Παρασκευή, 14 Μαΐου, 2021

95 χρόνια περήφανης ιστορίας: «Χρόνια πολλά Παναιτωλικέ!»

95 χρόνια περήφανης ιστορίας: «Χρόνια πολλά Παναιτωλικέ!»

«Η 9η Μαρτίου θα μας θυμίζει πάντα πώς ξεκίνησαν όλα, πώς εξελίχθηκαν. Σαν σήμερα το 1926 εξέχουσες προσωπικότητες του Αγρινίου προχώρησαν στην ίδρυση ενός Συλλόγου που έμελλε να γίνει συνώνυμο της πόλης».

Τα παραπάνω τονίζει η ΠΑΕ Παναιτωλικός, ευχόμενη για τα 95 χρόνια ιστορίας της ομάδας. Ο Παναιτωλικός συμπληρώνει σήμερα 95 χρόνια ζωής. Οι ευχές συνοδεύονται και από ένα όμορφο βίντεο, με πρωταγωνιστές τους ποδοσφαιριστές της ομάδας και τον προπονητή , Τραϊανό Δέλλα.

«ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΦΙΛΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ!

Τεράστια η προσφορά του στον Αθλητισμό και στον Πολιτισμό. Μοναδική σε όλη τη χώρα η Φιλεκπαιδευτική δράση του, με τις Νυχτερινές Σχολές που λειτούργησε για 57 δίνοντας την ευκαιρία μάθησης σε χιλιάδες (άπορα ή ορφανά) παιδιά.

Ισχυρό το «δέσιμο» με την τοπική κοινωνία και τεράστιο το λαϊκό έρεισμα που έφερε η διαρκής προσφορά του. Πορεύτηκε ανεξάρτητος, ακέραιος, υπερήφανος, υπηρετώντας τις αρχές και αξίες που ενέπνευσαν τους ιδρυτές του.

Έζησε χαρές, επιτυχίες και διακρίσεις, βίωσε δυσκολίες και άσχημες στιγμές. Παρέμεινε σταθερός στο δρόμο που χάραξε και συνεχίζει με το κεφάλι ψηλά. Παραμένει, δεκαετίες τώρα, ο καλύτερος πρεσβευτής του Αγρινίου.

Σήμερα συμπληρώνει 95 χρόνια ζωής!

Το παρελθόν τον γεμίζει υπερηφάνεια

Το παρόν τον καθιστά δυνατό

Το μέλλον προδιαγράφεται αισιόδοξο

Χρόνια πολλά μοναδικέ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΕ ΜΑΣ!!!»

Οι ευχές του Ερασιτέχνη Παναιτωλικού:

«Ο ιστορικότερος σύλλογος του Αγρινίου στην πορεία του στον χρόνο έχει επιδείξει σημαντικές επιτυχίες και διακρίσεις, ενώ ταυτόχρονα άξιο αναφοράς είναι και το Φιλεκπαιδευτικό του έργο τόσο στην πόλη όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Με νοσταλγία και πολύ σεβασμό στην ιστορία και στους ανθρώπους που ίδρυσαν τον σύλλογο της καρδιάς μας και σε όλους που στα 95 χρόνια διαιώνισαν, διαιωνίζουν και αναπτύσσουν τον σύλλογό μας όλα αυτά τα χρόνια πορευόμενοι και προσηλωμένοι στις αρχές και αξίες του. Ενισχύοντας τους δεσμούς με την κοινωνία, διεκδικώντας να γίνεται κάθε μέρα πιο δυνατός, κάνοντας περήφανους όσους τον ακολουθούν.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ».

Με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα οι οργανωμένοι της Θύρας 6 εύχονται και αυτοί με τη σειρά τους «χρόνια πολλά» για τα 95 χρόνια ιστορίας του Παναιτωλικού που συμπληρώνονται σήμερα.

Αναφέρουν:

«Τρίτη 9 Μαρτίου 1926-Τρίτη 9 Μαρτίου 2021. 95 χρόνια ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΦΙΛΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ.

Χρόνια πολλά ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΑΡΑ μας. Χρόνια πολλά στον πρώτο, αν όχι τον μοναδικό, Σύλλογο στην Ευρώπη που συνδύασε τον αθλητισμό με την μόρφωση και γενικά την εκπαίδευση σε καιρούς που τίποτα δεν ήταν δεδομένο και εύκολο. Χρόνια πολλά στον Σύλλογο που σήκωσε την πόλη μας, την έκανε και την κάνει γνωστή σε όλη την Ελλάδα.

Χρόνια πολλά στον Σύλλογο που ανέδειξε τόσους και τόσους σπουδαίους παίχτες. Χρόνια πολλά στον Σύλλογο που έριξε τα τείχη των πολιτικών διακρίσεων και έκανε δεκτούς στα τμήματα του τους πάντες. Χρόνια πολλά στον Σύλλογο που πηγαίνει κόντρα σε κάθε κατεστημένο, το πλήρωσε και πάντα θα το πληρώνει ακριβά.

Χρόνια πολλά στην καψούρα μας, το μεράκι μας, την τσαντίλα, την πίκρα μας, το πείσμα μας, την περηφάνια μας. Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ για μας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας. Είναι βίωμα και συναίσθημα και τα συναισθήματα δεν περιγράφονται με λόγια, είναι για τον καθένα μοναδικά.

Είναι κάτι που οι παππούδες μας το έμαθαν στους πατεράδες μας και αυτοί με τη σειρά τους το μεταλαμπάδευσαν σε εμάς. Λίγες οι χαρές, άπειρες οι πίκρες αλλά τι να κάνεις;

Είπαμε, ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΚΙ ΟΠΟΥ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙ. Εμείς έτσι μάθαμε, να αγαπάμε τον Τίτορμο και την γαλαζοκίτρινη φανέλα, όχι τις κούπες και τις διακρίσεις. Άλλωστε η μεγαλύτερη κούπα που έχει κερδίσει ο Σύλλογος είναι η σχέση που έχει με το Αγρίνιο και τους απανταχού Αγρινιώτες, αυτό το πράγμα δεν σβήνει, δεν ξεγράφει με ΤΙΠΟΤΑ.

Χρόνια πολλά και πάλι στην μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου και υγεία σε όλους τους αθλητές μας. Μοναδική ευχή που θέλουμε να κάνουμε είναι του χρόνου να γιορτάσουμε τα γενέθλια στο σπίτι μας, όπως μας αξίζει κι όπως αξίζει στον Τίτορμο.

Ο ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ, Ο ΠΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ, ΕΙΝ’ Ο ΓΑΛΑΖΟΚΙΤΡΙΝΟΣ Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ!

ΥΓ. ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ ΜΑΣ»

Διαβάστε εκτενές αφιέρωμα για τα 95 χρόνια του Παναιτωλικού στο TitormosNet

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.