Τρίτη, 2 Ιουνίου, 2020

Aντιπροσωπεία Κινέζων στην Περιφέρεια, αλλά επισκέψεις μόνο στην Πάτρα…

Αντιπροσωπεία Κινέζων αξιωματούχων από την Περιφέρεια Σιχουάν, με επικεφαλής τον αναπληρωτή κυβερνήτη Ου Ζεγκάο, επισκέπτεται την Πέμπτη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε μια πρώτη γνωριμία με τον πρωτογενή τομέα της περιοχής και την προοπτική ανάπτυξης διμερών εμπορικών σχέσεων.

Η επίσκεψη έχει σκοπό να διερευνηθούν οι δυνατότητες εξαγωγής επιλεγμένων αγροτικών προϊόντων από την Δυτική Ελλάδα προς την Κίνα.

Η εξαμελής αντιπροσωπεία των Κινέζων αξιωματούχων θα συναντηθεί στις 9.30 το πρωί της Πέμπτης με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο και τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργο Αγγελόπουλο. Αμέσως μετά, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας, οι Κινέζοι αξιωματούχοι θα έχουν συνάντηση με εκπροσώπους αγροτικών οργανώσεων και φορέων και θα γίνει μια πρώτη ενημέρωση για αγροτικά προϊόντα της περιοχής, όπως το ελαιόλαδο, το κρασί, η σταφίδα, το αυγοτάραχο κ.α. Πρόκειται για προϊόντα για τα οποία, από τις συνεννοήσεις που έχουν προηγηθεί, έχει υπάρξει ήδη ένα πρώτο ενδιαφέρον.

Η Κινέζικη αντιπροσωπεία θα ξεναγηθεί, επίσης, στους χώρους του νέου λιμανιού της Πάτρας και στις εγκαταστάσεις της ΒΙ.ΠΕ., ώστε να έχει μια πλήρη εικόνα των μεταφορικών και βιομηχανικών υποδομών της περιοχής. Στις 11.30 το πρωί της Πέμπτης οι Κινέζοι αξιωματούχοι θα επισκεφθούν το νέο λιμάνι και θα ξεναγηθούν στους χώρους του από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Λ.ΠΑ. Κώστα Πλατυκώστα ενώ μια ώρα αργότερα, στις 12.30 μετά το μεσημέρι, θα βρεθούν στην Βιομηχανική Περιοχή και, μεταξύ άλλων, θα επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας «Μύλοι Κεπενού».

Στη συνέχεια έχει προγραμματιστεί επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας «Λουξ Μαρλαφέκας», στο Κεφαλόβρυσο Πατρών. Σε όλες τις επισκέψεις της την Κινέζικη αντιπροσωπεία θα συνοδεύει ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Αγγελόπουλος.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.