Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020

Aνησυχία για τα αδέσποτα στο Παναιτώλιο

blogger-image-1500345468Σε μόνιμη «πληγή», τείνει να καταστεί η παρουσία δεκάδων αδέσποτων σκύλων στο Παναιτώλιο, στο κέντρο και σε όλο σχεδόν το μήκος του, από την περιοχή της Ερμίτσας μέχρι και τα Αμπάρια.
Το ανησυχητικό της υπόθεσης δεν αφορά μόνο την παρουσία των αδέσποτων σκύλων, αλλά στο γεγονός ότι
πολλοί συμπολίτες έχουν πέσει θύματα επιθέσεων, σοβαρών σε ορισμένες περιπτώσεις και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το οποιοδήποτε ενδεχόμενο.
Το πρόβλημα υπάρχει αρκετά χρόνια τώρα στην ευρύτερη περιοχή, ωστόσο έχει γιγαντωθεί επικίνδυνα την τελευταία τριετία, με τα συμπαθή κατά τα άλλα τετράποδα να έχουν πολλαπλασιαστεί επικίνδυνα και να αποτελούν απειλή τόσο για την σωματική ακεραιότητα πεζών αλλά και οδηγών, αλλά και για τη δημόσια υγεία.
Κατά κοινή ομολογία και δεν πρέπει να κρυβόμαστε, δεν πάει άλλο με το συγκεκριμένο θέμα και πριν θρηνήσουμε θύματα και υπάρξουν χειρότερες καταστάσεις, οφείλουμε να προειδοποιήσουμε τις αρχές, να επιληφθούν.
Δήμος, Αστυνομία, Εισαγγελία, Φιλοζωικό Σωματείο μπορούν να συνεργαστούν, χωρίς να υπάρξουν ακραίες λύσεις, αφού δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια εφησυχασμού.

panaitolionews.blogspot.gr 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.