Σάββατο, 8 Αυγούστου, 2020

Aντίλογος αστυνομικών στις θέσεις Παναιτωλικού

Σήμερα ο Παναιτωλικός με ανακοίνωσή του (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη στάση και μια σειρά επιλογών της Αστυνομίας στον χθεσινό αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Ωστόσο όπως είναι αναμενόμενο αντίλογος διακινείται στις τάξεις της τοπικής αστυνομίας που δεν δέχεται επ’ ουδενί όσα της καταμαρτυρά ο Παναιτωλικός.
Έμπειροι αξιωματικοί της Αστυνομίας μιλώντας στο agrinionews.gr απάντησαν σε επιχειρήματα του Παναιτωλικού επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως «ρόλος της αστυνομίας δεν είναι να κάνει τον ταξιθέτη στο γήπεδο». Συγκεκριμένα επειδή ο Παναιτωλικός υποστηρίζει πως «περίπου 70-80 άτομα με καλυμμένα διακριτικά του ΠΑΟ, μπήκαν με εισιτήριο στην κερκίδα από διάφορες Θύρες της μικρής κερκίδας και μετακινήθηκαν ανενόχλητοι στη Θύρα 3, όπου τελικά δημιούργησαν πυρήνα με την ανοχή των Αστυνομικών οργάνων» από αστυνομικοί επισημαίνουν πως εσωτερικά οι θύρες δεν διαχωρίζονται με κάγκελα και οποιοσδήποτε μπορεί να μετακινηθεί από θύρα σε θύρα. Σημειωτέον χθες στον αγώνα οπαδοί του Παναθηναϊκού εισήλθαν (ως μεμονωμένοι που είχαν τη δυνατότητα) με εισιτήριο στις Θύρες 3-5 πιθανότατα και στις 4 και 4Α και εν συνεχεία συγκεντρώθηκαν στη Θύρα 3.
Επισημαίνουν εξάλλου στελέχη της αστυνομίας πως λειτουργία ζώνης ελέγχου περιμετρικά του γηπέδου υπήρχε και πως αυτή δεν μπορούσε να γίνει σε μακρινές αλλά σε κοντινές οδούς στο γήπεδο όπως και έγινε. Για το λόγο αυτό από το μπλόκο της στις Οδούς Βλοχού και Βλαχοπούλου δεν πέρασαν οπαδοί του Παναθηναϊκoύ χωρίς εισιτήρια. Αρνούνται επίσης τα στελέχη της την άποψη του Παναιτωλικού πως οπαδοί του Παναθηναϊκού που έφθασαν κοντά στη Θύρα 3 και τελικά συγκρατήθηκαν εκτός γηπέδου προκάλεσαν σημαντικές φθορές. «Χάρις στον τρόπο που η αστυνομία έδρασε αποφεύχθηκαν οι σημαντικές φθορές. Μόνο σπάσιμο ενός καθρέπτη και μια γρατσουνιά υπήρξαν σε οχήματα. Οι οπαδοί απωθήθηκαν μακρυά από το γήπεδο» αναφέρει στο agrinionews.gr αστυνομικός.
Επισημαίνουν εξάλλου τα στελέχη της Αστυνομίας πως όπως προβλέπει ο αθλητικός νόμος στο γήπεδο οι σωματικοί έλεγχοι γίνονται από την ιδιωτική εταιρία και η Αστυνομία επεμβαίνει στις περιπτώσεις που οι οπαδοί τον αρνηθούν. Ουσιαστικά έτσι απαντάται η αναφορά του Παναιτωλικού πως «οπαδοί παρά τον σωματικό έλεγχο που έκαναν (;) τα Αστυνομικά όργανα κατά την είσοδο είχαν μαζί τους σιδερολοστούς, κροτίδες, καπνογόνα και άλλα απαγορευμένα αντικείμενα». Σύμφωνα μάλιστα με την άποψη των αστυνομικών δεν απειλήθηκε (και χάρις στον τρόπο με τον οποίο έδρασε η Αστυνομία) η ακεραιότητα όσων φιλάθλων του Παναιτωλικού βρίσκονταν στη Θύρα 3 , μεταξύ των οποίων παιδιά των Τμημάτων Υποδομής και συνοδοί τους οι οποιοι εν τέλει μεταφέρθηκαν σε άλλη κερκίδα.
Κριτική στην Αστυνομία κάνει ο Παναιτωλικός χαρακτηρίζοντας «πρωτοφανή απόφαση της Αστυνομία την ταυτόχρονη αποχώρηση, που έδωσε τη δυνατότητα σε οπαδούς που έφεραν διακριτικά του Παναθηναϊκού να επιτεθούν εναντίων ανύποπτων φιλάθλων του Παναιτωλικού και στη συνέχεια να δημιουργήσουν εστίες έντασης και επεισοδίων σε διάφορα σημεία της πόλης και την πρόκληση φθορών ή καταστροφών». Σύμφωνα με τους αστυνομικούς που μίλησαν στο agrinionews.gr η Αστυνομία επέλεξε αυτό τρόπο γιατί δεν μπορούσε να συνοδεύσει μεμονωμένες μετακινήσεις οπαδών προς πολλές κατευθύνσεις. «Η πρακτική είναι οι οπαδοί μετά τον αγώνα να μετακινούνται οργανωμένα προς μία κατεύθυνση. Εν προκειμένω επιλέξαμε αυτόν τον τρόπο για να μην προκύψουν εστίες επεισοδίων εντός του γηπέδου με την παραμονή των οπαδών του Παναθηναϊκού ενώ ο διαχωρισμός έγινε κατά την έξοδο τους έξω από το γήπεδο. Εκεί μάλιστα δεν σημειώθηκαν επεισόδια» ανέφερε αστυνομικός στο agrinionews.gr.
Σημειωτέον εξάλλου πως αστυνομικοί υπογραμμίζουν πως από την αρχή της αγωνιστικής σεζόν για να είναι εφικτή η μετακίνηση οργανωμένων οπαδών άλλων ομάδων στο Αγρίνιο η Αστυνομία θεώρησε αναγκαίο  να μείνει ένα τμήμα της κερκίδας κενό, θέση που δεν έγινε αποδεκτή από τον Παναιτωλικό.
Το agrinionews.gr καταγράφει τις θέσεις των αστυνομικών επιχειρώντας να προσεγγίσει σφαιρικά το ζήτημα για το οποίο υπήρξε αναλυτική ανακοίνωση του Παναιτωλικού που δημοσιεύθηκε.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.