Παρασκευή, 23 Απριλίου, 2021

«9 Μαΐου: Μία Μέρα Γεμάτη Ευρώπη για την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας»

«9 Μαΐου: Μία Μέρα Γεμάτη Ευρώπη για την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας»

evropi
Η 9η Μαΐου έχει οριστεί ως η Ημέρα Ευρώπης. Στο πλαίσιο του εορτασμού της, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας θα υλοποιήσει παράλληλες εκδηλώσεις τόσο για την Πρωτοβάθμια όσο και για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Οι εκδηλώσεις θα υλοποιηθούν ως εξής:

  • Τρίτη, 9 Μαΐου 2017 και ώρες 09:00-12:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Αγοράς Αργύρη «Ευρωπαϊκές Διαδρομές: Η τέχνη όχημα στην παιδαγωγική πράξη»

Η εκδήλωση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και στους γονείς μαθητών της εν λόγω βαθμίδας εκπαίδευσης. Θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο «EuropeanTheatrethroughRomeoandJuliet» στο οποίο συμμετέχουν εκπαιδευτικοί και μαθητές του ΓΕΛ Κ. Καστριτσίου. Το συγκεκριμένο πρόγραμμαείναι η πρώτη στρατηγική σύμπραξη Erasmus+ που εγκρίθηκε από τις συμμετέχουσες σχολικές μονάδες της ΠΔΕΔΕ με θέμα της το θέατροστην εκπαίδευση. Με αφορμή την παρουσίαση του θα αναλυθούν διάφορες πτυχές των προγραμμάτων Erasmus+. Επίσης την εκδήλωση θα τιμήσουν με εισηγήσεις και δράσεις τέχνης και εκπαίδευσης ο Καλλιτεχνικός Διεύθυντης του OperaStudio του ΔΗΠΕΘΕ κ. SeibelR. Michael και η Πανεπιστημιακός- Χορογράφος κ. Γαλάνη Μάρω. Παρόλα αυτά σημειώνεται ότι τον πρώτο και κύριο λόγο στην εν λόγω εκδήλωση θα έχουν οι παρευρισκόμενοι μαθητές μέσω σειράς δράσεων και παρουσιάσεων.

  • Τρίτη, 9 Μαΐου 2017 και ώρες 18:00-21:00 στο χώρο του Επιμελητηρίου Πατρών

«Η Ευρώπη μια Γειτονιά μια Αγκαλιά»

Η εκδήλωση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά είναι ανοιχτή και στο κοινό. Θα παρουσιαστούν έργα των μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων που συμμετέχουν στο δίκτυο TeachersforEurope (T4E) Αχαΐας και δρώμενα με θέμα την Ευρώπη. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης (EuropeDirect) και το Δίκτυο TeachersforEurope.

  • Τρίτη, 9 Μαΐου 2017 και ώρες 9:00-10:30

«Οι μαθητές της ΠΔΕΔΕ γίνονται για λίγο…περιφερειακοί σύμβουλοι»

Πρόκειται για μία κοινή δράση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, στην οποία μαθητές θα προσομοιώσουν το Περιφερειακό Συμβούλιο παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Απόστολου Κατσιφάρα και του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γιώργου Αγγελόπουλου. Αναλυτικά η δράση θα παρουσιαστεί στηνΚοινή Συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρηθεί τη Δευτέρα 8 Μαΐου και ώρα 11:00 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.