Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Aθ.Παλιούρας: Σκληρός για τη διοικούσα, έτοιμος για την προεδρία της

Aθ.Παλιούρας: Σκληρός για τη διοικούσα, έτοιμος για την προεδρία της

Με δήλωσή του ο αγρινιώτης Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Αθανάσιος Παλιούρας ασκεί κριτική στη Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας του Αγρινίου και παράλληλα δηλώνει «έτοιμος από καιρό» να αναλάβει την προεδρία καταθέτοντας και τις προτάσεις του. Αναλυτικά η δήλωσή του:

 Ύστερα από ένα χρόνο λειτουργίας του αυτόνομου Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας φάνηκε η αναποτελεσματικότητα της διορισμένης Διοικούσας Επιτροπής. Χάθηκε ένας πολύτιμος χρόνος. Θα είναι τραγικό για το Πανεπιστήμιο να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση της στασιμότητας.

Είμαι έτοιμος από καιρό να αναλάβω την προεδρία και μέσα σ’ ένα χρόνο – όπως άλλωστε έχω δηλώσει στο Υπόμνημα προς την Υπουργό Παιδείας το 2010 – να οργανωθεί το αυτόνομο Πανεπιστήμιο για να προχωρήσει με: α) οργάνωση των υπηρεσιών, β) ορισμό Γενικού Γραμματέα, γ) οικονομική αυτοτέλεια, δ) επιτροπή ερευνών με ειδικό λογαριασμό προγραμμάτων, ε) φοιτητική εστία, στ) αναζήτηση και αποδοχή χορηγίας (σε κτήρια και δωρεές), ζ) έναρξη διαδικασιών Πανεπιστημιούπολης κ.λ.π.

Το Πανεπιστήμιο διαθέτει ικανούς προέδρους και μέλη ΔΕΠ Τμημάτων, ευσυνείδητο διοικητικό προσωπικό που πρέπει να ενισχυθεί με ειδικούς, φοιτητές με προσόντα και αγωνιστική διάθεση και μια κοινωνία στην πόλη που είναι έτοιμη να συμπαρασταθεί.

Σε συνεργασία με όλους τους φορείς μπορούμε να προχωρήσουμε.

Δεν είναι ώρα για λόγια. Να σημειώσω μόνο πως για να λειτουργήσει αποτελεσματικά το Πανεπιστήμιο ο Πρόεδρος πρέπει να δουλεύει όλο το εικοσιτετράωρο και δεν φτάνει.

 Αγρίνιο 14.4.2011

Καθηγητής Αθανάσιος Παλιούρας

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.