Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022

Aιχμηρός ο Πορφύρης ρίχνει την ευθύνη στον Κωνσταντάρα

Aιχμηρός ο Πορφύρης ρίχνει την ευθύνη στον Κωνσταντάρα

porfiris1

Oσυνδυασμός «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» του Δημάρχου Θέρμου κ. Θεόδωρου Πορφύρη, επιρρίπτει στην αντιπολίτευση την ευθύνη για το ναυάγιο στις διεργασίες για συναίνεση. Εξέδωσε ανακοίνωση καυστική για τη στάση του Σπύρου Κωνσταντάρα.  «Ο κ. Πορφύρης κρατά την υπόσχεση που έδωσε στους δημότες προεκλογικά στις εκλογές του 2010 για αποχώρησή του από τη θέση του Δημάρχου και επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά και μέσω της ανακοίνωσης αυτής τη θέση του ότι δεν θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος. Ταυτόχρονα, αντικρούει  ως ψευδή και συκοφαντικά όσα ο κ. Κωνσταντάρας του καταμαρτυρεί μέσω του τύπου και στα οποία τον κατηγορεί ανερυθρίαστα με ψευδή στοιχεία για ανευθυνότητα και πολιτικό ψέμα, στοιχεία εξόχως χαρακτηριστικά της πολιτικής συμπεριφοράς του κ. Κωνσταντάρα” αναφέρει μεταξύ άλλων και επισυνάπτει το προς υπογραφή κείμενο μεταξύ των αρχηγών των συνδυασμών, το οποίο, όπως υποστηρίζει, αρνήθηκε να υπογράψει ο κ. Σπύρος Κωνσταντάρας. Αναλυτικά:

Α  Ν  Α  Κ  Ο  Ι  Ν  Ω  Σ  Η

του συνδυασμού στον Δήμο Θέρμου

«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ»

Σε συνέχεια της πρότασης του αρχηγού του συνδυασμού «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» και Δημάρχου Θέρμου κ. Θεόδωρου Πορφύρη, όπως αυτή επικυρώθηκε ομόφωνα από τα μέλη της παράταξης στη συνάντηση της 19ης Ιανουαρίου 2014, για από κοινού κάθοδο στις προσεχείς δημοτικές εκλογές του συνδυασμού της συμπολίτευσης μ’ αυτόν της αντιπολίτευσης με υποψήφιο Δήμαρχο κοινής αποδοχής και μετά την αποτυχία των προσπαθειών που έγιναν για την επίτευξη του στόχου αυτού, γνωστοποιούμε στους δημότες του Δήμου Θέρμου τα ακόλουθα:

Κατ’ αρχήν, επειδή πολλά ακούστηκαν και δημοσιεύθηκαν στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την παραπάνω αναφερόμενη συνάντηση, για ευνόητους λόγους δεν απαντήσαμε στα αιχμηρά δημοσιεύματα της αντιπολίτευσης.

Τώρα, όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να δημοσιοποιήσουμε τα βασικά εκείνα στοιχεία που αναφέρονται στις ευθύνες της ναυάγησης των αντίστοιχων προσπαθειών για την επίτευξη της συναίνεσης, προκειμένου οι πολίτες να σχηματίσουν εμπεριστατωμένη άποψη για τις αντίστοιχες πρακτικές και το σκεπτικό δράσης της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης.

Γι’ αυτό, επικεντρωνόμαστε στο πιο πρόσφατο σχετικό δημοσίευμα της αντιπολίτευσης, όπου αποδίδεται η ευθύνη για το ναυάγιο των κινήσεων στην πλευρά της συμπολίτευσης και ειδικότερα στον Δήμαρχο και διανθίζεται η άποψή τους αυτή με σωρεία αναληθειών και ανακριβειών, αναφερόμενο σε υποτιθέμενη άρνηση του Δημάρχου κ. Θεόδωρου Πορφύρη να συνυπογράψει με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης κ. Σπύρο Κωνσταντάρα κείμενο επιβεβαίωσης της συνεργασίας.

Η δημοσίευση στη συνέχεια του αναφερόμενου κειμένου με την υπογραφή μόνο του Δημάρχου θεωρούμε πως συνιστά υπεραρκετό αποδεικτικό στοιχείο της αλήθειας που ανατρέπει πλήρως το ψεύδος πάνω στο οποίο στηρίχθηκε η δημοσιευθείσα άποψη της αντιπολίτευσης και πιο συγκεκριμένα του αρχηγού της κ. Σπύρου Κωνσταντάρα.

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται πανηγυρικά η αναξιοπιστία και η αφερεγγυότητα του αρχηγού της αντιπολίτευσης κ. Σπύρου Κωνσταντάρα, καθώς είναι ακόμη νωπή στη μνήμη των πολιτών του Δήμου Θέρμου η γραπτή δήλωσή του πριν τις δημοτικές εκλογές  του 2010, που δημοσίευσε στα μέσα ενημέρωσης και διένειμε μάλιστα και σε φυλλάδιο στους πολίτες σε όλο τον Δήμο Θέρμου, όπου περιλαμβανόταν η απόφασή του για αποχώρηση από την αρχηγία του συνδυασμού του και μη υποβολή υποψηφιότητας για τη θέση του Δημάρχου, την οποία, βέβαια, στη συνέχεια δεν τήρησε, αφού συμμετείχε στις εκλογές ως υποψήφιος Δήμαρχος επικεφαλής του συνδυασμού του. Πιο πρόσφατα, βέβαια, από την περίοδο των εθνικών εκλογών του 2012 και μετέπειτα, κατά τις οποίες ο κ. Κωνσταντάρας έθεσε υποψηφιότητα για βουλευτής, είναι γνωστή σε όλους η μόνιμη επωδός του ιδίου κατά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για μη υποβολή εκ νέου υποψηφιότητας για τη θέση του Δημάρχου. Δεν γνωρίζουμε, βέβαια, αν οι κινήσεις αυτές του κ. Κωνσταντάρα υποκρύπτουν την πρόθεσή του να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για τη θέση του Δημάρχου ή του Δημοτικού Συμβούλου, πιθανότητα που δεν θα μας εξέπληττε, αν κρίνουμε από την ως τώρα αφερέγγυα στάση του.

Κι επιπλέον, έρχεται τώρα ο κ. Κωνσταντάρας να αμφισβητήσει τη φερεγγυότητα του Δημάρχου κ. Θεόδωρου Πορφύρη. Δυστυχώς, όμως, για τον ίδιο τα γεγονότα τον διαψεύδουν κατηγορηματικά.

Ο κ. Πορφύρης κρατά την υπόσχεση που έδωσε στους δημότες προεκλογικά στις εκλογές του 2010 για αποχώρησή του από τη θέση του Δημάρχου και επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά και μέσω της ανακοίνωσης αυτής τη θέση του ότι δεν θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος. Ταυτόχρονα, αντικρούει  ως ψευδή και συκοφαντικά όσα ο κ. Κωνσταντάρας του καταμαρτυρεί μέσω του τύπου και στα οποία τον κατηγορεί ανερυθρίαστα με ψευδή στοιχεία για ανευθυνότητα και πολιτικό ψέμα, στοιχεία εξόχως χαρακτηριστικά της πολιτικής συμπεριφοράς του κ. Κωνσταντάρα.

Αλήθεια, τι έχει να αντιπαραθέσει ο κ. Κωνσταντάρας σ’ αυτά; Περιμένουμε με πολύ ενδιαφέρον τη σχετική τοποθέτησή του.

Τέλος, αφήνεται στους πολίτες του Δήμου Θέρμου η σύγκριση συμπεριφορών και στάσεων των δημοτικών αρχόντων της περιοχής τους, και εν προκειμένου του κ. Θεόδωρου Πορφύρη και του κ. Σπύρου Κωνσταντάρα, και γι’ αυτό, θεωρούμε πως το κείμενο που δημοσιεύεται στη συνέχεια, το οποίο υπέγραψε ο κ. Πορφύρης και αρνήθηκε να υπογράψει ο κ. Κωνσταντάρας, αποτελεί ικανό στοιχείο για την αποκάλυψη της αλήθειας που με τόση δολοπλοκία προσπάθησε να συγκαλύψει η αντιπολίτευση.

Θέρμο, 15-02-2014

Εκ μέρους της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Ο αρχηγός του συνδυασμού και Δήμαρχος Θέρμου

Θεόδωρος Πορφύρης

Ακολουθεί το προς υπογραφή κείμενο μεταξύ των αρχηγών των συνδυασμών, το οποίο αρνήθηκε να υπογράψει ο κ. Σπύρος Κωνσταντάρας

unnamed

Θέματα που ενδιαφέρουν

5 Σχόλια

 1. ΠΕΡΙΚΛΗΣ

  Τον κο Κωνσταντάρα τον γνωρίζω από τη μια φορά που τον είδα στις προηγούμενες εκλογές στο χωριό μου, όταν ήταν εκεί με κάποιον απο τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του.”Άνθρωπο που μιλάει ειρωνικά, που εχει έτοιμες απαντήσεις σε ερωτήματα για τα προβλήματα του χωριού μην τον εμπιστεύεστε” είπα στους γονείς μου. Τον κο. Κασόλα δεν τον γνώριζα. Σήμερα όμως που έτυχε να τον ακούσω μου φτάνει για να σχηματίσω γνώμη για το ήθος του και τις γνώσεις του. Μάκάρι να συνεχίσει και εμείς, που δεν είμαστε μόνιμοι κάτοικοι του χωριού και ίσως μπορούμε καλύτερα να διακρίνουμε ποιος ενδιαφέρεται αληθινά να ξέρει ότι θα είμαστε μαζί του.

 2. ΑΙΣΧΥΛΟΣ

  ΤΙ ΚΑΡΟ ΤΡΑΒΑΣ ΡΕ ΠΟΡΦΥΡΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΘΕΜΑ; ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΠΕΒΑΛΕΣ ΤΟΝ ΚΑΣΟΛΑ; ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΞΙΖΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ. ΑΜΑ ΘΕΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΦΥΓΕ. ΑΜΑ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙΣ ΚΑΤΣΕ. ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΥΟΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΕΙΜΕΘΑ ΜΟΝΟΗΓΕΤΙΚΟΙ. ΑΛΛΑ ΤΙ ΣΟΥ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΝΤΑΡΑΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΕΡΙΚΛΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΣΑΙ ΦΕΡΕΦΩΝΟ ΤΟΥ ΠΟΡΦΥΡΗ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ OI I.P. ΚΑΙ ΠΗΡΑΜΕ ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ.

 3. ruter 23

  ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ, ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΟΥ ΠΡΟΤΙΘΕΜΑΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΩ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΩ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΤΙΒΟ ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΡΜΟΥ.
  ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
  ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΥΔΗΣ
  ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ
  ΤΕΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
  ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

 4. ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΚΟΣ

  Λυπάμαι για έναν νέο άνθρωπο πολιτικό με φιλοδοξίες, όπως ο Σπύρος Κωνσταντάρας, να χρησιμοποιεί πολιτικές μεθόδους πεντηκονταετίας εν έτει 2014. Ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική ώστε, αναθεωρώντας κάποιοι τις απόψεις τους, να στηριχθεί το ενιαίο ψηφοδέλτιο και να λυθούν επιτέλους οργανωμένα και από κοινού τα προβλήματα στον τόπο μας. ΚΟΥΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ (Μισορεματιανός)

 5. γιώργος

  με ψέματα δε κερδίζεις η δημαρχία πάρτε το χαμπάρι!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.