Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020

Aιχμηρή απάντηση του Ακροπόλ στο δήμο Μεσολογγίου

Για τις «Θεσμοφοριάζουσες»

CC48AAC68F8F6E00720FAF31763575B5Διαφορετική εκδοχή από αυτή του δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου δίνει ο Θεατρικός Οργανισμός ΑΚΡΟΠΟΛ αναφορικά με την ματαίωση της παράστασης «Θεσμοφοριάζουσες» στο αρχαίο Θέατρο Οινιάδων.
Μια εκδοχή που για λόγους δεοντολογίας θα πρέπει να αναφέρουμε και σύμφωνα με την οποία ο Θεατρικός Οργανισμός ΑΚΡΟΠΟΛ για λόγους ανωτέρας βίας, δηλαδή έκτακτων καιρικών φαινομένων, προχώρησε σε αναβολή παραστάσεων, αναβολή που επέβαλε τον επαναπρογραμματισμό της καλοκαιρινής περιοδείας με κόστος πολλαπλάσιο για ίδιο και «με μόνο σκοπό να ικανοποιήσει τους χιλιάδες θεατές που ήθελαν και δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν την επιτυχημένη παράσταση «Θεσμοφοριάζουσες» σε σκηνοθεσία Γ. Κιμούλη, έχοντας ως αξιακό πυρήνα τη σχέση του θεατή με το καλλιτεχνικό δρώμενο και όχι το κέρδος», όπως αναφέρει.
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο κ.Θεοφάνης Κιρκινέζος , Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος ,του Θεατρικού Οργανισμού ΑΚΡΟΠΟΛ, για τον επαναπρογραμματισμό ενημερώθηκαν εγκαίρως όλες οι κατά τόπους αρχές και δη αυτές της Ιεράς Πόλης του Μεσολογγίου- σύμφωνα με την υπογεγραμμένη σύμβαση. «Επικοινωνήσαμε εγκαίρως με τους υπεύθυνους στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου για να βρεθεί άλλη κατάλληλη ημερομηνία για την πραγματοποίηση της παράστασης και δεν λάβαμε καμία απάντηση. Μας απάντησαν μόνο προφορικώς ότι η δημοτική αρχή είναι “θυμωμένη” μαζί μας και αρνείται να μας δώσει νέα ημερομηνία», υποστηρίζει ο κ.Κιρκινέζος
Τονίζει παράλληλα πως «η οποιαδήποτε ανάμειξη του σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή της παράστασης, Γιώργου Κιμούλη, και οι διάφορες ιστορίες φαντασίας ουδεμία σχέση έχουν με την αιτία της αναβολής, είναι ατυχείς έως και βλακώδεις και η διερεύνηση της προέλευσης τους έχει ενδιαφέρον για περαιτέρω νομική αξιοποίηση».
Χαρακτηριστικό πάντως είναι πως ο μεσολογγίτης στην καταγωγή πρόεδρος του Ακροπόλ υπενθυμίζει την περυσινή αντιπαράθεση του δήμου με το σκηνοθέτη Θ. Μουμουλίδη για την παράσταση «Μίκης Θεοδωράκης: Ποιος τη ζωή μου…» , δεν παραλείπει με νόημα να αναφέρει πως «οι Μεσολογγίτες και οι Μεσολογγίτισσες στις τελευταίες εκλογές , όπως όλοι γνωρίζουμε, “επιβράβευσαν” το έργο της δημοτικής αρχής με την ψήφο τους» και να διαμηνύσει και τα εξής:
Τέλος, όχι με το ρόλο μου ως Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου του Θεατρικού Οργανισμού ΑΚΡΟΠΟΛ, αλλά ως ανθρώπου υπερήφανου για την καταγωγή του από την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, θέλω να απευθυνθώ στον αντιδήμαρχο που εκδίδει δελτία τύπου και απειλεί, και να του επισημάνω πως έμπρακτη πράξη σεβασμού προς τον Πολιτισμό θα ήταν να πληρώσει τους καθηγητές μουσικής του Ωδείου της πόλης, το οποίο καταρρέει».

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. filp

    Αγαπητοι του ΑΚΡΟΠΟΛ
    Για το “ψητο” δεν λετε τιποτα.
    Μια χουφτα αερολογιες μονο .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.