Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, 2020

Aπίστευτο βίντεο: Ο Ζουράρις μίλησε στη Βουλή με Θουκυδίδη, Ακάθιστο ύμνο και Γιάννη Ρίτσο

Aπίστευτο βίντεο: Ο Ζουράρις μίλησε στη Βουλή  με Θουκυδίδη, Ακάθιστο ύμνο και Γιάννη Ρίτσο


Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστα Ζουράρι, ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, οποίος τοποθετήθηκε στο πλαίσιο της των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης χρησιμοποιώντας αρχαία και ποίηση.

zzu-708«Πᾶσαν μὲν θάλασσαν καὶ γῆν ἐσβατὸν τῇ ἡμετέρᾳ τόλμῃ καταναγκάσαντες γενέσθαι, πανταχοῦ δὲ μνημεῖα κακῶν τε κἀγαθῶν ἀίδια ξυγκατοικίσαντες»ανέφερε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Ζουράρις, χρησιμοποιώντας έτσι το στίχο του Θουκυδίδη προκειμένου να στηρίξει την προσπάθεια της νέας κυβέρνησης.

Συνέχισε λέγοντας: «τη υπερμάχω στρατηγώ που έχει στα μάτια της ψηφιδωτό τη ρωμιοσύνη» η νέα ελληνική κυβέρνηση θα έχει σύμμαχό της όσα τόσα χρόνια προστατεύουν αυτή τη χώρα. Αλλωστε όπως συμπλήρωσε «Εμείς οι Ολύμπιοι διδάξαμε πως η Ερις γίνεται Ερως ελευθερίας».

Ως προς την διαπραγμάτευση σημείωσε: «Και φυσικά ξέρω πολύ καλά πως ξεκινάμε ως ηττημένοι, αλλά ως ηττημένοι θα δώσουμε σε αυτόν τον πεπλανημένο πλανήτη την καθ’ υμάς καθεστηκυία πολιτεία» και ολοκλήρωσε με το στίχο του ποιητή Γιάννη Ρίτσου από το «Εδώ το φως», «Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει».

www.iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.