Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020

Aναπτυξιακά θέματα απασχόλησαν τη Λιμενική Επιτροπή

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟΠραγματοποιήθηκε σήμερα συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής του Λιμενικού Ταμείου Αιτωλοακαρνανίας. Κάποια από τα σημαντικά θέματα που συζητήθηκαν  είχαν καθαρά αναπτυξιακό χαρακτήρα.

Αποφασίστηκε λοιπόν να ξεκινήσουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ίδρυση υδατοδρομίου. “Το ζήτημα αυτό έχει απασχολήσει την Λιμενική Επιτροπή εξαρχής και παρακολουθείται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα από την παρούσα διοίκηση του Λ.Τ. έτσι ώστε εφόσον τηρούνται οι όροι και προϋποθέσεις να μην μείνει μόνο στα χαρτιά, αλλά να αποτελέσει ένα ακόμη κρίκο στη συνολική αναπτυξιακή δράση που πρέπει να έχει η περιοχή¨αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επιπροσθέτως αποφασίστηκε η βελτίωση του ανατολικού λιμένα έτσι ώστε να αξιοποιηθεί στην πράξη ένα σχεδόν εγκαταλελειμμένο τμήμα του, να αποφεύγεται ο ελλιμενισμός σκαφών χωρίς την καταβολή του αντίστοιχου τέλους και να μην λαμβάνει χώρα η αγκυροβόληση σκαφών στο θαλάσσιο χώρο της λεκάνης του λιμένα, κατά μήκος του διαύλου.

Επιπλέον αποφασίστηκε η άμεση αποκατάσταση των ζημιών που έχει υποστεί το αλιευτικό καταφύγιο και είναι αναγκαίες τόσο για την ασφάλεια των αλιευτικών σκαφών, όσο και των αλιέων και πολιτών, αλλά και του ίδιου καταφυγίου που μπορεί να υποστεί επιπρόσθετες σημαντικές φθορές εάν δεν επισκευασθεί. Πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο εκκρεμεί τα τελευταία χρόνια για διάφορους λόγους και τώρα πλέον αντιμετωπίζεται.

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε ο ορισμός επιτροπής για την επικαιροποίηση των δικαιολογητικών των καταστημάτων που είναι στις περιοχές αρμοδιότητας του Λ.Τ. Η επιτροπή θα αποτελείται από ένα πολιτικό μηχανικό, ένα δικηγόρο και ένα μέλος της Λ.Ε. Τα δύο πρώτα μέλη θα προκύπτουν μετά από αίτηση του Λ.Τ. στους αντίστοιχους συλλογικούς φορείς. Τέλος αποφασίστηκε η δημιουργία ιστοσελίδας που θα περιλαμβάνει ενημερωτικό υλικό για θέματα αρμοδιότητας Λ.Τ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.