Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου, 2020

“Aναγκαία η νομιμοποίηση λειτουργίας των ιχθυοτροφείων της Λιμνοθάλασσας”

IMG_2512O Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου πραγματοποίησε στην έδρα του σύσκεψη μεταξύ των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και των συνεταιρισμών των φυσικών ιχθυοτροφείων της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου με σκοπό την διερεύνηση , ανάλυση και αποσαφήνιση του ζητήματος της νομιμοποίησης των ιχθυοτροφείων.

Ενημερώνοντας για τη σύσκεψη ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου υπογραμμίζει πως η νομιμοποίηση της λειτουργίας των ιχθυοτροφείων τόσο από περιβαλλοντικής πλευράς (έκδοση περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας τους) όσο και από πολεοδομικής πλευράς( πολεοδομική άδεια κτιριακών εγκαταστάσεων ) είναι αναγκαία καθώς καλύπτει την σύννομη δραστηριοποίηση των συνεταιρισμών όσο και την συμμετοχή τους σε προγράμματα αλιείας , ενισχύοντας την φιλοπεριβαλλοντική λειτουργία τους καθώς και το αλιευτικό εισόδημα. Ο διάλογος μεταξύ των συναρμόδιων υπηρεσιών καθώς και των συνεταιρισμών υπήρξε γόνιμος και ειλικρινής καθώς διαφαίνεται πως ο προγραμματισμός πρωτοβουλιών από τις υπηρεσίες και τους αλιείς είναι δυνατόν να επιλύσει το χρονίζον αυτό ζήτημα επωφελεία όλων.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ, Γιαννόπουλος Ντίνος μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου ,ο Δημοτικός Σύμβουλος εντεταλμένος για θέματα αγροτικής ανάπτυξης κ. Κότσαλος Ανδρέας, το μέλος του ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης κ. Φουρνιώτης, ο Διευθυντής περιβάλλοντος και χωρικού σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Τσακαρέστος μαζί με την κ. Σιδέρη ., ο κ. Αθανασόπουλος από την διεύθυνση ανάπτυξης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης , η κ. Ντζούφρα από την Εποπτεία Αλιείας της Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας , στελέχη του Φορέα Διαχείρισης καθώς και οι εκπρόσωποι των συνεταιρισμών της λιμνοθάλασσας. Ενώ κλήθηκαν δεν παρίσταντο η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου και η Αιτωλική Αναπτυξιακή δηλώνοντας τηλεφωνικά την βούληση τους να συμμετάσχουν σε επόμενη συνάντηση .

Στο τέλος της σύσκεψης εργασίας ο Πρόεδρος του ΦΔ/ΛΜ κ. Περγαντής Φώτης επισήμανε τον στρατηγικό χαρακτήρα της εμπλοκής του Φορέα στην διαδικασία νομιμοποίησης των φυσικών ιχθυοτροφείων και δήλωσε αρωγός κάθε προσπάθειας για την ανάπτυξη της βιώσιμης αλιείας στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου προσδιορίζοντας τις μελλοντικές ενέργειες του Φορέα επι του θέματος.

IMG_2513

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.