Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

Aνοίγονται προοπτικές συνεργασίας της Ρουμανίας με την Περιφέρεια

Aνοίγονται προοπτικές συνεργασίας της Ρουμανίας με την Περιφέρεια

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Οι δυνατότητες συνεργασίας της Ρουμανίας με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συζητήθηκαν στη διάρκεια συνάντησης που είχε ο Πρέσβης της Ρουμανίας κ. Λουτσιάν Φάτου με τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κωνσταντίνο Καρπέτα και τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργο Αγγελόπουλο.

Οι κ. Αγγελόπουλος και Καρπέτας αναπλήρωσαν στη συνάντηση τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα ο οποίος είχε έκτακτες συναντήσεις με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα και τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκο.

Όπως τόνισε ο κ. Αγγελόπουλος η Δυτική Ελλάδα αποτελεί τουριστικό προορισμό για τους Ρουμάνους, καθώς πάνω από 500.000 τουρίστες επισκέφθηκαν φέτος τη χώρα μας, μεταξύ άλλων και την περιοχή μας, ενώ έκανε αναφορά στις κοινές θρησκευτικές ρίζες και στις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για ανάπτυξη και αναβάθμιση του θρησκευτικού τουρισμού.

Επιπλέον από την πλευρά του κ. Φάτου, επισημάνθηκε πως πλέον αυτή τη χρονική περίοδο η Ρουμανία βρίσκεται στη διαρρύθμιση Περιφερειών και πέρα από τις εμπορικές, πολιτιστικές και τουριστικές συναλλαγές με την περιοχή που τον ενδιαφέρουν είναι σε προτεραιότητά τους η συνεργασία στο επίπεδο Περιφερειών στην Επιτροπή της Ευρώπης και στα λοιπά ευρωπαϊκά όργανα.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι πρόθυμη να διευρύνει το Πρωτόκολλο Συνεργασίας που υπήρχε μεταξύ των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και στο πλαίσιο των Περιφερειών.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει μεγάλη εμπειρία σε αυτό το ζήτημα, καθώς ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας είναι τακτικό μέλος της Επιτροπής Περιφερειών» επεσήμανε ο κ. Καρπέτας.

Στο τέλος της συνάντησης έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και από τις δύο πλευρές.

Ο Πρέσβης της Ρουμανίας βρίσκεται στην Πάτρα επ’ ευκαιρίας της τελετής ανάληψης των καθηκόντων της Επιτίμου Προξένου της Ρουμανίας, δικηγόρου Μαριάννας – Βαλέριας Κρατσιούν. Να σημειωθεί πως το Επίτιμο Προξενείο έχει δικαιοδοσία σε ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.