Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022

Aντιπολίτευση Θέρμου: «σημαδεμένη τράπουλα» ήθελε να μοιράσει ο Πορφύρης

Aντιπολίτευση Θέρμου: «σημαδεμένη τράπουλα» ήθελε να μοιράσει ο Πορφύρης

δημος ΘέρμουMετά το ναυάγιο στην προσπάθεια για συναινετικό συνδυασμό στο δήμο Θέρμου ξεκίνησε ο «πόλεμος» των ανακοινώσεων μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης. Με νέα ανακοίνωση ο συνδυασμός «Ενωτική Δημοτική Πορεία» της αντιπολίτευσης ανταπαντά στην παράταξη του δήμαρχου Θ.Πορφύρη χρεώνοντας σε αυτόν την αποτυχία της συναίνεσης και θέτοντας ερωτήματα. Εξηγεί εξάλλου γιατί ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης δεν υπέγραψε το περίφημο κείμενο «παραμένοντας πιστός στις αρχές της πολυφωνίας και του ευγενούς πολιτικού ανταγωνισμού, δείχνοντας σεβασμό στην αυτονομία την δημοτικών συμβούλων και των δύο πλευρών». Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΕΝΩΤΙΚΗ  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ»

           ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

  ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΟΥ

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

        “ Ώδινεν όρος και έτεκε μυν» (δηλ. κοιλοπόνεσε το βουνό και γέννησε ποντίκι). Κάπως, έτσι, θα μπορούσε να περιγράψει κανείς το φιάσκο της εύηχης λέξης «συναίνεση», που με πομπώδεις και βαρύγδουπες εκφράσεις, προώθησε, δήθεν, ο κ. Πορφύρης, αφού δεν υπήρχε καμιά διάθεση εκ μέρους του για συναίνεση και κοινή κάθοδο στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου.        Ανταποκριθήκαμε στο «κάλεσμα» του, γιατί πιστεύουμε στη συναίνεση. Πιστέψαμε ότι είχε αληθινές προθέσεις.

       Και η αλήθεια έχει ως εξής: Αρνήθηκε ο κ. Πορφύρης να υπογράψει το αρχικό κείμενο με τις δύο ξεκάθαρες παραγράφους και πρόσθεσε  τρίτη που καλό είναι να την αναφέρουμε για να την διαβάσουν, για άλλη μια φορά, οι δημότες   και να καταλάβουν την αντιδημοκρατική του νοοτροπία  και τη «σημαδεμένη τράπουλα» που ήθελε να μοιράσει.

        Διαβάστε, λοιπόν:  Παράγραφος τρίτη του «Πρωτοκόλλου τιμής»: « Ως  υπεύθυνοι των δημοτικών μας ομάδων δεσμευόμαστε ότι θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα επιρροής στα εκλεγμένα μέλη των συνδυασμών μας στα όργανα του δήμου, ώστε άλλοι από αυτούς να είναι υποψήφιοι στον συγκεκριμένο συνδυασμό και όσοι δεν θα είναι υποψήφιοι να τον στηρίζουν έμπρακτα και επιπλέον δεσμευόμαστε πως σε καμιά περίπτωση  δεν θα στηρίξουμε  άλλον συνδυασμό επικεφαλής του οποίου θα είναι δημοτικός σύμβουλος οποιουδήποτε συνδυασμού».

          Δηλαδή, οι επικεφαλής των συνδυασμών θα καταργήσουν το δημοκρατικό δικαίωμα να είναι, οποιοσδήποτε θέλει, υποψήφιος, συγκροτώντας συνδυασμό και το χειρότερο  θα οδηγήσουν τους πολίτες «σαν μπουλούκι» σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο;

           Νομίζουμε ότι με την παραπάνω παράγραφο, που πρόσθεσε ο κ. Πορφύρης, με τον «συναινετικό» κ. Κασόλα, χωρίς να ρωτήσουν τον κ. Κωνσταντάρα, οι μάσκες έπεσαν και ο  πιο δύσπιστος πολίτης κατάλαβε ποιο ήταν το περιεχόμενο της συναίνεσης που ευαγγελιζόταν και οι δύο.

      Άριστα έπραξε και δεν υπέγραψε ο Αρχηγός της Αντιπολίτευσης, παραμένοντας πιστός στις αρχές της πολυφωνίας και του ευγενούς πολιτικού ανταγωνισμού, δείχνοντας σεβασμό στην αυτονομία την δημοτικών συμβούλων και των δύο πλευρών.

          Οι εποχές των Βυζαντινών αυτοκρατόρων που έχριζαν και όριζαν ως διαδόχους  τους  κηπουρούς τους και τους ανθρώπους της αυλής τους,  έχει, προ πολλού, παρέλθει.

      Ας μην  παρουσιάζονται, λοιπόν, κάποιοι ως εκφραστές δήθεν του καινούργιου, αλλά μετέρχονται κάθε παλιό και φθαρμένο μέσο, για να αναδειχθούν και να χριστούν υποψήφιοι Δήμαρχοι, γιατί η «ελέω θεού μοναρχία» ανήκει σε προηγούμενους αιώνες και η ίδια η κοινωνία την έχει απορρίψει.

   Είναι χρήσιμο, όμως, να απαντήσει το πολιτικό δίδυμο και σε κάποια ερωτήματα:

1.      Αφού ζητούσαν από τον αρχηγό της Αντιπολίτευσης να οδηγήσει τη δημοτική του ομάδα στο «συναινετικό αρχηγό», γιατί δεν το έπραξαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης, την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, στη συγκέντρωση της παράταξής τους;

2. Γιατί ο κ. Πορφύρης στην ίδια συγκέντρωση δεν ζήτησε να υπογράψουν υπέρ του προσώπου που πρότεινε;

3. Γιατί δεν δόθηκε στη δημοσιότητα το κείμενο των δύο παραγράφων  που αρχικά ήταν αποδεκτό;

4. Ποιος έγραψε την τρίτη παράγραφο του κειμένου; Ο Δήμαρχος ή το «πολιτικό υποκατάστατο» σε «έργα και ημέρες»;

5. Γιατί στη συγκέντρωση της 16ης Φεβρουαρίου συμφώνησαν να ακολουθήσουν διαδικασίες επιλογής νέου αρχηγού με κάλπη, ενώ «ομόφωνα», όπως δήλωναν, είχαν αποδεχθεί τον προτεινόμενο;

  Είτε απαντήσουν είτε όχι, οι πολίτες έβγαλαν τα συμπεράσματά τους.

                                     Θέρμο 17-2-2014

 Γραφείο Τύπου «Ενωτικής Δημοτικής Πορείας»

 

 

 

 

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. made by stone

    ΠΟΡΦΥΡΗΣ – ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ 5-0…
    ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ……
    ΞΕΧΝΑΤΕ ΕΥΚΟΛΑ!!!

  2. ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΚΟΣ

    Λυπάμαι για έναν νέο άνθρωπο πολιτικό με φιλοδοξίες, όπως ο Σπύρος Κωνσταντάρας, να χρησιμοποιεί εν έτει 2014 πολιτικές μεθόδους περασμένων αποτυχημένων δεκαετιών . Ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική ώστε, αναθεωρώντας κάποιοι τις απόψεις τους, να στηριχθεί το ενιαίο ψηφοδέλτιο και να λυθούν επιτέλους οργανωμένα και από κοινού τα προβλήματα στον τόπο μας. ΚΟΥΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ (Μισορεματιανός)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.