Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Aγροφυλακή..αυτό μας έλειπε!!!

Aγροφυλακή..αυτό μας έλειπε!!!

Γράφει η Δήμητρα Κουνέλη

( δημοσιογράφος στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ)
Υποθέτω ότι όλοι έχουμε ακούσει την παροιμία «όλα τα ΄χε η Μαριορή , ο φερετζές της έλειπε».
Και μάλλον ταιριάζει γάντι στην περίπτωση της επανασύστασης της παλιάς αγροφυλακής την ίδια στιγμή που η Αστυνομία έχει τόσες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό!
Αντί να δημιουργηθούν σύγχρονα τμήματα της ΕΛΑΣ, να ενισχυθούν οι Αστυνομικές Διευθύνσεις της Περιφέρειας , γιατί η εγκληματικότητα δεν είναι μόνο αθηναϊκό ή θεσσαλονικιώτικο φρούτο, η κυβέρνηση αποφάσισε να ξαναδημιουργηθεί η αγροφυλακή, άκουσον άκουσον!
Και καλά ας το παραβλέψουμε ότι τη δημιουργεί εκ νέου! Στους αγροφύλακες το μόνο που θα παρέχει είναι, προς το παρόν τουλάχιστον, στολές!!! Ούτε καν υπηρεσιακό αυτοκίνητο για τη μετακίνησή τους, θα χρησιμοποιούν , λένε , οι αγροφύλακες το δικό τους αυτοκίνητο και η πολιτεία- εργοδότης θα πληρώνει τη βενζίνη! Μιλάμε για βραβείο προχειρότητας!
Να μη σχολιάσω επίσης το γεγονός ότι μόνο «νέοι» δε θα μπορούν να χαρακτηριστούν οι αγροφύλακες που θα προσληφθούν, δεδομένου ότι θα δοθεί προτεραιότητα στους επιτυχόντες αντίστοιχου διαγωνισμού της περιόδου ’90-’93, θα είναι δηλαδή στην καλύτερη των περιπτώσεων σαραντάρηδες!
Όσο για το νομό μας και τις κτηματικές διαφορές, πολύ αμφιβάλω αν θα εκλείψουν με την εμφάνιση των αγροφυλάκων. Είναι γνωστή άλλωστε η εμμονή των Ελλήνων στις μηνύσεις, απλά οι αγροφύλακες θα παρίστανται ως μάρτυρες στα δικαστήρια, όπου θα πηγαίνουν με το δικό τους ΙΧ!

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.