Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

Aπαιτεί την εκτροπή το ΚΚΕ

Aπαιτεί την εκτροπή το ΚΚΕ

Όχι μόνο σταθερά υπέρ της εκτροπής του Αχελώου είναι το ΚΚΕ αλλά φαίνεται πιο επίμονο και από ποτέ αδιαφορώντας για το γεγονός πως εκκρεμεί η υπόθεση στη Δικαιοσύνη.  Ο νέος  γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε στην Καρδίτσα προχθές και κάλεσε πρώτα τους  αγρότες, τους μαζικούς φορείς και το λαό της Θεσσαλίας να απαιτήσουν με πρωτοβουλίες την άμεση συνέχιση και ολοκλήρωση της εκτροπής του άνω ρου του Αχελώου με τη μεταφορά 600 εκατομμυρίων κυβικών νερού το χρόνο.

Διαβάστε (πηγή newsbeast.gr) αναλυτικά τι είπε  :«Είναι επείγουσα και απαραίτητη, περισσότερο από ποτέ, η εκτροπή του Αχελώου που θα μπορούσε να ποτίσει όλο το Θεσσαλικό κάμπο, να αυξήσει την παραγωγικότητα και να δώσει καλύτερο αγροτικό εισόδημα. Η εκτροπή του Αχελώου μπορεί και πρέπει να αποτελέσει απαίτηση του λαού της Θεσσαλίας τόσο για την αξιοποίηση του νερού για άρδευση όσο και για ύδρευση και εμπλουτισμό των υπόγειων υδάτων που είμαστε ελλειμματικοί». Ο κ. Κουτσούμπας διευκρίνισε ότι είναι υπόθεση όλων να μη γίνουν ξερικά περίπου 550.000 στρέμματα του εύφορου θεσσαλικού κάμπου που θα έχει ως αποτέλεσμα την ακόμη μεγαλύτερη διατροφική εξάρτηση του λαού μας, περίπου 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο δίνονται σήμερα για εισαγωγές αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, ενώ η μη εκτροπή θα έχει τεράστιες περιβαλλοντικές καταστροφές στην περιοχή.

Το ΚΚΕ, ανέφερε ακόμα, καλεί πρώτα και κύρια τους αγρότες, τους μαζικούς φορείς και το λαό της Θεσσαλίας να απαιτήσουν με πρωτοβουλίες την άμεση συνέχιση και ολοκλήρωση της εκτροπής του άνω ρου του Αχελώου με τη μεταφορά 600 εκατομμυρίων κυβικών νερού το χρόνο».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.