Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

Aντιδράσεις για τις καθυστερήσεις στην αναδιαρρύθμιση της εθνικής οδού στο Αγρίνιο

ΑΓΡΙΝΙΟΕντείνονται το τελευταίο διάστημα οι διαμαρτυρίες δεκάδων επαγγελματιών και κατοίκων στην περιοχή της εθνικής οδού, ειδικότερα από το νέο νοσοκομείο και μετά προς τον κόμβο της Συκιάς, καταγγέλλοντας τις σοβαρές καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του έργου και παράλληλα την μεγάλη επικινδυνότητα που υπάρχει όχι μόνο τώρα στην ομαλή είσοδο και έξοδο σε επιχειρήσεις και οικίες, αλλά και το γεγονός ότι, όπως υποστηρίζουν η επικινδυνότητα εξακολουθεί να υφίσταται και μετά την ολοκλήρωση του έργου, όποτε αυτή γίνει μιας και έχουν υπάρξει ήδη αρκετές παρατάσεις.

Πληροφορίες του “Γ” αναφέρουν πως πρόκειται να αποσταλεί εξώδικο που υπογράφεται από δεκάδες επαγγελματίες – επιχειρηματίες αλλά και κατοίκους που θα εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για την κατάσταση που επικρατεί, τις ενστάσεις του για το τελικό αποτέλεσμα κλπ. Η εξώδικη αυτή διαμαρτυρία θα αποσταλεί στην εταιρία που έχει αναλάβει την εκτέλεση του έργου, την υπηρεσία του υπουργείο Υποδομών που έχει αναλάβει την παρακολούθηση του, τον δήμο Αγρινίου, την Τροχαία κ.α.

Στην Τροχαία του Αγρινίου, οι καταστηματάρχες της περιοχής, είχαν στείλει και παλαιότερα έγγραφα που διαμαρτύρονταν για κάποιες παρεμβάσεις. “Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα, τα οποία τα έχουμε θέσει στους αρμοδίους. Όπως για παράδειγμα ο παράδρομος που έγινε για την έξοδο προς Ερμίτσα. Η έξοδος αυτή θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι επικίνδυνη και έχουμε ζητήσει αλλαγές. Βέβαια αυτό δεν είναι απλό, απαιτεί μεγάλη εργολαβία, θα πρέπει να διακλαδωθεί και η γέφυρα της Ερμίτσας.” επισημαίνει σε δηλώσεις του στο “Γ” ο διοικητής της Τροχαίας του Αγρινίου κ. Παπαπευθυμίου

Και για τον κόμβο του νοσοκομείου όμως έχουν επισημανθεί κάποια πράγματα από την τροχαία. Ήδη έγιναν ορισμένες βελτιώσεις, στο φανάρι της εξόδου από το νοσοκομείο και αλλού και αναμένεται να γίνουν και άλλες.

“Αλλά γενικότερα η παρέμβαση έπρεπε να γίνει.” , συμπληρώνει ο κ. Παπαευθυμίου: “Ιδανικά ίσως θα έπρεπε να γίνει και διαχωριστική νησίδα, αλλά και όπως έχει σίγουρα μειώνει την επικινδυνότητα στο ύψος εκείνο της Εθνικής, λίγο πριν και μετά το Νοσοκομείο Αγρινίου. Παλιότερα είχαμε σωρεία ατυχημάτων.”

Η θέση της ΕΥΔΕ – ΜΕΔΕ

Σύμφωνα με την υπηρεσία του υπουργείου Υποδομών, που έχει και την ευθύνη της παρακολούθησης του έργου, αναμένεται τροποποίηση της μελέτης για ένα σημείο που δεν μπορεί να γίνει παράδρομος, λόγω ζητήματος που δημιουργήθηκε με ιδιοκτήτη της περιοχής, που δεν συμβιβάζεται με την απαλλοτρίωση. Σχετικά με τις αντιδράσεις από ιδιοκτήτες καταστημάτων της περιοχής, ο προϊστάμενος του Τμήματος της Πρέβεζας της ΕΥΔΕ-ΜΕΔΕ Κ. Κατσίκας αναφέρει ότι αντιδράσεις υπήρξαν από την αρχή, δεν είναι κάτι καινούριο. «Μέχρι τώρα μπαίνανε στις επιχειρήσεις τους παράνομα, αφού πηγαίνοντας προς Αντίρριο, για να μπούνε στις επιχειρήσεις τους πατούσαν διπλή γραμμή. Αν θέλουν να στείλουν εξώδικο, ας στείλουν». Ο ίδιος τονίζει πως δήμος και Περιφέρεια, πρέπει να πιέσουν για να γίνει κάποια στιγμή ένας κυκλικός κόμβος στη διασταύρωση του Παναιτωλίου.

Πράγμα βέβαια για το οποίο δεν είναι αρμόδια η ΕΥΔΕ-ΜΕΔΕ.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΕΓΟΝΟΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.