πόλης με φορείς και ανθρώπους που ασχολούνται με τον πολιτισμό και ειδικότερα με το Ερασιτεχνικό Θέατρο στην Αιτωλοακαρνανία και ευρύτερα.
Στα πλαίσια των θεατρικών  συναντήσεών του, ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος “το Αιτωλικό”, τιμά έναν άνθρωπο του Θεάτρου και των τεχνών, στον οποίο αφιερώνει το “Θεάτρου όψεις”.
“Ξεκινήσαμε  από καλλιτέχνες που κατάγονται από την περιοχή μας. Την πρώτη χρονιά, τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο Αιτωλικιώτης ηθοποιός Γιάννης Βογιατζής, τη δεύτερη ο συντοπίτης μας ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου, Χρήστος Καλαβρούζος. Ακολούθησε η Αιτωλικιώτισσα συγγραφέας και  κριτικός θεάτρου Ροζίτα Σώκου. Στη συνέχεια, ο ηθοποιός και θεατρικός συγγραφέας, Γιάννης Καλατζόπουλος, Το 2016 τιμήσαμε τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Κώστα Καζάκο. Το 2017, σειρά είχε ένας εργάτης του Θεάτρου, ο Σκηνογράφος Βασίλης Ραμμόπουλος, με μακρόχρονη θητεία στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου. Το 2018, τιμήθηκε η συντοπίτισσά μας, η ηθοποιός και συγγραφέας Έφη Παπαθεοδώρου. Όλοι τους, παραβρέθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους και τα θερμά τους λόγια στις τελετές λήξης του Θεσμού!”  
Δείτε περισσότερα εδώ:  https://theatropsis.weebly.com/

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.