Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Aπάντηση του Τ.Σ. Γουριάς στον Πάνο Κατσούλη

Aπάντηση του Τ.Σ. Γουριάς στον Πάνο Κατσούλη

383137_100531276650221_1060826977_nΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Τ.Σ. ΓΟΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

κ. Δήμαρχε,

μας αφήνετε έκπληκτους με την δήλωσή σας και τα γρήγορα αντανακλαστικά σας, εναντίον της ομόφωνης απόφασης του Τοπικού Συμβουλίου Γουριάς την οποία δημοσιεύσατε στα ΜΜΕ του Νομού μας. Μας προκαλεί έκπληξη επίσης η άμεση απάντησή σας μέσω των ΜΜΕ, έστω και στο τέλος της Δημοτικής σας θητείας απαντήσατε έστω και σε ένα έγγραφο μας εγγράφως. Οι απαντήσεις στα έγγραφα που αναφέρετε είναι ψευδείς και είναι μόνο για εντυπώσεις.

Ας τα αριθμήσουμε και εμείς από την αρχή:

1) Στις 14/01/2013 στείλαμε αίτημα για κλάδεμα και κοπή δένδρων στην παραϊόνια οδό, τα οποία χρίζουν άμεσης απομάκρυνσης για τον λόγο ότι ήταν επικίνδυνα για την ομαλή διέλευση πεζών και οχημάτων με κίνδυνο ατυχήματος. Για τον λόγω ότι οι ενέργειες σας ήταν λανθασμένες επειδή του θέματος έπρεπε να επαλειφθεί η ΔΕΚΕ Πατρών η οποία θα έπρεπε να αιτηθεί από την δασική υπηρεσία Μεσολογγίου την κοπή των δένδρων. Η άγνοια και ανικανότητά σας είναι η αιτία νακωλυσιεργεί το θέμα επί οκτώ και πλέον μήνες και ο κίνδυνος να υπάρχει ακόμη.

2) κ. Δήμαρχε όπως λέτε στην επιστολή σας σχετικά με τα προβλήματα στα ρολόγια της ΔΕΗ, τα οποία ειρωνικά αναφέρεστε, να σας ενημερώσουμε ότι είναι δύο μετρητές της ΔΕΗ που ελέγχουν όλο το δίκτυο του δημοτικού φωτισμού της Τ.Κ. και δεν είναι ένα αίτημα που προσπαθείτε να γελοιοποιήσετε. Με αποτέλεσμα να έχουμε συνεχείς διακοπές ηλεκτροφωτισμού στο μεγαλύτερο μέρος του χωριού. Και αυτό το αίτημα παραμένει άλυτο κ. Δήμαρχε!

3)  «31/03/2013 προστασία εδάφους από διάβρωση ποταμού Αχελώου». Επειδή κ. Δήμαρχε

καταβάλατε, όπως ισχυρίζεστε, μεγάλες προσπάθειες για το αίτημα αυτό από την πρώτη ημέρα που αναλάβατε την Δημαρχιακή σας θητεία δεν γνωρίζετε ή μάλλον δεν διαβάσατε το ανωτέρω έγγραφό μας προσεκτικά ή στις πολλές επιτόπιες επισκέψεις σας όπως υποστηρίζετε πάλι, δεν παρατηρήσατε ότι η παράκαμψη της παραϊόνιας οδού δεν έχει δοθεί στη κυκλοφορία.

Σας πληροφορούμε ότι το ανωτέρω έγγραφό μας απευθύνεται και στην διάβρωση του Αχελώου στο τμήμα της παραϊόνιας οδού ή οποία δεν έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία εξαιτίας της διάβρωσης. Παρόλο τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλατε, όπως ισχυρίζεστε το πρόβλημα παραμένει κ. Δήμαρχε!

4)09/05/2013 « Αίτημα επιχορήγησης με το ποσό των 12.000 Ευρώ, για το 1ο Φεστιβάλ Αχελώου». κ. Δήμαρχε εάν δε διαβάσατε την αίτησή του Προέδρου της Τ.Κ. Γουριάς και του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Γουριάς, σας παραθέτουμε απόσπασμα της αίτησης « Παρακαλούμε όπωςβοηθήσετε στο εγχείρημά μας οικονομικά και ηθικά μιας και το κόστος του φεστιβάλ θα ξεπεράσει τα 12.000 Ευρώ…». Από πού προκύπτει κ. Δήμαρχε στην αίτησή μας στις 07/05/2013 αίτημα 12.000 Ευρώ; Προφανώς δεν καταλάβατε. Όσον αφορά τα 2.700 Ευρώ που επικαλείσθε ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Γουριάς, έχει πληρώσει το ανωτέρω ποσό μιας και  κανένας επαγγελματίας της ευρύτερης περιοχής δεν δέχονταν να κόψει τιμολόγιο στο Δήμο μας.
κ. Δήμαρχε έχετε στοιχεία ότι «φάγαμε με χρυσά κουτάλια μέσω εκδηλώσεων και πανηγυριών» αν ναι θα έπρεπε  είδη να έχετε καταφύγει στη Δικαιοσύνη και να προασπίσετε τα συμφέροντα του Δήμου μας. Λασπολογίες λαϊκισμοί και υπονοούμενα κατά του Προέδρου της Γουριάς και του Τ.Σ. δεν σας επιτρέπουμε να χρησιμοποιείτε.

5)26/08/2013 «Πρόληψη πιθανής πυρκαγιάς» Ζητήσαμε και δεν λάβαμε, κ. Δήμαρχε κανενός

είδους βοήθειας από εσάς, εάν ναι πέστε μας πότε και ποιους στείλατε εκτός και αν αναφέρεστε στο χαλασμένο χωματουργικό μηχάνημα που έφυγε όπως ήρθε ή μήπως στην ομάδα των ιππέων Γουριάς που καθάρισαν τον χώρο και μερίμνησαν για την ασφαλή διοργάνωση της εκδήλωσης. Έλεος κ. Δήμαρχε μην παίζετε άλλο με την νοημοσύνη μας.

6)11/02/2013 «Προβλήματα Τ.Κ. Γουριάς». Μας απαντάτε Α) επούλωση λακκουβών εντός χωριού, όντως κ. Δήμαρχε στις αρχές της καλοκαιρινής περιόδου μας φέρατε 1,3 κυβικά πίσσα μετά από τρία χρόνια της Δημαρχιακής σας θητείας, τα υπόλοιπα 1,3 κυβικά τα περιμένουμε την τελευταία εβδομάδα των εκλογών. Β) επικαλείσθε ότι στείλατε μηχάνημα κ. Δήμαρχε το οποίο δεν διαθέτει ο Δήμος μας για τον καθαρισμό των σκουπιδιών στο γήπεδο, σας ενημερώνω ότι μετά από δικές μας ενέργειες τον χώρο καθάρισε μηχάνημα του εργολάβου κ. Ψαλίδα που εργαζόταν στο καινούργιο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Γουριάς παρουσία όλου του Τοπικού Συμβουλίου και αρκετών κατοίκων. Ε) κ. Δήμαρχε να μας ενημερώσετε με ποίο τρόπο εμποδίσαμε εμείς τα «εργοτάξια» που θέλατε να στήσετε στην Γουριά για την επιδιόρθωση των αγροτικών δρόμων.
Όσον αφορά για τα κλαδιά και τα φύλλα στον κεντρικό δρόμο που επικαλείσθε και την πάγιαπροκαταβολή των 1.000 Ευρώ ετησίως που δικαιούται η Τοπική Κοινότητα Γουριάς και τα οποία δώσατε μόνο το 2013, σας υπενθυμίζουμε ότι προβλέπεται στον Καλλικράτη και η χρήση τους είναι για έκτακτες ανάγκες. κ. Δήμαρχε σας ενημερώνω ότι τα φύλλα κλαδιά και η καθημερινότητα των πολιτών είναι δική σας ευθύνη και υποχρέωση, και δεν υιοθετούμε τις προτάσεις των συνεργατών σας για απόδοση της παγίας με ψεύτικα τιμολόγια.
Όσον αφορά τις πολλές και σοβαρές παρεμβάσεις που γίνονται στο χωριό μας όπως ισχυρίζεστε, το δημοτικό σχολείο το οποίο είναι έργο που έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια και από πολλούς ανθρώπους που βοήθησαν στην υλοποίησή του, σας υπενθυμίζουμε ότι οι κάτοικοι του χωριού μας που τους περνάτε για αγράμματους ξέρουν να διαβάζουν, υπάρχει πινακίδα μπροστά στο σχολείο για τα χρήματα και από πού προέρχονται. Μήπως και η παράκαμψη της παραϊόνιας οδού είναι δικό σας έργο;
Για τον παιδικό σταθμό της Γουριάς, όντως επαναλειτουργεί εδώ και δύο χρόνια, αλλά θα πρέπει να εξοφλήσετε τα τιμολόγια για τις δαπάνες λειτουργίας του σταθμού που εδώ και αρκετό καιρό είναι ανεξόφλητα με αποτέλεσμα κανένας επαγγελματίας του χωριού δεν προμηθεύει πράγματα.
Για τις σχολικές μονάδες του χωριού μας κ. Δήμαρχε, η συντήρηση και επισκευή των κτιρίων είναι υποχρέωσή σας, χρήματα για τις επισκευές δίνονται από τον Δήμο σε όλα τα σχολικά κτήρια του Δήμου. Εμείς κ. Δήμαρχε βοηθήσαμε και στο βάψιμο του Γυμνασίου και ήμασταν εκεί, εσείς να μας πείτε πότε το επισκεφτήκατε;
Για την συντήρηση του επαρχιακού δρόμου Γουριάς – Άγιος Ηλίας, όντως κλείστηκαν οι λακκούβες στις 13/09/2013 ημέρα Παρασκευή, δύο ημέρες μετά την ομόφωνη απόφαση του Τ.Σ. κ. Δήμαρχε ο κ. Παππάς είναι υπάλληλος του Δήμου ή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας; Με το αριθμ. Πρωτ. ΔΥ/23-11-2011 κάναμε γνωστό το πρόβλημα στην Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος η οποία ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας.

κ. Δήμαρχε μήπως γνωρίζεται ότι ένα μέρος του χωριού μας ακόμα υδροδοτείται από αμίαντο;
Ξέρετε ότι η εργολαβία της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης είχε ξεκινήσει από την Δημοτική αρχή Νεστοράτου, στη συνέχεια στη Δημοτική αρχή Αλετρά και τώρα στη δική σας Δημοτική αρχή δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Ξέρετε κ. Δήμαρχε ότι τα φρεάτια όμβριων υδάτων έχουν να καθαριστούν τέσσερα χρόνια. Για τη νέα αντλία που επικαλείστε δεν είναι υποχρέωση της ΔΕΥΑΜ να την αντικαταστήσει; Miας και οι κάτοικοι πληρώνουν τους λογαριασμούς τους;
Τέλος θέλουμε να σας πληροφορήσουμε ότι από την αρχή της θητείας σας μάλλον έχετε ξεχάσει να ορίσετε γραμματείς για την τήρηση των πρακτικών της Τ.Κ. μιας και προβλέπεται από τον Καλλικράτη. Έχετε ξεχάσει να τοποθετήσετε καθαρίστριες στα τοπικά διαμερίσματα και δεν ενδιαφέρεστε για την καθαριότητα των Τοπικών Γραφείων. Έχετε ξεχάσει να στείλετε τις αρμοδιότητες των Αντιδημάρχων και τον τηλεφωνικό κατάλογο του Δήμου από την αρχή της θητεία σας. Έχετε αφήσει τον Δήμο χωρίς λάμπες στο δημοτικό φωτισμό για πάνω από τρείς μήνες.
κ. Δήμαρχε σας προτείνουμε να ασχοληθείτε με τα μεγάλα προβλήματα του Δήμου μας και να αφήσετε τις απειλές και τους λαϊκισμούς. Εμείς από την μεριά μας θα συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με τα προβλήματα της Τ.Κ.
Το χωριό μας είναι ανοικτό όποτε θέλετε να το επισκεφτείτε και να συνομιλήσετε με τους κατοίκους αλλά ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ.
Υ.Γ. Όλα τα ανωτέρω έγγραφα που επικαλούμαστε είναι στο αρχείο της Τοπικής Κοινότητας Γουριάς και είναι στη διάθεση σας.

ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΟΥΡΙΑΣ

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.