Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2020

Aνησυχία για δύο ιστορικά γεφύρια του Βάλτου

Η γέφυρα Τέμπλας
Η γέφυρα Τέμπλας
Η γέφυρα Αυλακίου σήμερα
Η γέφυρα Αυλακίου σήμερα

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί για δύο γεφύρια-μνημεία του ορεινού Βάλτου. Ο τεράστιος όγκος του νερού του Αχελώου (σε συνδυασμό με τα φερτά υλικά  πέτρες, ξύλα) σκέπασε τα τοξωτά γεφύρια του Αυλακίου και της Τέμπλας των Βρουβιανών και υπάρχουν πληροφορίες για σοβαρές ζημιές σε αυτά.
Πριν λίγο ο δήμαρχος Αμφιλοχίας  Απόστολος Κοιμήσης βρέθηκε στα γεφύρια για να εκτιμήσει την κατάσταση , ωστόσο ακόμη δεν υπάρχει ακριβής εικόνα για το μέγεθος της καταστροφής.Ειδικότερα η γέφυρα Τέμπλας παραμένει πλήρως σκεπασμένη από τα νερά ενώ και στη γέφυρα Αυλακίου τμήμα της έχει ήδη εντοπιστεί με σοβαρές ζημιές. Σημειωτέον πως η βροχόπτωση στην ευρύτερη περιοχή συνεχίζεται με έντονο ρυθμό.
Τα δύο γεφύρια εκτός από σημαντικά μνημεία παλαιάς αρχιτεκτονικής είναι και απολύτως λειτουργικά καθώς συνδέουν τον ορεινό Βάλτο Αιτωλοακαρνανίας  με την Ευρυτανία και την Καρδίτσα.
Ελπίδα όλων είναι όταν υποχωρήσουν τα νερά και διαφανεί η ακριβής κατάσταση να μην επιβεβαιωθούν οι φόβοι για ανεπανόρθωτη καταστροφή των δύο γεφυριών.Γενικότερα πάντως οι κάτοικοι των ορεινών χωριών του Βάλτου αλλά και της  Κοιλάδας του Αχελώου σοκαρισμένοι παρακολουθούν τις καταστροφές χωρίς προς το παρόν να είναι σε θέση να κάνουν το παραμικρό.

Η γέφυρα Τέμπλας υπο κανονικές συνθήκες
Η γέφυρα Τέμπλας υπο κανονικές συνθήκες
Η γέφυρα Αυλακίου
Η γέφυρα Αυλακίου

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.